Hayır onlar vadeli doğru oran
Printable View
Bir yanda başlanmamış yatırımlar durdurulacak deniyor.
Diğer yanda da Kanalistanbul 100 günlük planda var yapılacak deniyor. OVP de kanal illa yapılacak denirse bence bu piyasada hiç hoş karşılanmaz. Yok bunu 3-5 yı öteledik vb birşey denirse bence o zaman dolar bir miktar daha gevşeyebilir...
Değerli formdaşlarım bu 60 gün içinde stopaj ın son günlerine kadar buradan şube ve oran ve miktar yazarsanız çok iyi olur yönümüzü ona göre belirleyelim. Ben kasım son hafta %30 dan bulursam 367 gün %0 stopaj düşünüyorum. Tabiki sadece düşünce sizlerin yorumlarınızı oranlarinizi bekliyorum.
Cuma günü tebbank %26 dan bağlandı 2 aylık.
Marifetli %24
Cepte Tep %25
Şu an en iyi oranlar bunlar
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kasım son hafta 35-40 bile bulunur....Şimdiden 30’a dayadı bile.
En iyisi suanda aktifin nkoloy bonosu..hem gunluk hemde stopaj stresi yok.. zaten yuzde 10 ona göre de oran vermisler zaten.. günlük 26.5 hic fena degil bence 10 gunde bir kapat yeniden ac daha yükseğe geliyor oran
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=uci;2636067]Değerli formdaşlarım bu 60 gün içinde stopaj ın son günlerine kadar buradan şube ve oran ve miktar yazarsanız çok iyi olur yönümüzü ona göre belirleyelim. Ben kasım son hafta %30 dan bulursam 367 gün %0 stopaj düşünüyorum. Tabiki sadece düşünce sizlerin yorumlarınızı oranlarinizi bekliyorum.
Cuma günü tebbank %26 dan bağlandı 2 aylık.
Marifetli %24
Cepte Tep %25
Şu an en iyi oranlar bunlar
LG-H818 cihazımdan
Bende ayni dusunce icerisindeyim ama soyle bir durum var.
30 dan 1 yillik bagladiniz bu eski stopaja gorw 33 e denk gelir. Asagida sayin bonocunun dedigi gibi 33 fazlasi veren olursa kulliyen hasar olur. Mb bir faiz arttirimina daha giderse bankalar kesinlikle bu oranlari gececektir. Hatta benim tahminim kasima kalmadan bir artis daha yapilacaktir bankalar tarafindan. Ytd
Aynı düşünce bende de mevcut sanki mevduatta %30 gibi oranlar tepe nokta olacak daha üste çıkma ihtimalini düşük görüyorum bankalar zaten kredi vermeye istekli değiller onlarında mevduat tarafind
an yavaştan doyum noktasına ulaşacağını düşünüyorum ta ki forumda yazildigi gibi yüksek faizli hazine bonusu tarzı uygulama olmazsa eğer
Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat faizi icin dikkate almaniz gereken asil unsur tcmb politika faizi degil enflasyondur. Normalde bu faiz artirimi ile beraber enflasyonda gerileme olusmasi gerekir ama tam tersine yuzde 20 uzeri enflasyon ivme kazanarak cok daha yukarilara cikabilir.
O yuzden parayi uzun sureli baglamak risklidir. Ulkede dolarizasyon devam ediyor. Bu faiz artirimi sadece yaraya pansuman yapmistir, geride kalan kotu kosullar devam ediyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]
Tek silahımız ovp..
Ben sadece mevduat değil olan birikimin mevduat gibi temettü veren şirketlerden cuzzi miktarda %10 gibi erdemir Tüpraş Sasa ASELSAN gibi şirketlere
Kalanı ise mevduata dövize ve altına yatırılması gerekliliğini düşünüyorum..
2019 da çok umutlu değiliz o yüzden bu aşamalar da orta vadeli bakılması en kötüsü 6 ay durulmalı diye düşünüyorum..
Kriz ne kadar uzun sürerse etkisi o kadar yıkıcı olur. Bu nedenle siyasiler bu etkileri azaltmak için tedbir almak zorundadır ve alacaklardır. IMF bile bir ihtimaldir! Faizleri artırmakta diğer bir önlemdir. Ovp nin etkisinin kısa süreli olacağını düşünüyorum.
Peki reisin sabir safhamdir demesine ne diyorsunuz. Ben sunu anladim. Birdaha faiz arttirma!!!...
Ekonomistlerde tuhaflasti. Daha dune kadar faiz arttirilmali gec kalindi diyenlerin hepsi simdi bosuna artis yapildi bu gereksizdi yorumlarina basladi...aba altindaki sopayi goren cark ediyor. Reisin lafinin ustune mb birdaha faiz arttirirmi sizce
Varlık fonu başına nasıl geçti ise merkez bankası başına da bir şekilde geçer ve biz o zaman zıçtık...16 yılda dolara daha da çok gebe kaldık ve hiç bir önlem alınmadı..
Hala inşaat hala kanal İstanbul vs vs...
Ne tarım ne de inovasyon ne de teknoloji ne de teknolojik sanayi bunlardan bahseden yok
Ekonomistler sunu diyor. Madem bu artirimi yaptin 24 temmuzda niye yapmadin. O zaman 2 puan bir artiris yapsaydin simdi boyle bir artirima gerek kalmazdi ki dogru soyluyorlar. Gecikmenin maliyeti ve etkileri azaliyor.
Slaven bilic ne diyordu. Bu ulkede yetki sahibi olanlar bilgisiz, bilgi sahibi olanlar yetkisiz
Aynen oyle. Belki hatirlayan vardir. Nisanda ilk demistim 0.75 puan artirim gelince. O donem eski fed baskani paul volcker gibi dusunmus olsalardi bugun ne faiz ne dolar ne de enflasyon bu noktalara gelmeyecekti. Ben kotu niyetlimiyim bilmiyorum ama bu noktaya planli bir sekilde getirdiklerini dusunuyorum. Bu kadar acemilik fazla.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye önce rahibi serbest bırakıp ardından Suriyedede işler yoluna birşekilde girer ise dolartl çoook rahat 5 leri görür ..
Bu işler siyasidir ekonomik göstergelere bakıp ülke batıyor bitiyor diyen kişiler dünya siyasi tarihini açıp iyice okusunlar .
Ekonomik savaş artık tank tüfek savasından daha etkilidir.
Petrolu sırf Rusyaya diz çöktürmek için 30 dolar yapan güç Çin altın karşılığı ticaret yapmasın diye 1000 dolara ceken güç ile aynıdır .
Dolartl yi isteseler yarın 20 lira yapabilirler ama isterlerse 4 de yaparlar .
Türkiye konumu nedeniyle ve askeri gücü nedeniyle çok önemli bir ülkedir .Kimse batmasına izin vermez.Hayatında yurtdışına çıkmamış dünya görüşü iki tweet okuyup burda kendi fikriymiş gibi olan adamların yorumlarına kanmayın .Bu ülke asla batmaz.Yara alır yokuna devam eder .
Politik gelişmeleri iyi takip eden parasının hwm değerini korur hemde para kazanır .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Paşa paşa artırır yoksa adama artırırlar...:kahkah:
2012-2013'te opsiyon yaptığınız zamanlarda, bahsettiğiniz olayın dışında, kazançlı tarafta olabiliyor muydunuz, nasıl gerçekleşmişti tecrübeleriniz? Düz mantıkla düşününce, banka X kurdan alım için prim veriyorsa, ilgili vade sonunda kurun X'ten daha düşük olacağını öngörüyordur. Buna göre olasılıklar bankanın lehine olmalı ve mevduat sahibi daha fazla risk alıyor olmalı. Geniş bir örnek havuzunda değerlendirilebilse mevduat sahibinin kazanmaktan çok kaybediyor olması akla yatan durum. Sizde nasıl olmuştu merak ettim.
Şimdi banka 5.88'e prim veriyorsa zaten 32 gün sonra kurun daha düşük olmasını bekliyordur. Bu bakış açısıyla opsiyon için teklif alıp, teklifi değerlendirmeyip, verilen teklifte belirtilen kurdan daha düşük bir kur seviyesini bekleyip, kur ilgili seviyenin altına indiğinde manuel olarak döviz almak daha kazançlı olmalı diye düşünüyorum. Burada kaçırdığım bir şey var mıdır?
İlk aklıma gelen, manuel takip edeyim dediğimizde, mesai saatleri dışında veya ekran başında olmadığımız zamanlarda kurda sarkmalar olsa da alım için yakalama fırsatı bulamayabiliyoruz. TFX Target gibi platformlarda da bu tip durumlarda emirlerin çalışamayabildiği söyleniyor. Böyle ortamlarda biz alım yapamazken banka alım yapabiliyorsa buradan bir avantaj sağlıyor olabilir, o avantajın da bir kısmını prim olarak mevduat sahibiyle paylaşmayı kabullenebiliyor olabilir. Sizce bu uygulamada bir kazan kazan durumu söz konusu mudur, yoksa biraz kumara mı giriyor?
Pazartesi kısa ve uzun vade için Vakıfbank ÖB'tan tekrar bir opsiyon teklifi isteyeyim bakalım ne verecekler. Hem mevcuttaki 32 gün vade için, hem de teklif ettikleri 7 gün vb. kısa vadeler için ne rakamlar veriyorlar bir öğreneyim.
arkadaşlar nkolay bonoyu 3 veya 4 günde bir bozdurup yeniden satın alma yoluna gidersek bileşik faizi nasıl hesaplayabiliriz bir formülü var mı?
Arkadaşlar bir sorum olacak mevduat faizlerinde ki stopaj indirimi geçici olarak mı düşürüldü???
Benim duyduğum 30 kasım
S-400 meselesi uzun vadede rahiptende önemli bence.Çark edilmezse dolarla vururlar bizi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
burada chucky gibi bir opsiyon üstadı (ve bilmediklerim) varken bana laf düşmez ama kendi adıma birkaç sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
öncelikle banka sadece dolar alırıma değil satarıma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alırama verdiği gibi 6.35 ten satarıma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çıkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarına risklerini nasıl hesaplıyorlar beni aşar.
chucky'nin dediği gibi volatilite çok önemli. bahsettiğim yıllar doların neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandında dolanıp durduğu yıllardı. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon işine diye hatırlıyorum ve ufak tefek de olsa primler almıştım. ancak bugün durum çok farklı. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün değil.. iki tane tweete bakar.
açıkçası ben daha önce ağzım yandığından, ve şahsi beklenti ve endişelerimden (ki bu sadece beni bağlar).. satarım opsiyonuna girmem bugün. ha ben şu şu vadede dolar 5.90 ı görürse daha aşağı düşer mi düşmez mi hiç düşünmez alırım diyorsanız ve değecek bir prim çıkıyorsa girilebilir. ama dediğim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.
rakamları aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.
Kurumlar opsiyon fiyatlarken market maker oluyorlar yada başka kurumdan fiyat alıp üstüne koyuyorlar.
Market makerlar bazı istatistik modellemeleri ile probability hesaplayarak kendi lehlerine olan noktalara fiyat veriyorlar. Mesela şurada modellerden birkaçı ile ilgili anlatımlar var(Ingilizce): https://financetrainingcourse.com/ed...tility-greeks/
Muhtemelen bizim bankalar daha çok diğerlerinden fiyat alarak fiyatlama yapıyorlardır. MM olarak fiyatlama yaptıklarını pek zannetmem.
Bugün yazan değil, okuyan oluyum demiştim, ama yukarıdaki görüşe dayanamadım; Chucky ortalıklardan kaybolmadan, beton işlerine de gömülmeden önce sık kullandığı bir cümlesi vardı: "Nakit Kraldır" diye kral öldü! yaşasın yeni kral. Yeni kral beton mu oldu? ( Bugünün koşullarında bir evden fazlası hatadır. Hatta şimdi "kiralık ev kral" oldu.)
yapı kredi e mevduatta 22,60 veriyoruz diyor
orta halli bankalardan meblağa bağlı 25-26 alınabilir.
Kadıköy bostancı hatta pendik arası beton işi 2015 mayıs haziran gibi tepeyi gördü
2016 boyunca tepede kaldı
sonra en iyi sabit kaldı
çoğunda fiyat düştü
hele belli bir yaşın altındaki binaların artık yüzüne bile bakılmıyor
al-sat bitti..inşaatçı tanıdığın olupda nakite sıkışmış alabilirsen anca..
2015 de 25 yaşındaki delikanlılar baba para sı ile bu işlere girdiğinde bu işin "...." çıktı emlak bitmiştir dedim di emlakçı arkadaşıma..
bitmezzzzz dedi idi..
Şimdi şoklardan şoka giriyorlar..
2.5 sene önce 900 e kakaladığı daireyi aynı adam satışa çıkardı 800 e 1 kişi çıktı..
Genel ortalama 775.000 de kaldı..
2.5 senede faiz ve dolar ın getirisini düşünün..
Zararın boyutu yüzde 50 lere yakın nerede ise..
Bundan sonraki 2 sene de ne olur bilinmez..
Faizler düşer dolar 5 e düşer ülkeye dolar yağacak diyen buyursun alsın diyecem ama bu kadar eminsen git banka hissesi al..
Onlar betondan daha kısa sürede daha hızlı yükselirler..
Üstelik çok daha likit..
Sizce İng günlük 25 ile az kalmadı mı? Bence en az 26 dan acmalıydı.
Bencede oyle ama ing genelde tebi takip edip 1 puan fazlasini vermeyi yeterli goruyor