Bence Maraş'ta en fazla prim yapacak gayrimenkuller, üniversitenin tam karşısında yeni yapılan sitelerdeki 1+1 ler.
Printable View
Bence Maraş'ta en fazla prim yapacak gayrimenkuller, üniversitenin tam karşısında yeni yapılan sitelerdeki 1+1 ler.
Katkı için teşekkürler sn Nash. İnanılmaz bir kira çarpanı. Hemde sıfır binalar.
http://www.birevim.com/faizsiz-taksi...SDExoCTLrw_wcB
240ay faizsiz taksit nidaları başlamış ...
kayıt oldumdu az evvel aradılar sıfır yada 2.el evi seçiyormuşuz ofislerine gidiyormuşuz orda ödeme planı çıkıyormuş
20yıl hayırlı olsun abdye kafa tutmaya 20 yıl daha (abdden yazanlara soralım orda max vade 40 yıl mı?)
istanbul'da 10 aydır emlak satamamamız
https://eksisozluk.com/istanbulda-10...z--5153114?p=1
geçen hafta incek prestije gittim, binaların doluluğu %60 dediler, kurumsal firmalar fazla düşüş yapmıyorlar ancak mal sahibi bireysel kişilerde bayağı indirim alabiliyorsunuz.
Özellikle 150 m2 nin üzeri lüks konutlarda satışlar düşük...
Incek prestij baya populer biryer
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=128291
https://aydoscountry.com/
şu projeyle ilgili neler söylersiniz acillll
1+1 evi alacak karşılığı 300,000 liraya alıcam...
lokasyonu çok iyi bence, otoyol bağlantılarına yakın ve arkası orman.. ormanın hemen dibinde oturmak güzel bi şey.. 1+1 dedikleri 75 m2 brüt anladığım kadarıyla, net alanı 50 m2 falandır diye tahmin ediyorum.. çatı teraslılar güzel görünüyor, 300 bin fırsat fiyat denemez ama kazık da değil.. fair value denebilir
Emlak piyasasını 20 yıldır takip ederim. İlk defa son bir yıldır, bu koşullarda ve fiyat seviyesinde yatırımın mantıksız olduğunu düşünüyorum . Bugün nabız yoklayayım diye sahaya çıktım. İstanbul Anadolu yakası bir iki semt gezdim. Ne alım ne satım ne inşaat hiç yavaşlama yok. Yangından mal kaçırırcasına bir iştahla inşaat ve yatırım sürüyor! Konuşulan nakit rakamlar, ve bu rakamlara sahip insan profili anlatılacak, inanılacak gibi değil. Hiçbir mantıklı açıklama yapamam ama gördüğüm kadarı ile rant zinciri müthiş bir nakit akışı ile işliyor. Merkez semtlerde bir doygunluk var evet ama şehrin çeperleri çok hareketli. Bu kadarını beklemiyordum. Sanırım tüm ülke nüfusu İstanbula taşınmaya çalışıyor. Saadet zinciri gibi çalışıyor sistem, son girenler öncekileri besliyor. Kaz***** gören koşa koşa geliyor. Fiyatları bu iştah yukarıda tutuyor. Varoş diyeceğiniz semtlerde, o semtin kültürüne sahip, nispeten eğitimsiz, işsiz güçsüz adamlarda bu rant zinciri dolayısı ile trilyonlarca para var. Hemde çoğunda. Belediyelerde hem oy hem ranttan pay beklentisi ile imarı artırdıkça arttırıyor. Biz idealistler bu sistemde sadece boşluk dolduran dekor gibiyiz. Sanki sistemin meşruiyetini sağlıyoruz. Universite okumalar, kurumsal çalışmalar, kazanılan para ile perakende alışveriş ve sosyal harcamalar ile modern ülke görüntüsü veren figüranlar.
Çok güzel özetlemişsiniz.
Siz kendinize seçenek yaratamıyorsunuz rant dediğiniz şey bir sistemdir ve bir normdur ve insanlara dayatılır bu ;) size sadece seçenek sunar. o yada bu.... siz seçenek yaratamazsınız.
Ve insanlar bunun farkında değildir siz sadece seçmek zorundasınız başka bir seçenek yoktur çünkü . mecbur almak durumundasınız. taaaki sistem resetlenene kadar bunu anlamak çok zordur.
Ben resete yakınız diye düşünüyordum ama sanırım daha çook var. Millet on numara motive. Savaş çıksa düşmanı hafriyat kamyonuyla kovalar inşaatını aksatmaz.
ISYAT son 10 yilda cikmis en gercekci secenek bence.
O 300.000'e 1+1 almaya calisan arkadas ya ISYAT'i bilmiyor ya da Matematik.
Bu paraya 365.000 ISYAT alinir, son 10 yilda en dusuk verdigi %12.5'u baz alsak, yilda 45.000 ayda 3.750 TL. para kazanir.
Ya 1+1 den ne kazanir ?
Her yil degeri 45.000 net artarmi ?
hesap belli: rant ile beslenenler ve/veya vergilerini vermeyenlerin dışındaki halk ciddi bir fakirleşme içinde. gelirleri enflasyondan daha az artıyor, ama emlak fiyatları beton lobisi ve aç gözlü ev sahiplerinin evlerini bedavaya yenilemek istemeleri nedeniyle enflasyondan çok daha fazla kazandıracak, her alanın kar edeceği ve bunun muhteşem bir şey olduğu yalanı üzerinden beklentilerle alevlendiriliyor.
benim karnım tok: projelere bakıyorum. yeşil alanı minimize etmek için her türlü sahtekarlık yapılmış. kat sayısını arttırmak için her türlü sahtekarlık yapılmış. yürümeye kaldırımı bile minimum şartlarda yapmışlar.
peki önerdikleri ne ? kümes gibi yapılar. 20 küsuruncu katta mesela. bu kalitesizlik ve estetik yoksunluğu illa gelecek yılalrda sorgulanacak ve yeni yaşam konseptleri mutlaka devreye alınacak. bu yaşam konspetlerinde alçak binalar (yükseğin tersi), geniş meydan ve yürüme alanları, trafiğin terbiye edildiği bir sistem olmalı. elbette istanbul ayrıca tersine göç ile nüfusu azaltılmalı. bu aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi.
bu şartlar olmadığı takdirde alınan evlerin kümes hukmünden fazla bir değeri yoktur . alternatif yatırım araçları ile kiramı vermeye devam eder, yanlış yollardan gidenlere göre daha onceleri pozisyonumu almış olmanın keyfi ile içkimi yudumlarım.
Merhabalar, forumdaki tüm arkadaşların değerli fikirlerini ilgiyle okudum. Çok faydalı ve bilgi dolu bir platform, herkese teşekkürler. Benim sorum, Skyland İstanbul projesi ile ilgili. Emekliliğimde kira geliriyle rahat edebileceğim bir yatırım düşünüyorum, Brüt m2 satış fiyatları 10.000 tl civarında ve proje Galatasaray Stadı'nın hemen yanında, TEM den direk girişi var. Levent-Maslak trafiğine takılmadan ofisinize veya evinize ulaşım mümkün. 60 ay sıfır faiz imkanı da var, yatırım amaçlı olarak tavsiye eder misiniz ? Trafik sorunundan kaçış için bir cazibe merkezi olur mu proje bitince acaba ? Ayrıca Seyrantepe metrosuna da 1 km uzaklıkta. Değerli görüşlerinizi alabilirsem memnun olurum. Saygılar
şu anda görülen şu: emlak satanlar fiyatı borsa mantığına benzer biçimde en tepeye taşımış durumdalar. bu evleri yatırım için alanlar için kar etme marjı çok azalmış durumda.
diğer taraftan, ülke ekonomisi ciddi biçimde büyümediği takdirde ülkenin borçlarının finansmanı için nakit para (ve faiz) ve ek olarak döviz türü enstrümanlar daha makul bir alternatif benim gözümde, zira bakın mevcut zihniyet "faizler çok yüksek" diye aylardır böğürüyor, bu böğürmeye %9-10 larda başladılar, ama faizler %14 mertebelerine geldi. neden ? zira devasa borçlar için finansmana ihtiyaç var ve birikim sahibi parasını ucuza rantiye düzenine kaptırmak istemiyor, o yüzden daha yüksek faiz talep ediyor. ayrıca dövize verilen mevduat faizleri bile %3.5-4 mertebesine ulaşmış durumda bazı kurumlarda.
dolayısyla, şu anda emlak özellikle artık köy halini almış (liberal iklimin azalması, trafik, yeşil alanların bitirilmesi, aşırı kalabalık ve yapılaşma nedeniyle nefes alamamak vb) istanbulda pek cazip değil kanaatimce, yukarıdan sayılan yönlere ek olarak.
hele hele, emlağa yatırılan paranın emeklilikte kira geliri oluşturması iyi araştırılması gereken bir şey. ülke ekonomisinin büyümesi noktasında başta söylediğim şeyler ayrıca düşünce süreçlerine girmeli zira mevcut zihniyetin beton ve rantiyeyi bırakıp kaliteli ve sağlıklı bir gelişme modelini tercih edeceğini söylemek gerçekçi değil.
İstanbul merkezde (Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu), konut fiyatlarının son 3 yıllık değişimini gösteren bir grafik var mıdır?
boynunda idam ipi olan beyaz yakalı...acı ama gerçek olan şu...senin fakir ama gururlu, hiç bir yanlışa talana bulaşmayan işçi ya da memur baban, seni okutuyor...sende gayet zekisin, okulları birincilikle bitirip, trükiyenin en büyük firmalarından birinde, en güzel pozisyonda işe başlıyorsun...senin gibi başarılı ve çalışan bir de eşin oluyor.
babanla aynı dönemlerde ist de bir gecekonduluk yer çeviren ve 3-5 kuruşa bu arsaya çöreklenen vatandaş...30 yıl sonra, bu arsa karşılığında(evi kaçak ve yapı izni yok, elde sadece muhtardan avanbta ile alınan tapu var) 5-6 daire sahibi oluyor....ve bir anda varlıklı sınıdıfına geçiyor.
sen de karı koca çok iyi maaşlarla, çok iyi şirketlerde çalışıp 20-25 sene tasarruf edip, 1 ev, bir araba sahibi olacaksın...bir de sosyete kafelerinde zengin gibi yaşayıp, kendini avutacaksın...
Güzel özetlemişsiniz. Gelir vergisi kısmınıda unutmayalım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bursa da çarpanlar çok değişik, ev almak mantıklı acaba diye düşünmeye başladım,
750 tl kira vermeye başladım, binamda 140bine satılık aynı daire var. Peşin 125 versen alırsın büyük ihtimal f/k<14 üniversiteye yakın öğrenci bekar yeri diye böyle heralde..
125 e no brainer bence. kirayı biriktirmiş olursunuz, çıkınca satılmasa bile tekrar kiraya verirsiniz...
Evet Sayın Cautionary,yıllar önce uydu kanallarını zaplarken,fransız tv5 kanalına takılmıştım,İstanbul ile ilgili bir haber vardı,başörtülü,50 yaşlarında bir kadın,konuşuyordu,olay Sarıyer de geçiyor,kadın sunucuya: ben 20 yıllık gecekonducuyum,2 daireden aşağı arsamı vermem diyordu...Ben şoklar içindeydim 25 yıllık devlet memurluğu+görevini layıkıyla yapmak,her türlü yasal yükümlülüğünü yerine getirmek ve sonuç;eline geçen kıytırık bir toplu para.Devletin arazisini gasp eden bu kadın gibilerse yaklaşık 2 milyar ytl sahibi,ayrıca bu haberi şu anda kentsel dönüşümün zirve yaptığı şu zamanlarda değilde 2000 li yılların başında görmüştüm.
Biz toplum olarak kaybetmeye mahkumuz...oyle bir hal icindeyizki mantikli...akilli...vicdanlı. ..ve gercekleri tum ciplakligiyla haykiran herkesi...her kesimi aninda yaftalayabiliyoruz...kul hakki evet KUL HAKKI... sn freesky yazdiklarinizin tümüne katilmakla beraber imzami atarim. ...
Bursada gorukle civarinda 1+1 2+1 daireler evet soylediginiz miktarlarda lakin gelin birde ev sahiplerine sorun...esyalar tahrip edilmis...evler yipratilmis..ve ozellikle gunluk kiralama olayina dönüşmüş kokusmus bir yer...
E tabi diger semtlerdeki fiyatlari görünce insan ister istemez istahlaniyor...mesela banka kredisiyle birlikte 350 bin tl karailiginda 240 bin tllik bir daireyi yunuselinde alan arkadasim balkona ciktiginda hamitler mezarligina bakiyor....350 bin faiziyle....cash 240 bin ....yunuseli 25 sene once sazlikti...ozluce oyleydi (simdi fiyatlar 350 binden basliyor) tabi bahçe katlari vs hariç. ..ertugrul sazlikti...suriyeliler olmasa belkide emlak gercekten onemli sikintilar yaşayacaktı. ..yillardir boş boş duran dukkanlari 2 yillik pesin kiralariyla birlikte alan 100lerce suriyeli biliyrum....
Ederinin ve piyasasinin ×3 ×4 ×5 misliyle aldiklari dukkanlar daireler lokantalar bufeler neler neler var...
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Bilginin, eğitimin para etmediği, kurallara uyan değil de uymayanın cezalandırıldığı adaletsizliğin had safhada olduğu bir toplum batmaya mahkumdur.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/ChpHalkMeclisi_/...78436833878016
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Verdiğiniz örnekte, veya genel olarak "gecekondu" tartışmalarında, çoğu kişinin bilmediği bazı detaylar var.
Genelde gecekondular elektriğin, suyun, yolun, medeniyetin olmadığı yerlere yapılır.
Bir insan dağın başına dört duvar örüp Robinson Crusoe hayatı yaşıyorsa, bunu keyfinden yapmaz. Mutlaka ki bu şartlarda yaşamaya mecbur kalmıştır.
Meyilli toprak patikaya yağmur yağdığında nasıl kaygan olur bilir misiniz?
Ayaklarınız kaydığı için yokuşu çıkamayıp evinize ulaşamadağınız oldu mu hiç?
Sanmıyorum... Neyse konumuza dönelim.
Hiçbir gecekondu bedava değildir.
Öncelikle arazi mafyası denen kişiler sana o dağın başını satar.
Elektriksiz susuz yıllarca yaşarsın..
Yavaş yavaş elektrik gelir, su gelir, henüz tam olarak senin olmayan yerden belediye emlak vergisi alır. (illegal kabul edilen bir durumdan legalmiş gibi vergi almak neyin kafasıysa)
Orası dağ başı olmaktan çıkıp zamanla "senin sayende" semt haline gelir ve değerlenir.
Bu değerlenmeyi fark eden belediye arsayı sana satmak için seni çağırır. Eğer satarsa çok çok şanslısın.
Çünkü senin "dağdan semte dönüştürdüğün" bu yer aşırı değerlenmişse belediye burayı asla sana satmaz.
Diyelim ki sattı. Bu sefer imar vermez. Ama "işini bilen memurlar" inşaata göz yumar.
Buraya kadar bir muhasebe yapalım. Arsaya iki kez para verdin, evine derme çatma bir kat çıkarken de bir kez.
Sonuçta üç kez "yolundun" ve elinde arsa tapusu + legal sayılmayan dandik bir ev var.
Gün geldi imar verdiler diyelim. Arsanın sağı solu traşlanır, küçültülür. 150 m2 yerin 90 m2 kalır.
50 yıllık çileden sonra arsayı müteahite verip doğalgazlı temiz pak bir dairede oturmaya başlarsın.
Peki sen çamurun ortasına gecekondu yaparken senin bu günkü konforunu yaşayan yok muydu?
Tabi ki vardı. şişlide 50 yıl önce havagazı kullanan kaloriferli daireler mevcuttu.
Tek fark, şişlideki adam parayı peşin verdi, konforu peşin aldı, gecekonducu ise çamurda sürünüp parayı taksit taksit verdi.
Sonuç?
Şişlidekinin bugün 1 dairesine karşılık aldığı rezidansın değeri, gecekonducunun "mahalle arası müteahiti"nden aldığı üç tane dairenin değeriyle eşit.
O zaman biz bu çileyi niye çektik?
Mecburiyetten beyim, mecburiyetten...
Acidim onlara simdi..Gasp eden haklı öyle mı. O kadar sabretmeye çileye gerek o zaman yok. Gitsin hırsızlık yapsin,banka soysun.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstanbullular Urla’yı keşfetti
http://www.gazeteduvar.com.tr/hayat/...layi-kesfetti/
Çeşmeyi keşfettiklerinden sonra olanlara bakarsak şimdiden geçmiş olsun.
Sevgili Forumdasim,
Aslen emlakci degilim, epeydir de piyasadan uzagim. Ama icimdeki bir his der ki, dovizde kalirsaniz, ileride cok daha guzel alim imkanlariniz olabilir. Cunku, ekonomi iyiye gitmiyor. Sizin ev sahipleri de eninde sonunda satacaklar..Bankalarin evinde biriken haczedilmis evler yigiliyor, piyasada para donmuyor. Hal boyle oluinca da, Katar'dan gelen parayla nereye kadar!!
Ama bu sadece bir his. Belki uzmanlardan da fikir almak lazim.
Konuyla alakasi yok ama, ne zaman spiker : "Falan sirketimizi Katar'li bir isadami satin aldi" dese beni aci bir gulumseme aliyor...Halbuki Katar dediginiz yer bizim Bakirkoy kadar bir yer. Ve adamlarin Cumhuriyet tarihi boyunca ulkemize yaptiklari yatirim belliyken, son 2-3 senede artik ne olduysa.... :)
INsallah gonlunuze gore, keyifle oturiabileceginiz bir ev denk gelir, en uygun sartlarda alirsiniz..
Saglicakla,
freesky
Sn.ikare mesajinizda hata var, tekrar okur düzeltme yaparsanız sanırım yanlış anlasilmaniza neden olmaz.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.