Soru sordunuz ya cevap için. İlla cevap benim cevabım olmayabilir...
Yabancı neden glsin.. ?
Kendi ülkesinde para bol. Faizi sıfır. Borsası aşağı gelmiyor. Tahviller vıcık vıcık..
babacım diyecek vakit bu vakitti ben Turkey alayım 3 milyona çıaratayım sonra 300 k ya basarım. Dolar 21 tl de olursa dehşet kar yaparım diyebilir... Bu borsa öyle çıkabilirki tüm halkımız artık borsa değişti diyebilir. Çünkü dedelerdeki borsa acısını torunlar bilmiyor ama oğullarını uzak tuttu..
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Tam bir generasyon bizim borsadan uzak...Bunu bitcoin de görebilirsiniz. Gençler orada..
.
.
Ne yapsın senin pegeaususu ETHER bugün artar mı ona bakıyor.
.
.
Bu kitleyi borsaya çekecekler bence.. Benim depo mal alıcısı![]()
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
bunun üzerine kitap yazılabilir...bir platformda işlem yapmayı öğretmişler ve kurallar destekler dirençler öğretilmiş oyunculara kalıplar halinde. fiyatlar oralara gelince de aynı grafiğe bakan kitleler ortak eğilimlerle işlem yapıyorlar kısaca biz de oralara destek ve direnç diyoruz yoksa rakamlar kimseye destekte olmaz dirençte göstermez...
Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.
Piyasa değeri ile firma değeri karıştırılıyor. Borsada, hisseler ile fiyatı çarpılınca bir fiyat bulunuyor ona piyasa değeri deniyor.
Toptan alım satımda net borçlar da dikkate alınıyor.
Mesela sahibinden.com da ev ilanı var 250 bin, bu fiyata ev mi olur diye bakıyorsun sonra kredi borcu 650 bin, daha ayda atıyorum 5 bin ödenecek denmiş. Bankalarda kredibilten var ise borç ile devir alabilirsin, ama kara listedeysen o evi alamazsın.
İş adammı şirketi piyasa fiyatından devir edeyim sen işlet diyebilir, ama banka sen teminat vermezsen izin vermez devir etmeye diye düşünüyorum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Tamamen sahtekarlık,bu gibi radikal ideolojiler için insan hayatının önemi yoktur,sırf kendileri ve rejimleri dünyaya şirin gözüksün diye gerçek ölüm ve hastalık sayılarının yanından geçmeyen rakamlar açıklar,baskı gelmeye başlayınca da bir anda %50 ölü sayısını artırırlar..değişik versiyonlarını başka ülkelerde de görebilirsiniz,kimi ideoloji,kimi sağlık sistemi yetersizliği yüzünden gerçek rakamların sadece tahmin edilebileceğini düşünüyorum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri