Burada sallama oranlar olabiliyor nerden mi biliyorum biliyorum .
Adama yazýyor ben þöyle aldým ben böyle aldým vakti zamanýnda Türkiye genelin de düþmemiþ öyle oran en tepedekini ile raký balýk yapmýþsýn adam halen yazýyor ben aldým . Tamam aldýn deyip geçeceksin ne diyeceksin adama yalancýsýn mý? Ýspatý olmayan þey yüzünden banka ile papaz mý olacaksýn ?
Bazen gerçekten bazý kiþilere ekstra güzel oranlar saðlanýr ama o kiþi zaten bunun bilincindedir ve buraya gelip bunu yazmaz.
Bankalarýn geçim kaynaðý bu ve bunun gibi topicler de takýlan, eft, havale aylýk mevduat taþýma iþi yapanlar deðil. Burda iþin kompedanlarý var gelip iþin kompedaný olan adama gelip tere satmayacaksýn. Satmaya kalkýþýrsan madara durumuna düþebilirsin.
Ben bana 20 oran da verseniz altý büyük banka dýþýnda gidip oran almam.
Benim oranýmdan her zaman daha yüksek almýþtýr bu forumdakiler.
bu iþlemde zarar diye birþey yok sadece vadeden önce paranýzý almak için bozamazsýnýz çünkü içinde swap-forward iþlemi var.Swaplý mevduatta tek banka da iþlem biterken taþýmalý swaplý mevduatta 2 banka kullanmak zorundasýnýz.Aradaki oran farký ile elde edeceðiniz para sizi tatmin ediyorsa uðraþýrsýnýz etmiyorsa swaplý yapar geçersiniz.Taþýmalý swaplý mevduatý Abank,Akbank ve Finansbank yapýyor.Bir bankacýnýn verdiði bilgiye göre Vakýfbank'ta yapýyormuþ ama bilgiyi teyit etmedim.Saydýðým bankalarla taþýmalý swaplý mevduat pazarlýðý yaparsýnýz ama önce (bugünler de tercih edilen euro olduðu için) dýþarýya gidecek eurolar için bir baþka banka ile pazarlýk yapýp belirlemelisiniz ki ''ben þu oraný aldým bu durumda getiri ne teklif ediyorsunuz'' diyebilesiniz.
1. Hiç bir banka mevduat müþterisine Kredi Kartý dayatmasý yapmaz...Para çekmek için dokuz takla atýyorlar...Velev ki Kredi kartý verdiler þifre atamadýðýnýz iþlem yapmadýðýnýz sürece kart aidatý alamazlar...
2. Saðlýk sigortasý sadece kredi çekenlerden talep edilir...Mevduat müþterisine saðlýk sigortasý yaptýrmanýn mantýklý bir gerekçesi yoktur.. Mudi hastalanýrsa banka tedavi ettirmeyecektir...Ölürse bankanýn bir zararý olmaz, para mirasçýlara intikal eder...
3. Hesap iþletim ücreti mevzuatta vardýr ve her bankanýn masraf listesinde talep edileceði yazar...Bazý bankalar 2 fatura yada 2 yýl gibi süre yada bir tanýdýðýný getir gibi kampanyalarla bunu talep etmeyeceklerini taahhüt ederler...Þu an itibariyle bir BDDK genelgesi (HÝÜ alýnmalýdýr içerikli) Danýþtay Dava Daireleri Genel kurulunca yürütmesi durdurulduðu için talep edilmemektedir...Talep eden bankalar da vardýr...Yarýn ne olacak bugünden bilinmemektedir...Önceden yazýlý anlaþma yaptýðýný söyleyen arkadaþlar var ama ben hiç bir MT'den yazýlý olarak bu taahhüdü alamadým...
4. Paranýzý asla (hele miktar yüksekse) fiziki (nakit) taþýmaya kalkmayýn...Böyle bir düþünceniz varsa parayý nakledeceðiniz bankadan güvenlik görevlisi takviyesi talep edin...En kolay yol internet bankacýlýðý ya da telefon bankacýlýðýdýr...Þubeden EFT ücretleri çok yüksektir eðer masrafsýzlýk tahhüdü alabilirseniz en güvenli yol budur...
Banka seçimi konusunda kesin tavrý olanlar için yapýlan bu iþlerin anlamý yok. Büyük bankalar arasýnda taþýmalý swap diye bir þey zaten mümkün deðil.
aðabey adam miktar yazmýyor: oran banka adý.
yahu kardeþ buraya 10 bini olan da 100 bini olan da milyonu olan da takýlýyor.
10 bini olan niye uðraþsýn 100 milyon oraný almakla.
bence çok ayýp oluyor.
miktar, vade, banka, oran, ürün çeþidi.
özelden sorana þube adý hadi mt'yi söyleme.
illa kendini bu kadar özel görmek neden?
o kadar özelsen forumda iþin ne ki?
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
Düz swaplý mevduat için alt sýnýr 1M diyen bir bankanýn müþteri bazýnda 500K ya kadar esnettiðini de gördüm.Standart alt limit yok anladýðým kadarýyla düz swaplý da ,o nedenle pazarlýk ederken zorlayýn en azýndan þansýmý denedim olmadý der geçersiniz tutturabilirseniz extra getiriniz olur.
Yer Ýmleri