Bende bir ekleme yapayım, örneğin Akbank swift ücreti minimum 55 Tl kesiyor kaçarı yok, ama Odea hiç almıyor. Meblağ yüksekse 55 Tl alacağınız faizi hemen hemen hiç etkilemiyor, tabi taşımalıda ki oran anlamlı bir fark içeriyorsa.
Printable View
Burada sallama oranlar olabiliyor nerden mi biliyorum biliyorum .
Adama yazıyor ben şöyle aldım ben böyle aldım vakti zamanında Türkiye genelin de düşmemiş öyle oran en tepedekini ile rakı balık yapmışsın adam halen yazıyor ben aldım . Tamam aldın deyip geçeceksin ne diyeceksin adama yalancısın mı? İspatı olmayan şey yüzünden banka ile papaz mı olacaksın ?
Bazen gerçekten bazı kişilere ekstra güzel oranlar sağlanır ama o kişi zaten bunun bilincindedir ve buraya gelip bunu yazmaz.
Bankaların geçim kaynağı bu ve bunun gibi topicler de takılan, eft, havale aylık mevduat taşıma işi yapanlar değil. Burda işin kompedanları var gelip işin kompedanı olan adama gelip tere satmayacaksın. Satmaya kalkışırsan madara durumuna düşebilirsin.
Ben bana 20 oran da verseniz altı büyük banka dışında gidip oran almam.
Benim oranımdan her zaman daha yüksek almıştır bu forumdakiler.
bu işlemde zarar diye birşey yok sadece vadeden önce paranızı almak için bozamazsınız çünkü içinde swap-forward işlemi var.Swaplı mevduatta tek banka da işlem biterken taşımalı swaplı mevduatta 2 banka kullanmak zorundasınız.Aradaki oran farkı ile elde edeceğiniz para sizi tatmin ediyorsa uğraşırsınız etmiyorsa swaplı yapar geçersiniz.Taşımalı swaplı mevduatı Abank,Akbank ve Finansbank yapıyor.Bir bankacının verdiği bilgiye göre Vakıfbank'ta yapıyormuş ama bilgiyi teyit etmedim.Saydığım bankalarla taşımalı swaplı mevduat pazarlığı yaparsınız ama önce (bugünler de tercih edilen euro olduğu için) dışarıya gidecek eurolar için bir başka banka ile pazarlık yapıp belirlemelisiniz ki ''ben şu oranı aldım bu durumda getiri ne teklif ediyorsunuz'' diyebilesiniz.
1. Hiç bir banka mevduat müşterisine Kredi Kartı dayatması yapmaz...Para çekmek için dokuz takla atıyorlar...Velev ki Kredi kartı verdiler şifre atamadığınız işlem yapmadığınız sürece kart aidatı alamazlar...
2. Sağlık sigortası sadece kredi çekenlerden talep edilir...Mevduat müşterisine sağlık sigortası yaptırmanın mantıklı bir gerekçesi yoktur.. Mudi hastalanırsa banka tedavi ettirmeyecektir...Ölürse bankanın bir zararı olmaz, para mirasçılara intikal eder...
3. Hesap işletim ücreti mevzuatta vardır ve her bankanın masraf listesinde talep edileceği yazar...Bazı bankalar 2 fatura yada 2 yıl gibi süre yada bir tanıdığını getir gibi kampanyalarla bunu talep etmeyeceklerini taahhüt ederler...Şu an itibariyle bir BDDK genelgesi (HİÜ alınmalıdır içerikli) Danıştay Dava Daireleri Genel kurulunca yürütmesi durdurulduğu için talep edilmemektedir...Talep eden bankalar da vardır...Yarın ne olacak bugünden bilinmemektedir...Önceden yazılı anlaşma yaptığını söyleyen arkadaşlar var ama ben hiç bir MT'den yazılı olarak bu taahhüdü alamadım...
4. Paranızı asla (hele miktar yüksekse) fiziki (nakit) taşımaya kalkmayın...Böyle bir düşünceniz varsa parayı nakledeceğiniz bankadan güvenlik görevlisi takviyesi talep edin...En kolay yol internet bankacılığı ya da telefon bankacılığıdır...Şubeden EFT ücretleri çok yüksektir eğer masrafsızlık tahhüdü alabilirseniz en güvenli yol budur...
Banka seçimi konusunda kesin tavrı olanlar için yapılan bu işlerin anlamı yok. Büyük bankalar arasında taşımalı swap diye bir şey zaten mümkün değil.
ağabey adam miktar yazmıyor: oran banka adı.
yahu kardeş buraya 10 bini olan da 100 bini olan da milyonu olan da takılıyor.
10 bini olan niye uğraşsın 100 milyon oranı almakla.
bence çok ayıp oluyor.
miktar, vade, banka, oran, ürün çeşidi.
özelden sorana şube adı hadi mt'yi söyleme.
illa kendini bu kadar özel görmek neden?
o kadar özelsen forumda işin ne ki?
Düz swaplı mevduat için alt sınır 1M diyen bir bankanın müşteri bazında 500K ya kadar esnettiğini de gördüm.Standart alt limit yok anladığım kadarıyla düz swaplı da ,o nedenle pazarlık ederken zorlayın en azından şansımı denedim olmadı der geçersiniz tutturabilirseniz extra getiriniz olur.
julia.luthor belki adam söyleyecek can çekiştiriyordur.
vakti zamanında hatırlarmısın burda
aldığı bir ticari kredi de foruma koyan adama imkansız dedi biri
dedim git garanti bankası şu sube
garanti bankası hepten imkansız dedi
sonra aldığı kredi dökümünü attı adam
adam haksız çıkacak ya ısrarla bankayı aramıyor
o yüzden normal karşılıyorum senin şuan yaşadığını
hadi ismini verme sube ve miktar olasılıkları pekala verilebilmeli.
banka öttürebidikten sonra isterse 50 milyonluk mevduat yap o seni beni nasıl düdükler ona bakar
banka çok mızmıza da parası olmadıktan sonra katlanmaz.
memorex yeni mi bilmiyorum öğrenir yakında topic adabını ya yazmaz ispatı olmayan en yükseği
yada paylaşmaya başlar.
bence değmez elin oranı için tartışmaya.:plc:
Belki sen yararlanamazsın ama birileri yararlanır.
Ocak ayında burada bir arkadaş taşımalı swaplı mevduat oranı yazınca uyandım, sormaya başladım ,daha önceleri düşük oranlar çıkıyor diye sormayı bırakmıştım.Beni uyandıran o arkadaşa teşekkür ederim ,takma adını hatırlayamadım kusura bakmasın.
Nasıl ki geçmişte bankalar aralarında anlaşıp oranlara tavan koyarak milleti kerizlemeyi hak bildilerse buradan onların oyununu bozacak bilgilendirmeler yapmak bizlere de haktır.
Paramla niye böbürleneyim ''kişi kendinden bilir işi'' anladın sen onu artizzzz.
Oran paylaşan insanların üzerine neden bu kadar gidiliyor anlamak mümkün değil.
Bu forumun asıl amacı oran paylaşmak, arsa, emlak, dolar vs. goygoyu yapmak değil.
Böyle devam ederse burada kimse oran paylaşmayacak ve bu platforma bilgilenmek için giren ve bankalar tarafından mağdur edilen mevduatçı daha da mağdur olacak.
Burada asıl amaç insanların bilgi sahibi olup tasarruflarını daha doğru yönlendirebilmesi. Yoksa biz oran paylaştıkça kimse hesabımıza para falan yatırmıyor.
Ayrıca memorex'in yazdığı tüm oranlarıda teyit edebilirim. Taşımalı swap bir yana düz swap işlemlerinde de bu bahsi geçen oranlar yakalanabiliyor.
örnek mevduat paylaşım şekli
Ben pazartesi günü garanti bankası Nişantaşı subesinden
yeni müşteri
1 milyon ve üstüne
0.30 faiz oranı verdiğine şahit oldum kulak misafiri oldum
banka ile diyaloglarda gidip o bağlanan kişi bilgileride ifşa edilmemiş olur.
ayrıca detayları özelden yazışırsın.
ancak bu şekilde paylaşımlar mevduatçıya yarar.
ben 3 ten bağladım garanti bankasından şeklindeki paylaşım sadece kendine yarar.
vay be 3 ten bağlamış bankamla konuşmam lazim olmamalı.
o şekle sokuyorsan paylaşmayacaksın.
bu kadar basittir.
Bu tarz ben ortaya attım ispat aşamasında genelde ya kurum çalışanı olurlar yada komisyoncu .
Tecrube ile sabittir.
Forex topiclerin de çok olmuştur.
300 kontrat işleme aa ben 1 pip le yaparım derler.
Nerden deyince gel sana hesap açalım da gör olur.
gerçek işlem cuma günü
700k
45 günlük garanti bankası Valikonağı subesinden 12.10 dan bağlandı yeni müşteri.
Ben DEDİKODU paylaşmıyorum.Kendi başımdan geçen işlemi ya da teklif edilen oranları yazıyorum.
Hoşgeldin faiz oranlarının üstünde oran alan arkadaş olmuştu burada şaşırmıştım nasıl olur diye ama paramı eft yapmaya kalkınca bana da birden hoşgeldin üstü oran teklif edilince olabildiğini anladım.
Yazdıklarıma isteyen inanır istemeyen inanmaz.Okumak zor geliyorsa ya da benim paylaşımlarıma inanmıyorsanız beni engeller geçersiniz.Sizin kriterlerinize göre paylaşım yapıp yapmayacağıma karar verecek değilim.
Şimdi %12.10 Garanti bankasından alınmışsa iyi bir oran ama ben bu oran yerine çevremdeki birine 12.50 Akbank özel bankacılık düz mevduat veriyor git oradan yap derdim. Hatta Vakıf dan bile yapsan %12.70 swap oranı alırdın derdim (alt limit 500 bin). Tabi bu söylediklerim belli bankalar dışında çalışmak istemeyenler için yoksa %13 Odea düz mevduat veriyor birde paran 1 milyon ve üstü ise düz mevduat yerine swap yap , hemi de taşımasız , en az 13.70 alırsın diye akıl verirdim, yapması ona kalırdı.
Taşımalı swap dikkat etmek lazım.bana saçma geliyor.para gelmezse sözleşme gereği ne ceza gelir.ana paranizi kaybeder siniz.
Ana para kaybedeceksiniz diye bir şey yok ceza yersiniz , kaldı ki çevremde yaşanmadı ama bankanın muhabirinden dolayı swift aynı gün yapılmamış bir gün ceza yiyen olmuş ama onuda iki banka kendi arasında halledip müşteriye yansıtmamış diye kulaktan duydum. Benim acizane tavsiyem, bu işlere saçma yada anlamsız diye bakanların hiç bulaşmaması.
Bir de şehir ismi yazılması yeterli. Ama bazı arkadaşlar bu basit bilgilerin dahi bir kısmını yazmıyorlar. Şehir tamamda şubeyi MT sini söylemek bana göre de sakıncalı; özelden bile olsa. Çünkü o gün sadece siz işlem yapmışsınızdır. Bu açığa çıkabilir. MT si sizin bilinçli ve kararlı biri olduğunuzu düşünerek gerçekten tavan oran vermiştir. Hem sizi hem kendini zora sokabilir. Sadece yularıdaki bilgiler verilsin kafi. Meseleyi de uzatmanın anlamı yok. Hepimiz bellli yaşta insanlarız.
swap işleri ve özel bankacılık işlemlerine girdikten sonra bu ülkede 9-10 bileşiklerden şirketlerin doviz bonolarına girerim.
ben riski sadece borsada alırım benimde huyum bu.
özel bankacılık departmanlarından geçtğimiz hafta Akbank 13.75 verdiğini herkesten duyuyoruz.
patladı piyasa bundan sonra cacık çıkmaz
şuan sadece çaktırmıyorlar.
çok kupon yerler dahil yatırım yapılacak alan değil bir müddet. ( on sene )
doygunluk yaşıyor piyasa.
fiyatlar aşağı baskı yapacak zamanla.
elindeki oturduğunu tut,
yatırım amaçlı fazlalıkları sat derdim İstanbul da
İstanbul çıkışı ucuz tarlalar en risksiz gayrimenkul yatırım alanları olur.
Bende izmirdeyim hangi subeymis o sube yaz arayım yarın düz mevduata seker 12.50 den fazla vermez gecen sene 13.5 vermedi busene gecen senenin 1puan altindayiz mumkun degil .swap aldım dersen tamam. Yada 7 sıfırlı bır rakam var bende dersen oda tamam.
Teşekkürler Kentuf. Şu an düşük de olsa en iyisi mevduat görünüyor. Önemli bir gelişme olmazsa dolar da bir aşağı bir yukarı hareket ederek yıl sonu 3.85 gibi seviyelerde kapatır diye düşünüyorum. Mevduat oranlarında ise küçük bankalarda yıl sonuna kadar 12.50 - 14.00 arası bir seyir izler. Bunlar sadece tahmin. Malum başlık mevduat olduğu için bu arada görüşlerimizi de yazalım istedim:yes:
Hollandalı bank bir tanıdığıma sağlık poliçesi yapmış bunun bi hükmü varmıdır adamın haberi yok hiç bir imza almadan nasıl yapılır bu.sadece mevduat yapmis kredi veya maaş vs değil.
Hiç kimseye şube adı ,mt adı vermek zorunda hissetmiyorum, arar bulursun.Düz 13.50 swaplı 13.70 bilgilendirme amaçlı arayıp söylenen oranlardı pazarlık yapılmış değil ayrıca.Kentuf rumuzlu benim yazdıklarıma inanmayan ama Akbank'tan 13.75 alındığını duyduğunu yazan şahıs sana yardım etsin.
7 sıfırlı mevduatım olsa ne teklif ederlerdi ben de merak ettim birgün birkaç bankayı arayıp dellendireyim bakalım ne olacak.
Garanti den max. %2.6 gibi faiz gorunuyor (yeni USD getirir isek)
Memorex ne demiş 1 üstü rakama şu oran diye ..1 üstü nedir 1200 1300 dur.ne diye daha 7 sıfır vs diyorsunuz..1.800 parası olsa 2 altı derdi tam rakam vermek zorunda değil .zaten o rakam araliklarida oran değiştirmez yani 1 ede 13.50 1..400 e de 13.50 verir banka .
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir arkadaşın yazılarını göremediğim için arkadaş beni özelden uyardı.
dört milyon üstlerine özel bankacılıkta Akbank 13.75 oran veriyor diye duydum ben almadım işimde olmaz Akbank ile.
muhtemelen ismimi alıntılayan şahısta maaşlı takımının oyuncularından olsa gerek burda av peşinde
kardeş red listemdesin ismimi ağzına alma
Muhatap olma red listesine al deyip sağa sola isimle hitap eden kişi 1999 dan beri bu forumda yazar çizeriz
etik kurallar dışında yüzmeye başlarsan tepki alman gayet normal happy sonuna kadar haklı.
Sakın alıntalama seni göremiyorum. Cevapta verme.
Bu arada oranlara milimi milimi ne neden takılınıyor ki ben burda okudum swap 13.70 demişler yahu benim bankam bana 13 vereceksen ben buradaki oranı bildiğimden 13.50 olmazsa giderim derim..bu kadar .beni 0
50 kurtarmış mi ....varsın 13.70 alsın başkası ...Buradaki oranlar en azından trendi belirliyor ..herkez aynı oranı alacak diye bi şey yok
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
istersen forumun sahibi ol kim takar seni.Yazdıklarımı okumuyorsan ,engellediysen niye cevap yetiştiriyorsun?Senin engellediğini bilip sana yetiştiren yancın mı var?Julia ya yancılık niye yapıyorsun?Bak sen dalgana !
''muhtemelen ismimi alıntılayan şahısta maaşlı takımının oyuncularından olsa gerek burda av peşinde'' demişsin KOMİK ÖTESİSİN.Komplo teorileriyle kafayı bozmuşsun belli, keşke finans sektöründe olsaydım herkesten fazla bilgiye sahip olur senin gibilerle muhatap olmazdım.
herkes aynı oranı alacak diye bir şey tabiiki yok
ama olmayan oranı varmış gibi göstermek veya net alıyormuş gibi ifadeler içinde belirtmek yanlış
benim çalıştığım aracı kurumlarda veriyor yüksek oran ilk başta ama işlem masraflarını düştüklerinde bankaların yeni mevduat oranları altında oluşuyor oranlar. ( yatırım finansman-işyatırim-garanti yatırım )
kimse kimseyi yanıltmaya çalışmasın.
ve burada yazılan oranlara göre gidip bankanız ile papaz olmayın
bu işi yapıyorsan eft ücretini öder paranı her ay taşırsın.
para herkeste var millet sanıyor ki bir kendinde para
oldu koskoca banka senin milyonların var diye itibarını düşürecek oldu ben görmedim daha.
AMA MAAŞLI ÇALIŞAN SANA DERKİ BU ORAN SEN SAZAN GİBİ ATLARSIN
SONRA SANA DANIŞMANLIK YOK ÖZEL VERGİ DERKEN CART 1 PUAN AŞAĞIDAN KİTLER.
UYANIK OLUN HELE FORUMLARDA İKİ KAT UYANIK OLUN.