Sayfa 181/1024 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    10 gün önce örnekleyerek yaptığım taşımalı swaplı mevduat işlemini merak edenler için tekrar paylaşıyorum.
    Bende bir ekleme yapayım, örneğin Akbank swift ücreti minimum 55 Tl kesiyor kaçarı yok, ama Odea hiç almıyor. Meblağ yüksekse 55 Tl alacağınız faizi hemen hemen hiç etkilemiyor, tabi taşımalıda ki oran anlamlı bir fark içeriyorsa.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    Burada sallama oranlar olabiliyor nerden mi biliyorum biliyorum .
    Adama yazıyor ben şöyle aldım ben böyle aldım vakti zamanında Türkiye genelin de düşmemiş öyle oran en tepedekini ile rakı balık yapmışsın adam halen yazıyor ben aldım . Tamam aldın deyip geçeceksin ne diyeceksin adama yalancısın mı? İspatı olmayan şey yüzünden banka ile papaz mı olacaksın ?

Bazen gerçekten bazı kişilere ekstra güzel oranlar sağlanır ama o kişi zaten bunun bilincindedir ve buraya gelip bunu yazmaz.
    Bankaların geçim kaynağı bu ve bunun gibi topicler de takılan, eft, havale aylık mevduat taşıma işi yapanlar değil. Burda işin kompedanları var gelip işin kompedanı olan adama gelip tere satmayacaksın. Satmaya kalkışırsan madara durumuna düşebilirsin.

Ben bana 20 oran da verseniz altı büyük banka dışında gidip oran almam.
    Benim oranımdan her zaman daha yüksek almıştır bu forumdakiler.

Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Teşekkürler yani normal swap gibi herhangi bir risk yok herhalde biraz uğraşma var anladığım kadarıyla
    Acizane ekleme yapayım, sıkıntı paranın dönüşünde belki olabilir, olaki karşı bankanın muhabir bankasında bir sorun olursa para ana bankaya zamanında ulaşmaz. Ama çevremde şimdiye kadar böyle bir olay yaşayana tanık olmadım , sadece yaşanmış olduğunu duydum.

4.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Sn Memorex taşımalı swap'ta ABANK ana banka Odeo yada Burger mi yapıyorsunuz bide zarar etme diye bişey oluyor mu.abank mı size söylüyor yoksa siz Odeo yada burger'a gidip oran alıyorsunuz.yani vade sonunda alacağımız normal swap gibi belli mi
    bu işlemde zarar diye birşey yok sadece vadeden önce paranızı almak için bozamazsınız çünkü içinde swap-forward işlemi var.Swaplı mevduatta tek banka da işlem biterken taşımalı swaplı mevduatta 2 banka kullanmak zorundasınız.Aradaki oran farkı ile elde edeceğiniz para sizi tatmin ediyorsa uğraşırsınız etmiyorsa swaplı yapar geçersiniz.Taşımalı swaplı mevduatı Abank,Akbank ve Finansbank yapıyor.Bir bankacının verdiği bilgiye göre Vakıfbank'ta yapıyormuş ama bilgiyi teyit etmedim.Saydığım bankalarla taşımalı swaplı mevduat pazarlığı yaparsınız ama önce (bugünler de tercih edilen euro olduğu için) dışarıya gidecek eurolar için bir başka banka ile pazarlık yapıp belirlemelisiniz ki ''ben şu oranı aldım bu durumda getiri ne teklif ediyorsunuz'' diyebilesiniz.

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Arkadaslar, ufak bir banka da diyelim ki piyasa %12 verirken siz %13 ile 3 ay vadeli hesap actirdiniz. Masraf kalemlerinizi hesaba katiyor musunuz, size kk, saglik policesi yada HIU gibi maliyetler cikartmayacaklarindan nasil emin oluyorsunuz. Baska bir bankaya da hesabinizdaki meblayi tasimak icin nakit olarak mi tercih ediyorsunuz yoksa subeden EFT yapilmasini mi rica ediyorsunuz ki bu da bir masraftir.

Burada okuduklarima gore herkes parasina en iyi faizi almak icin temdit gunleri baya bir yogun caba icinde..
    1. Hiç bir banka mevduat müşterisine Kredi Kartı dayatması yapmaz...Para çekmek için dokuz takla atıyorlar...Velev ki Kredi kartı verdiler şifre atamadığınız işlem yapmadığınız sürece kart aidatı alamazlar...

2. Sağlık sigortası sadece kredi çekenlerden talep edilir...Mevduat müşterisine sağlık sigortası yaptırmanın mantıklı bir gerekçesi yoktur.. Mudi hastalanırsa banka tedavi ettirmeyecektir...Ölürse bankanın bir zararı olmaz, para mirasçılara intikal eder...

3. Hesap işletim ücreti mevzuatta vardır ve her bankanın masraf listesinde talep edileceği yazar...Bazı bankalar 2 fatura yada 2 yıl gibi süre yada bir tanıdığını getir gibi kampanyalarla bunu talep etmeyeceklerini taahhüt ederler...Şu an itibariyle bir BDDK genelgesi (HİÜ alınmalıdır içerikli) Danıştay Dava Daireleri Genel kurulunca yürütmesi durdurulduğu için talep edilmemektedir...Talep eden bankalar da vardır...Yarın ne olacak bugünden bilinmemektedir...Önceden yazılı anlaşma yaptığını söyleyen arkadaşlar var ama ben hiç bir MT'den yazılı olarak bu taahhüdü alamadım...

4. Paranızı asla (hele miktar yüksekse) fiziki (nakit) taşımaya kalkmayın...Böyle bir düşünceniz varsa parayı nakledeceğiniz bankadan güvenlik görevlisi takviyesi talep edin...En kolay yol internet bankacılığı ya da telefon bankacılığıdır...Şubeden EFT ücretleri çok yüksektir eğer masrafsızlık tahhüdü alabilirseniz en güvenli yol budur...

Banka seçimi konusunda kesin tavrı olanlar için yapılan bu işlerin anlamı yok. Büyük bankalar arasında taşımalı swap diye bir şey zaten mümkün değil.

7.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Burada sallama oranlar olabiliyor nerden mi biliyorum biliyorum .
    Adama yazıyor ben şöyle aldım ben böyle aldım vakti zamanında Türkiye genelin de düşmemiş öyle oran en tepedekini ile rakı balık yapmışsın adam halen yazıyor ben aldım . Tamam aldın deyip geçeceksin ne diyeceksin adama yalancısın mı? İspatı olmayan şey yüzünden banka ile papaz mı olacaksın ?

Bazen gerçekten bazı kişilere ekstra güzel oranlar sağlanır ama o kişi zaten bunun bilincindedir ve buraya gelip bunu yazmaz.
    Bankaların geçim kaynağı bu ve bunun gibi topicler de takılan, eft, havale aylık mevduat taşıma işi yapanlar değil. Burda işin kompedanları var gelip işin kompedanı olan adama gelip tere satmayacaksın. Satmaya kalkışırsan madara durumuna düşebilirsin.

Ben bana 20 oran da verseniz altı büyük banka dışında gidip oran almam.
    Benim oranımdan her zaman daha yüksek almıştır bu forumdakiler.
    ağabey adam miktar yazmıyor: oran banka adı.
    yahu kardeş buraya 10 bini olan da 100 bini olan da milyonu olan da takılıyor.
    10 bini olan niye uğraşsın 100 milyon oranı almakla.
    bence çok ayıp oluyor.
    miktar, vade, banka, oran, ürün çeşidi.
    özelden sorana şube adı hadi mt'yi söyleme.
    illa kendini bu kadar özel görmek neden?
    o kadar özelsen forumda işin ne ki?
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

8. Düz swaplı mevduat için alt sınır 1M diyen bir bankanın müşteri bazında 500K ya kadar esnettiğini de gördüm.Standart alt limit yok anladığım kadarıyla düz swaplı da ,o nedenle pazarlık ederken zorlayın en azından şansımı denedim olmadı der geçersiniz tutturabilirseniz extra getiriniz olur.

Sayfa 181/1024 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •