Spot fiyatı o
Beni vadeli ilgilediriyor. Zaten hepimizi vadeli ilgilendirmiyor mu buradaysak
Printable View
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum...
Ama önemli olan hakim kişi değil, hakim kişinin ilkeleridir bence...
Bu konuda yerli/yabancı farkı ortaya çıkıyor benim gözümde...
Yani yerli piyasa yapıcılardansa, yabancı piyasa yapıcıları tercih ederim...
Yerli veya yabancı farketmeksizin, biri yapacaktır sonuçta bu piyasayı...
Şimdilik halen tekniğe uyuyorlar, bu bozulmadığı sürece benim açımdan sorun yok...
Bu söylem SANAYİ şirketleri için geçerli olabilir.
Ancak BANKA dediğiniz, “bir masa bir kasa” bir de “marka değeri” var.
Dağıtttığı krediler geri dönmediği ve özkaynak eridiği gün çöp olur...
Tabii ki hemen izin verilmez, patron değişimi, devlet desteği vb. olabilir ancak netice değişmez, dağıtılan krediler dönmedikçe..
PGSUS bir nevi kollu makina. Alsam mı satsam mı, teknik analiz vs ile oynanacak gibi değil.
ALNUS iyi işlem hacmi yapmış, belki o da robot çalıştırıyor.
https://i.hizliresim.com/9o0OBz.png
Bence destek ve direnç hiçbir zaman yokturlar
Capon Borsa endeksi nikkei bu virus vs olayına rağmen son bir ayda acayip arttı
Neyi aldılar?
1 anormal gelişkin teknolocilerini
2 karambol ertesi artık abd kendi sorunlarıyla boğuşurkene bunnarın 75 bucik yıl sonna cok rötarlı yani gecikmelide olsa özgürleşçekleri beklentisini ama aynı yatırımı aynı beklenti yok diye dax a yapmadılar
O destek direnç vs sanal rakkamlar ya sadece
Soru sordunuz ya cevap için. İlla cevap benim cevabım olmayabilir...
Yabancı neden glsin.. ?
Kendi ülkesinde para bol. Faizi sıfır. Borsası aşağı gelmiyor. Tahviller vıcık vıcık..
babacım diyecek vakit bu vakitti ben Turkey alayım 3 milyona çıaratayım sonra 300 k ya basarım. Dolar 21 tl de olursa dehşet kar yaparım diyebilir... Bu borsa öyle çıkabilirki tüm halkımız artık borsa değişti diyebilir. Çünkü dedelerdeki borsa acısını torunlar bilmiyor ama oğullarını uzak tuttu..
Tam bir generasyon bizim borsadan uzak...Bunu bitcoin de görebilirsiniz. Gençler orada..
.
.
Ne yapsın senin pegeaususu ETHER bugün artar mı ona bakıyor.
.
.
Bu kitleyi borsaya çekecekler bence.. Benim depo mal alıcısı :oleyo:
bunun üzerine kitap yazılabilir...bir platformda işlem yapmayı öğretmişler ve kurallar destekler dirençler öğretilmiş oyunculara kalıplar halinde. fiyatlar oralara gelince de aynı grafiğe bakan kitleler ortak eğilimlerle işlem yapıyorlar kısaca biz de oralara destek ve direnç diyoruz yoksa rakamlar kimseye destekte olmaz dirençte göstermez...
Piyasa değeri ile firma değeri karıştırılıyor. Borsada, hisseler ile fiyatı çarpılınca bir fiyat bulunuyor ona piyasa değeri deniyor.
Toptan alım satımda net borçlar da dikkate alınıyor.
Mesela sahibinden.com da ev ilanı var 250 bin, bu fiyata ev mi olur diye bakıyorsun sonra kredi borcu 650 bin, daha ayda atıyorum 5 bin ödenecek denmiş. Bankalarda kredibilten var ise borç ile devir alabilirsin, ama kara listedeysen o evi alamazsın.
İş adammı şirketi piyasa fiyatından devir edeyim sen işlet diyebilir, ama banka sen teminat vermezsen izin vermez devir etmeye diye düşünüyorum.
Tamamen sahtekarlık,bu gibi radikal ideolojiler için insan hayatının önemi yoktur,sırf kendileri ve rejimleri dünyaya şirin gözüksün diye gerçek ölüm ve hastalık sayılarının yanından geçmeyen rakamlar açıklar,baskı gelmeye başlayınca da bir anda %50 ölü sayısını artırırlar..değişik versiyonlarını başka ülkelerde de görebilirsiniz,kimi ideoloji,kimi sağlık sistemi yetersizliği yüzünden gerçek rakamların sadece tahmin edilebileceğini düşünüyorum.
15:30/ 16:30 a kadar yataya bağlayacak gibi endeksi. Sonra dow daki dalgaya gore yön alırız. Bir kaç gündür 113,5/117,5 arasına sıkışmış bir vadeli var . Bugün üst band geçilirse shortta çok diretmemek lazım diye dusunuyorum
https://i.hizliresim.com/hbYJra.jpg
Pgsus ve sasa long
Tavanda olsalar tabanda olsalar kimse sasırmaz
Yabancılar 15 haftadır aralıksız mal çıkıyorlar TR' den, dibs hisse ayırt etmeksizin...
Yabancı gelirse ( ki bu önerme; ihtimal barındırıyor) borsa kesinlikle şahlanır, ben de 150.000 - 200.000 uzak görmüyorum...
Yabancı çıkarsa ki çıkıyor ( bu ihtimal barındırmıyor, kesinlik içeriyor) o rakamlar çok çok zor...
Bizim yerli piyasa yapıcıların gücü de bi yere kadar, hepsi şu an gün gelirde bir alıcı gelirse malı veririz diye alıyorlar...
Alıcı gelmezse el mahkum, hepsi elindeki malı okutacak...
Çarşamba günü 4500 puan basınca sazan gibi ne shortlayanlar olmuştur adamlar toplu tcv yaptılar resmen
https://i.hizliresim.com/hbYJra.jpg
117,500 üzeri dikkat
116.875 maliyetli lonkların 2/10 u 117.075 ten flat...kaldı 1/10...fdowun 23.750 lere gelmesini beklemekteyim direniyor..
Dün hiperenflasyon tehlikesi olabilir ama şu an yok dedi Prof. Asaf Savaş Akat, sermayeye yakın bir isim bence.
Bu bizim limon depo işine benziyor...Yazın fiyat yüksek olur depoda mal azalır falan filan bilinen şeyler sonra hasat zamanı yaklaştıkça MAL az olsa bile fiyat düşmeye başlar herkes(müşteri halk) taze çıkacak diye bekler "çıkacak çıkacak ta yeşil çıkacak içi tam sulu değil". Neyse mal düzgün sarı olsada fiyatlar düşer.. öyle bir an gelirki hem yeşil hem sarı aynı anda satılır.
Yani yabancı satıyor ise satıyor. Kaçıyor ise kaçsın. Yeni hasat zamanı geldi ve depolıyoruz... Sarı limon satılıyor ucuza aynen biliyorum... Ama satan kişide mal bitiyor.. Bitmiyormu ?..Yeni mevsim yeni heyecan gelmiyecekmi. Gelecek..
Iktıdar harbi sonunu hazırlıyor.
Bagıs kampanyaları nedeniyle Mansur ve Imamoglu hakkında Icişleri bakanlıgı sorusturma acmıs
vadeli son durum 5 dakikalık sat,saatlik ,günlük al.....
Volna nerde? Ceza mı aldı? Daha önemlisi çocuk bezi alabildi mi?[emoji848] acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
98.8xx yapar mı palacan. P.tesi tekrar düşmece.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4de72c6c71.jpg
Arkadaşlar tcell pastasında böyle bir şey var. İlkdefa görüyorum. Varlık fonu falan mı devreye giriyor bilen varmı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SASA Mehmet Şahin isminde birisi 8,30 dan 12 bin lot almış.
PGSUS yoruldu buraya alalım diyorlar bence
Şu virus olayi bitsin bu oarasal bollukta 250 300 gene olur.. bu oara bollugunda sabah raporunda da konusuldu.. 2milyar$ sen tuprasi kuramazsin.. 4-5 milyar dolara bi akbnk garan kuramazsin.. alici kapida bekliyor.. hele şu imf veya fedswap anlasmasi olsa daha hizli toparlanirdik virus sonrasi..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahmin ettiğim gibi oldu, borsacı ekran başında sıkılıp uyuyakalmasın diye SASA da hareket yaptılar.
Herif de borsayı yukarıdan açtı arkasını getirmedi, akşam pazarı hareketlendirecek bence.
PGSUS ve SASA FLAT
Yoruldum. Kendime tatil vereceğim. Aksama gelirim