Originally Posted by
th3sicilian
sevgili arkadaþlar selamlar,
1 nisanda 9. ayým dolmak üzere sanýyorum. Bu sefer programý erkenden alýp kontrol etmek istemiþtim ne durumdayýz diye. Sistemde 1-2 hissede repaint olmuþtu firma ile konuþtum düzeltme vs çözüldü çözülmedi epey konuþtum sonrasýnda kendimce sýnýrladýðým için sýkýntý yok böyle devam ederim diyordum. ve en son ocak ayýnda aldýðýmdan beri hisseler resimdeki gibiydi. Bu son hale kadar her 3 aylýk dönem sonunda 2-3 seferlik repaint yaþamýþtým. Gözüken son getiri ise %22bin civarýydý (son tarama üzerine yeniden baþlattýðým için kaybettim o taramayý bu da ayný taramanýn aylýk versiyonu olduðu için bunu paylaþtým)
Bugün ki taramada ise çýkan sonuç

bu resimde ise sanki ocakta bana Brisa Doas Prkme Gsdho önermiþ gibi repaint yapmýþ ki (Daha önceki aylarýda deðiþtirmiþ) þubat sonuna kadar hergün taradým böyle birþey yoktu. Hayýr Yaptýðým taramada toplamda 50-60 arasý hisse içerisinde yapýyor taramayý ona raðmen bu kadar repaint ile karþýlaþmak can sýkýcý oldu.
Ekstradan getiri potansiyeli %22binden %3bine düþmüþ 7de 1e inmiþ. Tamam daha mantýklý gibi olmuþ ama bunu neye göre yaptýlar nasýl oldu onuda belirten birþey yok.
8 ay boyunca benim 10 hissede karým ise %6 civarý þuan biraralar %15 civarýný görmüþtü. Tamam normal þartlarda da bu hisseleri alýrým dediðim hisseleri aldým ancak o mide bulandýran küçük sinek artýk çoðalmaya baþladý ve inancýmý iyice kýrdý. Açýkçasý sisteme daha fazla devam etmeyi düþünmüyorum çünkü bu programa güvenerek hareket ediyoruz ancak arkamýzdan iþ çeviriyor..
Zamanýnda seslendi,k mantýklý açýklamalar getirdik. Çeþitli tartýsmalar yaþadýk dedik tamam bekleyelým görelim kendi haline býraktýk topýgý sonuç ne oldu. Bunu bende yazmýyorum sizler acýklamýþsýnýz zaten.
Tamam dediðimiz þey oluyor tam tahmin ettiðimiz þey oldu geçmiþi geleceðe göre þekillendýrýyor fiyat deðiþikliklerine temettü fiyat deðiþiklik ve verimliliklerine göre tüm liste deðiþiyor.
Açýkalamaya calýstýgým þey tamda buydu nokta ve virgül dahi eksiði yok. TAM dediðimiz þeyi yapmýþ.
Buda demek oluyorký geçmiþ getiriler testler hepsi malesef ve malesef gerçekçi deðil.
Daha çýkan bu sonuçlar hiçbirþey daha aslýnda durum oldugundan dahada vahim. bu hýsslerýn hepsý zamanla dahada cok deðiþecek. bugun en son testte cýkan liste 3 - 5 ay sonra komple deðiþmiþ cýkacak. hiç listede olmayan hisseler konulacak yerine geçmideki tüm aylardaki hisseleri deðiþtirecek. BU iþin kayma maliyetleri hisseleri bir gün önceden almýþ gibi varsaymasý falan bunlarýn hepsini topladýgýnýzda ortada kar adýna birþey kalmayabilir bile.
Algoritma olayýyla haþýr neþir olmayan arkadaþlar söylediklerimizi küçük görmüþ veya önemsememiþ olabilir arkadaþlar hiç repaint olmamýþ olsaydý bile sadece hisseleri bir gün önceden almýþ gibi göstermesi bile size ufacýk birþey ya nolacak dedirtir. ama algoritma olayýný sistemli alýþ satýþ yapmayý tecrübe etmiþ birisi size derki sadece bir gün önceden almýþ satmýþ olarak göstermesi devasa kayýplara yol acýyor. Bakýn bu konuyuda hiç küçümsemeyin çok ciddi getiri deðþiþikliklerine yol acýyor bu durum.
Kaldý ki malesef bu programda hem repaint hemde bir gün önceden almýþ satmýþ gösterme durmunun ikiside var.
Kar etmiþ veya kazanmýþ arkadaþlar aslýnda programýn eserýyle deðil tamamen þans eserý kazanmýþ oluyorlar.
Zar atýlmýþ gibi hisse seçmiþ oluyor ve sansýnýza kazanmýþ oluyorsunuz.
Þimdi erhan bir delik buldun hadi gir ordan eline koz geçti gibi düþünenler vardýr. Bunlarýn hepsini bir kenara atýn bunun derdinde filan deðilim. Ýlk yazdýgýmdan beri repaint yapmayan bir formul geliþtirin diyip duruyordum.
Boþ yere zaman kaybettiniz. Þimdi sorunu bulduk hepinizde þahit oldunuz artýk bu konuyla ilgili herhalde tartýsmaya luzum yoktur. Peki ne yapabilirsiniz/yapabiliriz. Çözüme odaklanmalýyýz.
Firma yetkilileri bu durumu defalarca kez dile getirildi ancak ciddi bir geri dönüþ alýnamadý.
O halde kendi çözümünüzü kendiniz üretmelisiniz. Nedir buda repaint yapmayan bir formul kullanarak ayný testi yapmaya baslamalýsýnýz hemen.
Sonucta bu programa bir para verdiniz Paranýzda boþa gitmesi belki diðer repaint yapmayan göstergeler düzgün calýsýyor olabilir o yüzden son seçeneðine kadar denemelere devam edelim derim.
Fiyatý baz alabilecek her türlü formulden kaçýnacaksýnýz. f/k temettü / hisse baþý kar vb gibi bu formuller asla kullanýlmayacak. Diðer bilanco rasyolarýný kullanarak bir formul daha geliþtirin ve bir kaç arkadaþ yine resmi çeksin 3 ayda bir tekrar tekrar kontrol edelým hisselerde deðiþiklik olacakmý ne olacak bakalým.
Düzgünse en kötü ihtimalle o formullerle ilerlersiniz. En azýndan saçma sapan hisselere girmemiþ olursunuz.
DRZIM hocamada önerim þu kendisinin yeni bir formul geliþtirerek repaint yapmayacak formuller üzerine bir strateji geliþtirsin ve ayný testi o formuldede deneyelým derim.
Sonuçta sizde para emek zaman harcadýnýz web site açtýnýz
Yeni formullerý deneyecek olanlar hem formulu yazsýn buraya hemde resmini çekip atsýn böylece atýlan formulun ýcýnde repaint yapma ihtimali olan birþey varmý görmüþ oluruz. UNUTMAYIN f/k Tv vb aklýma gelmiyor simdi bunun gibi fiyatla hesaplanan hiçbir rasyoyu eklemeyeceksýnýz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri