burada chucky gibi bir opsiyon üstadý (ve bilmediklerim) varken bana laf düþmez ama kendi adýma birkaç sorunuza bildiðim kadarýyla cevap vereyim.
öncelikle banka sadece dolar alýrýma deðil satarýma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alýrama verdiði gibi 6.35 ten satarýma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çýkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarýna risklerini nasýl hesaplýyorlar beni aþar.
chucky'nin dediði gibi volatilite çok önemli. bahsettiðim yýllar dolarýn neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandýnda dolanýp durduðu yýllardý. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon iþine diye hatýrlýyorum ve ufak tefek de olsa primler almýþtým. ancak bugün durum çok farklý. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün deðil.. iki tane tweete bakar.
açýkçasý ben daha önce aðzým yandýðýndan, ve þahsi beklenti ve endiþelerimden (ki bu sadece beni baðlar).. satarým opsiyonuna girmem bugün. ha ben þu þu vadede dolar 5.90 ý görürse daha aþaðý düþer mi düþmez mi hiç düþünmez alýrým diyorsanýz ve deðecek bir prim çýkýyorsa girilebilir. ama dediðim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.
rakamlarý aldýðýnýzda paylaþýrsanýz sevinirim.

)).....2014 de dukkani aldik 150 bine...bugun 330 bin...ustelik kiracisizda kalmadan...zararmi ettik??...demekki dogru zamanda dogru bolgede yatirim....bir ara eski binalardan ev alma modasi vardi...cok firsat cikti...parada vardi almadik...simdi o eski binalardan ev alanlar karda....eski ev yikilip degerini ikiye katladi...artik o isler bitti tabi...2-3 yil oncesinde kaldi...her betona para verilmez elbet...para edebilecek yerlerde kar varsa faiz yada dolar diye tutturmayacaksin....belli bir yatirim hedefin olmali....yoksa para birikir ama ruhunu olusturamaz...
Yer Ýmleri