Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 179/1014 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bursa da çarpanlar çok değişik, ev almak mantıklı acaba diye düşünmeye başladım,
    750 tl kira vermeye başladım, binamda 140bine satılık aynı daire var. Peşin 125 versen alırsın büyük ihtimal f/k<14 üniversiteye yakın öğrenci bekar yeri diye böyle heralde..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. 125 e no brainer bence. kirayı biriktirmiş olursunuz, çıkınca satılmasa bile tekrar kiraya verirsiniz...

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bursa da çarpanlar çok değişik, ev almak mantıklı acaba diye düşünmeye başladım,
    750 tl kira vermeye başladım, binamda 140bine satılık aynı daire var. Peşin 125 versen alırsın büyük ihtimal f/k<14 üniversiteye yakın öğrenci bekar yeri diye böyle heralde..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bu aralar benimde dikkatimi çekti. Görüklede 130 bin tl civarı ilanlar var, kira geliri 700 civarı gibiymiş. Bursayı tanıyan arkadaslar yorumlarsa sevinirim. Nerelere bakalım Bursada, nelere dikkat edelim ?

4.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Ben resete yakınız diye düşünüyordum ama sanırım daha çook var. Millet on numara motive. Savaş çıksa düşmanı hafriyat kamyonuyla kovalar inşaatını aksatmaz.
    Çok yaşayın,sesli güldüm

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    boynunda idam ipi olan beyaz yakalı...acı ama gerçek olan şu...senin fakir ama gururlu, hiç bir yanlışa talana bulaşmayan işçi ya da memur baban, seni okutuyor...sende gayet zekisin, okulları birincilikle bitirip, trükiyenin en büyük firmalarından birinde, en güzel pozisyonda işe başlıyorsun...senin gibi başarılı ve çalışan bir de eşin oluyor.

babanla aynı dönemlerde ist de bir gecekonduluk yer çeviren ve 3-5 kuruşa bu arsaya çöreklenen vatandaş...30 yıl sonra, bu arsa karşılığında(evi kaçak ve yapı izni yok, elde sadece muhtardan avanbta ile alınan tapu var) 5-6 daire sahibi oluyor....ve bir anda varlıklı sınıdıfına geçiyor.

sen de karı koca çok iyi maaşlarla, çok iyi şirketlerde çalışıp 20-25 sene tasarruf edip, 1 ev, bir araba sahibi olacaksın...bir de sosyete kafelerinde zengin gibi yaşayıp, kendini avutacaksın...
    Evet Sayın Cautionary,yıllar önce uydu kanallarını zaplarken,fransız tv5 kanalına takılmıştım,İstanbul ile ilgili bir haber vardı,başörtülü,50 yaşlarında bir kadın,konuşuyordu,olay Sarıyer de geçiyor,kadın sunucuya: ben 20 yıllık gecekonducuyum,2 daireden aşağı arsamı vermem diyordu...Ben şoklar içindeydim 25 yıllık devlet memurluğu+görevini layıkıyla yapmak,her türlü yasal yükümlülüğünü yerine getirmek ve sonuç;eline geçen kıytırık bir toplu para.Devletin arazisini gasp eden bu kadın gibilerse yaklaşık 2 milyar ytl sahibi,ayrıca bu haberi şu anda kentsel dönüşümün zirve yaptığı şu zamanlarda değilde 2000 li yılların başında görmüştüm.

6. Biz toplum olarak kaybetmeye mahkumuz...oyle bir hal icindeyizki mantikli...akilli...vicdanlı. ..ve gercekleri tum ciplakligiyla haykiran herkesi...her kesimi aninda yaftalayabiliyoruz...kul hakki evet KUL HAKKI... sn freesky yazdiklarinizin tümüne katilmakla beraber imzami atarim. ...

Bursada gorukle civarinda 1+1 2+1 daireler evet soylediginiz miktarlarda lakin gelin birde ev sahiplerine sorun...esyalar tahrip edilmis...evler yipratilmis..ve ozellikle gunluk kiralama olayina dönüşmüş kokusmus bir yer...

E tabi diger semtlerdeki fiyatlari görünce insan ister istemez istahlaniyor...mesela banka kredisiyle birlikte 350 bin tl karailiginda 240 bin tllik bir daireyi yunuselinde alan arkadasim balkona ciktiginda hamitler mezarligina bakiyor....350 bin faiziyle....cash 240 bin ....yunuseli 25 sene once sazlikti...ozluce oyleydi (simdi fiyatlar 350 binden basliyor) tabi bahçe katlari vs hariç. ..ertugrul sazlikti...suriyeliler olmasa belkide emlak gercekten onemli sikintilar yaşayacaktı. ..yillardir boş boş duran dukkanlari 2 yillik pesin kiralariyla birlikte alan 100lerce suriyeli biliyrum....
    Ederinin ve piyasasinin ×3 ×4 ×5 misliyle aldiklari dukkanlar daireler lokantalar bufeler neler neler var...

yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...

7.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Evet Sayın Cautionary,yıllar önce uydu kanallarını zaplarken,fransız tv5 kanalına takılmıştım,İstanbul ile ilgili bir haber vardı,başörtülü,50 yaşlarında bir kadın,konuşuyordu,olay Sarıyer de geçiyor,kadın sunucuya: ben 20 yıllık gecekonducuyum,2 daireden aşağı arsamı vermem diyordu...Ben şoklar içindeydim 25 yıllık devlet memurluğu+görevini layıkıyla yapmak,her türlü yasal yükümlülüğünü yerine getirmek ve sonuç;eline geçen kıytırık bir toplu para.Devletin arazisini gasp eden bu kadın gibilerse yaklaşık 2 milyar ytl sahibi,ayrıca bu haberi şu anda kentsel dönüşümün zirve yaptığı şu zamanlarda değilde 2000 li yılların başında görmüştüm.
    Bilginin, eğitimin para etmediği, kurallara uyan değil de uymayanın cezalandırıldığı adaletsizliğin had safhada olduğu bir toplum batmaya mahkumdur.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 179/1014 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •