Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 178/1014 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

hesap belli: rant ile beslenenler ve/veya vergilerini vermeyenlerin dışındaki halk ciddi bir fakirleşme içinde. gelirleri enflasyondan daha az artıyor, ama emlak fiyatları beton lobisi ve aç gözlü ev sahiplerinin evlerini bedavaya yenilemek istemeleri nedeniyle enflasyondan çok daha fazla kazandıracak, her alanın kar edeceği ve bunun muhteşem bir şey olduğu yalanı üzerinden beklentilerle alevlendiriliyor.

benim karnım tok: projelere bakıyorum. yeşil alanı minimize etmek için her türlü sahtekarlık yapılmış. kat sayısını arttırmak için her türlü sahtekarlık yapılmış. yürümeye kaldırımı bile minimum şartlarda yapmışlar.

peki önerdikleri ne ? kümes gibi yapılar. 20 küsuruncu katta mesela. bu kalitesizlik ve estetik yoksunluğu illa gelecek yılalrda sorgulanacak ve yeni yaşam konseptleri mutlaka devreye alınacak. bu yaşam konspetlerinde alçak binalar (yükseğin tersi), geniş meydan ve yürüme alanları, trafiğin terbiye edildiği bir sistem olmalı. elbette istanbul ayrıca tersine göç ile nüfusu azaltılmalı. bu aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi.

bu şartlar olmadığı takdirde alınan evlerin kümes hukmünden fazla bir değeri yoktur . alternatif yatırım araçları ile kiramı vermeye devam eder, yanlış yollardan gidenlere göre daha onceleri pozisyonumu almış olmanın keyfi ile içkimi yudumlarım.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Merhabalar, forumdaki tüm arkadaşların değerli fikirlerini ilgiyle okudum. Çok faydalı ve bilgi dolu bir platform, herkese teşekkürler. Benim sorum, Skyland İstanbul projesi ile ilgili. Emekliliğimde kira geliriyle rahat edebileceğim bir yatırım düşünüyorum, Brüt m2 satış fiyatları 10.000 tl civarında ve proje Galatasaray Stadı'nın hemen yanında, TEM den direk girişi var. Levent-Maslak trafiğine takılmadan ofisinize veya evinize ulaşım mümkün. 60 ay sıfır faiz imkanı da var, yatırım amaçlı olarak tavsiye eder misiniz ? Trafik sorunundan kaçış için bir cazibe merkezi olur mu proje bitince acaba ? Ayrıca Seyrantepe metrosuna da 1 km uzaklıkta. Değerli görüşlerinizi alabilirsem memnun olurum. Saygılar

şu anda görülen şu: emlak satanlar fiyatı borsa mantığına benzer biçimde en tepeye taşımış durumdalar. bu evleri yatırım için alanlar için kar etme marjı çok azalmış durumda.

diğer taraftan, ülke ekonomisi ciddi biçimde büyümediği takdirde ülkenin borçlarının finansmanı için nakit para (ve faiz) ve ek olarak döviz türü enstrümanlar daha makul bir alternatif benim gözümde, zira bakın mevcut zihniyet "faizler çok yüksek" diye aylardır böğürüyor, bu böğürmeye %9-10 larda başladılar, ama faizler %14 mertebelerine geldi. neden ? zira devasa borçlar için finansmana ihtiyaç var ve birikim sahibi parasını ucuza rantiye düzenine kaptırmak istemiyor, o yüzden daha yüksek faiz talep ediyor. ayrıca dövize verilen mevduat faizleri bile %3.5-4 mertebesine ulaşmış durumda bazı kurumlarda.

dolayısyla, şu anda emlak özellikle artık köy halini almış (liberal iklimin azalması, trafik, yeşil alanların bitirilmesi, aşırı kalabalık ve yapılaşma nedeniyle nefes alamamak vb) istanbulda pek cazip değil kanaatimce, yukarıdan sayılan yönlere ek olarak.

hele hele, emlağa yatırılan paranın emeklilikte kira geliri oluşturması iyi araştırılması gereken bir şey. ülke ekonomisinin büyümesi noktasında başta söylediğim şeyler ayrıca düşünce süreçlerine girmeli zira mevcut zihniyetin beton ve rantiyeyi bırakıp kaliteli ve sağlıklı bir gelişme modelini tercih edeceğini söylemek gerçekçi değil.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by nihal1969 Yazıyı Oku
    Merhabalar, forumdaki tüm arkadaşların değerli fikirlerini ilgiyle okudum. Çok faydalı ve bilgi dolu bir platform, herkese teşekkürler. Benim sorum, Skyland İstanbul projesi ile ilgili. Emekliliğimde kira geliriyle rahat edebileceğim bir yatırım düşünüyorum, Brüt m2 satış fiyatları 10.000 tl civarında ve proje Galatasaray Stadı'nın hemen yanında, TEM den direk girişi var. Levent-Maslak trafiğine takılmadan ofisinize veya evinize ulaşım mümkün. 60 ay sıfır faiz imkanı da var, yatırım amaçlı olarak tavsiye eder misiniz ? Trafik sorunundan kaçış için bir cazibe merkezi olur mu proje bitince acaba ? Ayrıca Seyrantepe metrosuna da 1 km uzaklıkta. Değerli görüşlerinizi alabilirsem memnun olurum. Saygılar
    Sn forumdaş,

Pahalı yer almayın. Projeler para tuzağı. Ucuz konut bulun merkezde. Kira çarpanı 170-220 arası hedefleyin. Üstü para kaybettirir.

5.  Alıntı Originally Posted by kadin_girisimci Yazıyı Oku
    http://www.birevim.com/faizsiz-taksi...SDExoCTLrw_wcB

240ay faizsiz taksit nidaları başlamış ...

kayıt oldumdu az evvel aradılar sıfır yada 2.el evi seçiyormuşuz ofislerine gidiyormuşuz orda ödeme planı çıkıyormuş
    20yıl hayırlı olsun abdye kafa tutmaya 20 yıl daha (abdden yazanlara soralım orda max vade 40 yıl mı?)
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    evet 40 yil

Dostlara Selamlar,
    Kriz oncesinde bizim emlakci, Florida'da 50 yil vadeli mortgage oldugundan bahsetmisti. Ben gidip bizzat gormedim. Ama rivayet budur. 30 yil zaten cok siradan.
    Hayirli ve bereketli kazanclar,
    freesky

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    897
    İstanbul merkezde (Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu), konut fiyatlarının son 3 yıllık değişimini gösteren bir grafik var mıdır?

7.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Emlak piyasasını 20 yıldır takip ederim. İlk defa son bir yıldır, bu koşullarda ve fiyat seviyesinde yatırımın mantıksız olduğunu düşünüyorum . Bugün nabız yoklayayım diye sahaya çıktım. İstanbul Anadolu yakası bir iki semt gezdim. Ne alım ne satım ne inşaat hiç yavaşlama yok. Yangından mal kaçırırcasına bir iştahla inşaat ve yatırım sürüyor! Konuşulan nakit rakamlar, ve bu rakamlara sahip insan profili anlatılacak, inanılacak gibi değil. Hiçbir mantıklı açıklama yapamam ama gördüğüm kadarı ile rant zinciri müthiş bir nakit akışı ile işliyor. Merkez semtlerde bir doygunluk var evet ama şehrin çeperleri çok hareketli. Bu kadarını beklemiyordum. Sanırım tüm ülke nüfusu İstanbula taşınmaya çalışıyor. Saadet zinciri gibi çalışıyor sistem, son girenler öncekileri besliyor. Kaz***** gören koşa koşa geliyor. Fiyatları bu iştah yukarıda tutuyor. Varoş diyeceğiniz semtlerde, o semtin kültürüne sahip, nispeten eğitimsiz, işsiz güçsüz adamlarda bu rant zinciri dolayısı ile trilyonlarca para var. Hemde çoğunda. Belediyelerde hem oy hem ranttan pay beklentisi ile imarı artırdıkça arttırıyor. Biz idealistler bu sistemde sadece boşluk dolduran dekor gibiyiz. Sanki sistemin meşruiyetini sağlıyoruz. Universite okumalar, kurumsal çalışmalar, kazanılan para ile perakende alışveriş ve sosyal harcamalar ile modern ülke görüntüsü veren figüranlar.
    boynunda idam ipi olan beyaz yakalı...acı ama gerçek olan şu...senin fakir ama gururlu, hiç bir yanlışa talana bulaşmayan işçi ya da memur baban, seni okutuyor...sende gayet zekisin, okulları birincilikle bitirip, trükiyenin en büyük firmalarından birinde, en güzel pozisyonda işe başlıyorsun...senin gibi başarılı ve çalışan bir de eşin oluyor.

babanla aynı dönemlerde ist de bir gecekonduluk yer çeviren ve 3-5 kuruşa bu arsaya çöreklenen vatandaş...30 yıl sonra, bu arsa karşılığında(evi kaçak ve yapı izni yok, elde sadece muhtardan avanbta ile alınan tapu var) 5-6 daire sahibi oluyor....ve bir anda varlıklı sınıdıfına geçiyor.

sen de karı koca çok iyi maaşlarla, çok iyi şirketlerde çalışıp 20-25 sene tasarruf edip, 1 ev, bir araba sahibi olacaksın...bir de sosyete kafelerinde zengin gibi yaşayıp, kendini avutacaksın...

Güzel özetlemişsiniz. Gelir vergisi kısmınıda unutmayalım

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 178/1014 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •