Hocam hangi şirket? fiyat iyiymiş. Ama Nassaudan çıksaydın homeport olarak GPH 10 yerine 15 kar yazardı :) adam başı.:)
Printable View
İşin aslı 21 ocakta miami deyim ama 25 ocakta sanfranciscoda los Angeles lakers sanfr. Macı var. bizim oğlan lebrayn la stephan curry i böyle bir maçta seyretme sansımız olurmu diye bizi 1 2 gunluğune san franciscoya surukleyecek. Bu yuzden bizim cruise işi bir kaç gune sıkısacak dönuşte 3 4 gunu de Orlando da gecirelim diye böyle bir şey yaptık. Gemi şirketi carnival.
Saygılarımla
Selamlar.. Sayın beşiktaşk; hem bilgi birikimi olarak(özelliklede glyho hakkında) hem de sizin veya ailenizle tatile gidip sonrasında bu hisse özelinde genelde olumlu hareketlerin yaşanması, lütfen kızmayın ama aynı sayın borsata'nın varlığında yaşananlara ..Ne bileyim, Ne yalan söyleyeyim ki bazen siz kabul etmeseniz de sizin sayın borsata olduğunuza inanıyorum. Ayrıca aynı bu zamanda olduğu gibi kendisini seven, ve sürekli onun görüşlerini isteyen ve kendisini yücelten bir grubun varlığı da söz konusuydu. Bazen bir ekip olduklarına inanırdım. Ey gidi zamanlar; Keşke Sayın borsata olsa da kulakları çınlasa...
Sayın beşiktaşk benim için hisse fiyatından daha önemli oyunun bu şekilde oynanmasının nedeni? ve bu şirketin arkasındaki dış ve iç güçler... Şimdi söyleyebilirsiniz de (anlayış gösteriririim)Bu oyunun bu şekilde oynanmasının nedenini bilsen hisse fiyatının ne olacağını da tahmin edebilirsin diye..
Ayrıca Şunu anlamakta güçlük çekiyorum, Bu hissede her gün birileri hisse alıyor birileri satıyor, belki de karşılıklı işlemler oluyordur, satanın malı alınıyordur., belkide küçük lotların alışına imkan verilip büyük montanlı hisselerin düşmesi bekleniyordur . Tabii ki bunları bilemiycem. Ama şunu gerçekten çok merak ediyorum bu oyun ne kadar daha böyle sürecek. Sonuçta hiç bir şey sonsuza kadar sürmez. Benim Tahminim bu oyun sayın KM borsadan çıkışı için gerekli hisse miktarına ulaşana kadar devam edecek... Saygılarımla.. Bu arada hayırlı ve bereketli Cumalar...
Yorum kısmını gecersek her gun birileri alıyor satıyor değil. . . . makineler otomatik işlem yapıyor. algoritmik olarak takır takır dönup duruyorlar. sen kim aldı kim sattı derken aslında olan sey tahta yapıcının makinelerinin dansından baska bir sey değil.
saygılarımla
Reis satış tarafı boş dedin ertesi gün 300 bin lotla tavana çizdiler boş olduğu ortaya çıktı düşüşlerde daha sağlam çıkışlarda daha atak dedin kaç gündür böyle dediklerin bir bir çıkıyor ama hedef dediğin 0.8 cente patron izin verir mi biliyorsun patron istemeden bu hissede birşey olmuyor birde bu bozuk borsa ortamında.not artırımı geldi ama görünüm durağan
BİZİM GEZEGENDE DEĞİŞEN BİR SEY YOK. ama kafamın kenarında cok kısacılar için bir genel piyasada son bir dökme calısması gelirmi? diyede bir soru işareti yok değil.
saygılarımla[/QUOTE]
Bak bu kısmı es gecmişsin :)))
Kısacıları dökme nedeni maymun çiçeği olabilir...ama....yer mi ... bilmiyorum....ytd
Sayın aysha maymun çiçeği haberleri artık hiç çıkmıyor bence gündemden düştü. Benim anladığım reis genel piyasa için bir dökme hareketi olabilir demişti son günlerde oda oluyor global için satış tarafı kupkuru borsa düşüşlerinde daha sağlam çıkışlarda daha atak tahtacı yukarı istiyor demişti bizim gezegende değişen birşey yok dedi ben öyle anladım şahsen.
Sn clastobar,
Yazımı doğru anlamışsın lakin biraz eksiklik var. Söyleki global dusmek istemiyor lakin eğer endekse ve yurtdısında satıs devam ederse bu globalide üzer. Endeks 88xx 92xx arasına baskılanırsa globalde 14xx e doğru baskılanabilir. Ben bunun ikazını yaptım. Ki endeks cuma fiç den iyi haber geleceğini bile bile 97xx e saldı. Pazartesi devamı gelirse (Dış piyasalarda bozarsa) dediğim yere salarlar.
Saygılarımla
Hadi salsınlar....
Ben şartları yazdım mehmetciğim isterse tavan cizdiği gibi taban ada cizerek grafiğe ayar cekebilir. Ekip pro +. cokda zor olmaz 1 saniyelik iş :))
Borsaya vergiden vazgeçmiş Mehmet Şimşek diye haberler çıkmaya başladı haftaya belki borsayı biraz hareketlendirir.
https://x.com/borsaizinde/status/183...d8F2ZUHt93mWtw
Faizler bu kadar yuksek olmasa ben yapacağımı biliyorum daaaa. . . . . . . .hele su beklediğim fırtına bir gecsin. . . . .
Trafigura'nın küresel petrol başkanı Ben Luckock, Brent petrolün muhtemelen yakın bir zamanda 60$'lara ineceğini söyledi.
https://x.com/perihantantug/status/1...d8F2ZUHt93mWtw
Rafineri crack marjları bir uzun zamandır aşağı yönlü düşüş eğiliminde. Crack marjlari petrol fiyatlarındaki eğilimin öncü göstergesi olarak kabul edilir. Düşüş ana nedeni talep yetersizliği. Her ne kadar üretimi kıssanız bile çalışan farklı dinamikler var. (Başka bir hikaye konusu)
Demir cevheri başta olmak üzere, Demir çelik fiyatlarındaki düşüş uzun zamandır devam ediyordu. Tarihsel verilerde 2015 yılında buna benzer bir durum olmuş. Demir çelik fiyatlarındaki uzun süreli düşüşler sonrası petrol başta olmak üzere diğer emtia 'ları da içine almış.
Talep yetersizliği nedeniyle fiyatlar düşerken, petrol fiyatları düştüğü zaman maliyet düşüşü de yarattığı için emtia fiyatlarını bir tur daha düşürüyor.
2015 yılında petrol fiyatları 110 usd seviyelerinden, 30 usd seviyelerine kadar düşmüştü.
Jeopolitik riskler ve Kızıldeniz hattındaki sorunlar olmasa petrol fiyatlarının 50 usd altına düşeceği daha konuşuluyor.
Bazı analistler 2015 yılının tekrarı olacak diye değerlendiriyorlar.
https://x.com/hcemrek/status/1832361...d8F2ZUHt93mWtw
Geçenlerde burada da cruz tatillerinin çok ucuz olduğu konuşuldu petrol bu kadar düşerse daha da ucuzlayabilir. Buda cruz gemileri için daha fazla kampanya ve yolcu olabilir diye düşünüyorum
Resesyon için petrol fiyatlarını takip bir yere kadar asıl takibi baltık dry. . . . . .yani tasıma fiyatlarından takip etmek daha doğru olur ve baya suredir orası duserek resesyonu aslında bağıra bağıra fiyatlıyor. . . . . . diğer husus petrol alımlarını cruise sirketleri spottan yapmaz tıpkı ucak şirketleri gibi kontratla yaparlar yani yarın dolar 0 dolara dusse geminin yakıt ucreti o a dusmez. . . . . .iz suren sekilde inişe gecer. bugunun gerekli/gereksiz bilgiside bu olsun. :)))
saygılarımla
Ntgaz ve conse bilançoları geldi önümüzdeki hafta globalinde gelebilir diye düşünüyorum.2. Çeyrek yolcu sayıları epey güzel bilançoda güzel gelirse 3. Çeyrekde de çok iyi devam eden yolcu sayıları ve gph sahiplik artışı ile favök daha da iyi gelecektir bence siz ne düşünüyorsunuz
Kruvaziyer hatları, önümüzdeki beş yıl içinde 33 milyar dolarlık bir yatırımı temsil eden 38 yeni gemi ile yeni, daha sürdürülebilir gemilere yatırım yapmaya devam ediyor.
https://www.linkedin.com/posts/cliag...ium=member_ios
son zamanda globalin açıkladığı gemi doluluk oranlarıda çok iyi sektörde önümüzdeki yıllarda da güzel bir büyüme olacağa benziyor
Hani salacaktınız.... ytd
bugün sanayi üretimi epey kötü geldi birçok sektörde işler kötü bugün marketler Telekom sağlık hisseleri hep yeşildi resesyondan etkilenmeyen hisselere geçiş vardı sanırım globalin işleri de çok iyi gidiyor yolcu sayıları rekorlar kırıyor üstüne brent petrol 69 dolara düştü kruvaziyer sektörü için çok olumlu değil mi üstüne gph delist oldu payı %90 a çıktı 3. Çeyrek favök epey artacak gph katkısı ile global e de bu süreçte dikkat çekip geçişler olmaz mı bir seferde diğer şirketler negatif iken güzel şeyler global pozitif etki etsin ayrışsın olmaz mı yıllardır insanlar bekliyor işler iyiyken bari sevinelim biraz
Şeker şey seni. . . . . . Öncesinde ne demiştik ? endeks duserken daha dayanıklı cıkarken ise daha istekli olacak . . . . . . .oluyormu? oluyor. . . . . .salacak dediysek de salar ama ne kadar salar kaç kişi mutlu olur onu bilemem. hem ayrıca ben salı olacak su gun olacak diyede not dustuğumu hatırlamıyorum.
seviliyorsun. . . . . .
#GLYHO - Pay Devir İşlemi
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Global Yatırım Holding sermayesinde doğrudan sahibi olduğu 31.893.962 adet payı, sermayesinin %100'üne sahip olduğu Turkcom Turizm Enerji İnşaat Gıda Yatırımları A.Ş.'ye virmanladı.
https://x.com/fintableshaber/status/...d8F2ZUHt93mWtw
Sondan baslıyalım. .. . . . . Hisselerin takasla oynanması vergisel bir takım avantajlardan. . . . .şirketin mal varlığını farklı göstermekten. . . . . .şirket zarardaysa hisseler yukarı cıktığında kar ediyor. karda olan şirketi ise vergiden kacırmak için hisseyi dusurerek şirketi zarar gösterme yolu denenebilir. sonuc itibarıyla takasla oynanması KY yi direk olarak cok etkilemez.
İlk konuya gelirsek piyasada genel durgunluk direk olmasada eninde sonunda kişisel gelirleri azalanların tatil programlarınıda etkiler. bu su aşamada global için gecerli değil ama uzun sureli resesyon olacaksa bu herkesi vurur. ama dediğim gibi bu aşamada global bu konudan uzak bir aşamada
saygılarımla
:))) şekil 1 de görüldüğü üzere endeks tatttlııı tatlı dediğimiz yere yaklaştı. Globalde yine dediğimiz uzere endeksten guclu ama minnak minnak salıyor asağı.
bu gün global holdingin iştiraki consus enerji family island adalarındaki enerji ihalesini kazanmış bu da şunu gösteriyor yurt dışı limanlar direkt ya da bu günkü olduğu gibi dolaylı verim vermeye başladı. endeks sayın Beşiktaşın dediği gibi şu an aşağı görünümlü yabancı yılbaşından beri 2.5 milyarlık hisse satmış yerli alımı durdurmuş faize geçmiş yani para yok ve değerli şu iki ayı atlatırsak sağ salim önümüz açık gibi
Bu borsa nasıl bir yer +1 den -1.5 a sonra anında +1 e oyuncak gibi borsayla oynuyorlar. Acaba 9400 200 günlük ortalamada borsa bitmiştir borsada durmam yorumları çoktu 9270 lere -1.5 lara düşürerek 200 günlük emayı kesin kırdı imajı verip herkesi stoklayıp bşrden yukarı mı vurdular aklıma bu geldi tabi herşey olabilir
Limanlar çok çok güzel işliyor yolcu sayıları rekorlar kırıyor consede büyük işler almaya başladı ilerde diğer limanların işletildiği yerlerde de güzel ihaleler alabilir dediğiniz gibi limanlar sadece liman değil bunuda anlamış olduk global holdingin bu limanlar sayesinde etki gücü ve alanı çok arttı anlaşılan.
[QUOTE=beşiktAŞK;6886564]Sn clastobar,
Yazımı doğru anlamışsın lakin biraz eksiklik var. Söyleki global dusmek istemiyor lakin eğer endekse ve yurtdısında satıs devam ederse bu globalide üzer. Endeks 88xx 92xx arasına baskılanırsa globalde 14xx e doğru baskılanabilir. Ben bunun ikazını yaptım.
Endeks lafımızı dinledi. Mehmetcik nazlandı. Neyse ky sevinsin bize yeter.
[QUOTE=beşiktAŞK;6889911]Reis sevindik tabi sevinmez miyiz endeks -1.5 tan +1 e globalde eksiden artıya geldi conse de Bahamalar’da ihaleyi kapmış patron çok zeki birisi bu limanlar ve kurduğu ilişkiler sayesinde çok iş kapar diye düşünüyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda reis
O işler kadınların duğune giderken yaptığı makyaj gibidir. ilk bir saatten sonra ne makyaj kalırrrr ne elbise. . . . . .global asıl limanlardan geliri elde ettiiiii etti etmediiiiii gerisi pansumandan baska bir sey ifade etmez. neyse o işler önemsiz işler. bahama devlet baskanının ederi ne? bağılar belediye baskanının forsu bile daha fazla ondan. demem oki o işler kişisel cıkarlar için kullanılan makamlardır. bahamadan iş alsan ne olur. aksam masaya otur iki viski 1 milyon dolar ver usvet adanın arka tarafı senin olsun :))))) (tabi burda mubaaa sanatını konusturduk ama bu işler maalesef böyle) oralardan ihalelere fazla takılmayın.
Global holding gph nin tamamına sahip olmayı düşünüyor sanırım bir twitt gördüm aşağıda paylaşıyorum eğer böyleyse güzel olumlu gelişme bence
#GLYHO Borçlara karşılık sermaye arttırımı yaparak GPH'taki pay oranlarını %90'ın üzerine çıkartmışlar.
https://x.com/geralt_investin/status...d8F2ZUHt93mWtw
Ayrıca eğer GPH'ın ekstra %1,56'lık hissesini daha alıp ortaklık oranlarını %90'ın üzerine atabilirlerse zorunlu pay alım teklifi yapma hakları da olacak. Fakat anladığım kadarıyla kalan paylar belli bir grubun (fonun) elinde olduğu için işler biraz karışık.
https://x.com/geralt_investin/status...d8F2ZUHt93mWtw
Benzer bir twitt daha
Gph'deki sahiplik %90,16'ya yükselmiş.
Genel Kurul'da Mehmet Kutman 90 üstüne çıktığımızda kalan paylar zorunlu satacak demişti.
%100 haberi yakında gelebilir.
Hayırlı olsun #glyho
https://x.com/ozhanoku/status/183462...d8F2ZUHt93mWtw
Vergi dairesine gönderilen bilanço da 30 milyon kar var geçen çeyreğe baktım 154 milyon zarar varmış geçen çeyreğe göre daha iyi bilanço geleceğini söyleyebilir miyiz bu vergi dairesine verilen tablodan acaba.inşallah çok güzel bilanço gelir.
Kesinlikle deriz . . . .Kİ zaten fiyatlanıyor aklına gelen butun herkes duserken daha öncede zikrettiğimiz gibi global dususlerde dusmek istemeyen bir hal izlerken cıkıslarda az da olsa yukarıyı daha cok istiyor. yalnız vergi dairesine verilen rakamlara takılmayın zira konsolide bilanco şirketin tum iştiraklerinin sonuclarının bir toplamı olduğu için beklediğinizden cok daha fazla artı yada hiç beklenmeyecek sekilde negatif bir tablo cizebilir. ama kasada para olmasa abilerimiz londradan şirketi geri cekmeyi deneyemezdi. akıllıca bir yönetim sekliyle şirketi bu surecte hep borclandırdılar buda kendi ceplerini doldurmakla kalmadı ustune enflasyon muhasebesinden pozitif sekilde istifade etmeyi sağladı. kasasında para olanlar. enflasyon muhabbetine takılarak hem kar etmemiş görundu hemde maliyenin kucağına oturdu. ama borclu şirketler ise borcun enflasyon karsıısnda erimesi hasebiyle helede global gibi işleride iyi gidiyorsa kaymaklı bal seklinde durumdan istifade etti/cek.
saygılarımla
Reis kalemine sağlık teşekkürler sende yazmasan kimse kalmadı yazan çizen millet umudu kestimi ne yaptı bilmiyorum ama işler dediğiniz gibi iyi gidiyor.
#Glyho bağlı ortaklığı İstanbul Portföy 68 milyar₺ büyüklükle başladığı 2024’e 108 milyar₺ ile devam ediyor.
PYŞ içindeki pazar payıysa %2.17’den %3.42’ye yükselmiş.
https://x.com/sarberkan/status/18348...d8F2ZUHt93mWtw
Çok yüksek bir portföy .Yönetim ücretleri en kötü %2.5 olsa yıllık 100 milyarın yönetim ücreti 2.5 milyar çıkar bu şirket 1 milyar yıllık kar etmez mi hammadde derdi yok nakliye stok derdi yok temiz iş çok hızlı büyümüş daha büyük bir portföy yönetim şirketi var mı belkşde en büyüğüdür.