Benim anlamadýðým olay da bu zaten 1.7 milyar nüfuslu ülkeye yayilmayan virüs adýný bile telaffuz edemediðim ülkelere nasýl yayýldý çok ama çok saçma geliyor bana
DUB-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Parasý olanlar için büyükþehire yakýn köylerden bað bahçe alýnmasý daha karlý herkesin aklýnda artýk bu saatte huzurla kýsýtlama olmaksýzýn dolaþacagi bað bahçe olur. Ýki gün orada vakit geçirir. Yediðini hazmeder bizde site yada apt týkýli kaldýk corono dan ölmezsek kalp den gideceðiz habire ye hareket yok. Oturduca canýn sýkýlýyor. Kitap yazmak okumak yada teni icat peþinde koþanda vardýr bir þeyler olacak ama ne
Bana görede bu VÝRÜS olayý dünyayý yeniden dizayn etme olarak görüyorum.
https://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sa...ldiri-mi,25348
Bu corono ülkeden ülkeye deðiþiklik gösteriyor bence covid 19 zincirinde farklýlýk olabilir. Þöyle bir örnek vereyim. Hemoglobin zincirindeki beta zincirinin 146 amino asit var bunun 14. Sýrasinda normalde glutamin var. Þayet bunun yerine valin geçerse hemoglobin C hastalýðý lizin geçerse hemoglobin S hastalýðý oluyor. Bütün olarak baktýðýnýzda covid 19 ama zincirde küçük deðiþik olabilir. Bazýlarýnda hafif geçiþ bazýlarýnda çoklu organ yetmezliðine varan hasar yada ölüm. Bunu da zamanla göreceðiz. Yeni ortaya çýkmýþ hayvandan insana insandan insana tekrar hayvana derken önlenemez bir salgýn da olabilir. Öncelik burun ve boðaz dan geçiþi önlemek lazým þimdilik. Tedavi de kiþiden kiþiye deðiþiyor aðýr hasar da verebilir.
Canýn bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
iþsizlik için benim önerim aylaklýða övgü kitabýnda da bahsi geçilen önermedir. Kitap büyük buhran sonrasý çýkmýþtýr. Çalýþmanýn abartýlmýþ bir erdem olduðunu kimilerinin çok çalýþýp yorgun düþerken kimilerinin iþsiz kaldýðýna dikkat çekmektedir. Kendisi kitabýnda günde 4 saati önermiþ,
bana göre de çalýþma saatlerinin azaltýlmasý ý 45 saat yerine 25 saate indirimlesi. Düz hesap 25M çalýþan 45M'a çýkmaz ama 35M olur. Ýþsizlik heralde %4 altýnda olurdu. Tabi gelirde ayný þekilde azaltýlmalý Günlük 450 lira kazanýyorsa 250-300lira.
Kitabý herkese tavsiye ederim, Bir kaç söz paylaþacaðým kitaptan;
"Uygarlýk için boþ vakit þarttýr. Boþ vaktin akýllýca kullanýlmasý ise bir uygarlýk ve eðitim sonucudur. Bütün ömrünce çok çalýþmýþ bir insan birdenbire boþ kalsa sýkýlýr. Ama önemli miktarda boþ vakti olmayan insan da en iyi þeylerin bir çoðundan yoksun kalýr.
Çocuklar kadar büyüklerin de oyuna, yani zaman zaman o anda vereceði zevkten baþka hiçbir amaç taþýmayan eylemlere ihtiyaçlarý vardýr.
Hiç kimsenin dört saatten fazla çalýþmak zorunda kalmayacaðý bir dünyada, sinir bozukluðu, yorgunluk, býkkýnlýk, hazýmsýzlýk yerine mutluluk olacak, yaþama sevinci bulunacaktýr. (...)
''modern dünyada çalýþmanýn erdem olduðuna inanma yüzünden çok büyük zararlar doðmaktadýr ve mutluluða giden yol, refaha giden yol, çalýþmanýn örgütlü bir düzen içinde azaltýlmasýndan geçer.''
Bu fikre karþý çýkanlar için peþin cevabý da yazardan ileteyim;
Çocukluðumda, þehirli erkek iþçilerin oy hakkýný kazanmasýndan az sonra, resmî tatil günleri yasalaþýnca, üst sýnýflar çok kýzdýlar. Yaþlý bir Düþesin þöyle dediðini hatýrlýyorum: «Tatil yoksullarýn nesine gerek? Onlar ÇALIÞMAK zorundadýr.»
Gerçi zamanýmýzýn insanlarý bu Düþes kadar açýk yürekli deðiller; ama ayný duygu onlarda da güçlüdür ve bu duygu, içinde bulunduðumuz iktisadi keþmekeþin esas kaynaðýdýr.
Türkiye'de Kovid-19 ile ilgili güncel geliþmeler
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
5d
Stanford Üniversitesi araþtýrmasý: ABD'de koronavirüs vaka sayýsý açýkl*****n 85 katý olabilir
https://bbc.in/2VEFec3
Yer Ýmleri