Sürekli büyüyen karını artıran şirketler için endeksin önemi yok.. hiç bir şirket yoktur ki karını artırmasına rağmen fiyatı nihayetinde yükselmesin.
Printable View
Sürekli büyüyen karını artıran şirketler için endeksin önemi yok.. hiç bir şirket yoktur ki karını artırmasına rağmen fiyatı nihayetinde yükselmesin.
prd endeksin 9000 lere gelmemesi için bir neden yok.. İşte Sabancı Holding in bilançosu EM ye göre zarar getirmiş..
Biraz moraller düzeldi gibi ama henüz yaralar hala kanıyor..65 den 38 e düşüş büyük zarar.. Benizm çevremde yaklaşık 10-12 kişide 3 milyon lota yakın mal vardı.çoğu zararına vererek borsadan çıktı.. Owerall ları bitti.. Çoğuda kredili işlem yapan arkadaşlarımız.. Artık daha önce 65 e götürenler için iş daha kolay..
Bu ne iş vbtyz alırım ardyz gider
Şimdi ardyz aldım vbtyz tavan neredeyse
Mia gazına gidiyoruz. Bravo adamlara, sektöre borsada yön veriyorlar.
Böyle baska hisselerin gazıyla gitmemiz hiç hoşuma gitmiyor. Bu hissenin kendi dinamikleriyle gitmesi lazim.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hata yaptılar bu hisse 3 aya kalmaz 100 ustune atar
:oleyo:
Allah zihin açıklığı versin
ben ilk çeyrekte 125-135 milyon lira kar bekliyorum. 2023 aynı dönemine göre 3 kat kar gelirse 65 üstüne atar sanırım
Borsada herşey bilanço değildir.. Biraz hisse proje ve gündem olması ile olay yaratmalı.. İlk halka arz olduğunda insanlar heyecenlanmıştı.. Yahu bu nasıl şirket neredeyse cirosu kadar kar var diye..İlk defa bir bilişim firması halka açılmıştı Logo dan sonra..Yabancı fonlar kapış kapış şirketin >%20 sini aldılalar millat ne bulduysa aldı ARDYZ de Arda bey de şaşırdı bu duruma ufacık bir şirketten bir anda 70-80 milyon doları cebe indirmişti..Dedidki bu 80 milyon dolar neden 800 milyon dolar olmasın ve meşhur bedelli dümenine girdi..Tüm bu heyecan bir anda bitiverdi ve piyasada adı Güvenilmeyecek patronlar arasında bir anda en üst sıraı aldı.. Tam 4 senedir gönderdiği güzel bilançolara rağmen o ilk halka arz sonrası yarattığı heyecanı yaratamadı.. Hep içerisinde %25 hissedar olmanın dayabılmaz mutsuzluğunu yaşadı..
Dünkü takasa göre; Bankof 379.863 Adet, Halk 216.640 Adet Satmış, En iyi alıcı Teb 189.360 Adet, Diğer kısım 303.235 Adet. Bu verilere göre, büyükler dün malı küçüklere kitlemişler. Muhtemelen aşağıdan alacaklar.
Mayıs ın son haftasında Bank of 1.5 milyon lot mal almıştı.. Pazartesinden beri bu aldığı malı satıyor. Şu ana kadar 1.1 milyon lot mal sattı. galiba bir 400 bin lot daha satacak malı var..
35.38 tl maliyetle aldığı 1.5 milyon lotu 36.70 ortalama ile sattı..1 haftada 1.5 milyon tl iyi para helal sana robot kardeş..
1-2 ay içerisinde 3 milyarlık ihale alacağı yönünde bir his var içimde
Zamaninda bende böyleydim (10 yıl once) bir anda psikolojim bozulur ve satardim. Sonra dayanamaz yine geri alirdim. O zaman diliminde ne kazandın diye sorarsanız kocaman bir HİÇ-SIFIR.
Bu tür davranislarla uzun vadede kazanmanin ve portföyü buyutmenin imkani yok.
O sebeple sepet yapıp inandığımız hisselerde beklemekten baska çaremiz yok bizim gibi yatırımcıların.
Dün tamda bugünkü durumu anlatmaya çalıştım. Sektörden baska bir hisse gidiyor diye gitti ama onun yarısı kadar gidemedi. Bugünde o daha eksiye geçmeden biz %4 düştük. Bir şekilde kendi dinamiklerini yakalamasi lazim hissenin. Enflasyon muhasebesi olmasa bilancolar bu dinamigi yaratabilecekti ama şimdi nasıl olur bilmiyorum
Yapmayın gözünüzü seveyim. Vergi dairesi bilancosu belli 70 mln kar var. Ustelik enflasyon muhasebesinin negatif etkisi yok bu karin içinde. Varsa mantıklı bir aciklamasi bizde diymak isteriz.
Nasil olacakta 130 mln kar aciklayacak. Bu kadar büyük beklentiye girmek buyuk bir hayal kırıklığı yaşatabilir size. Sonrada burada küfür edip durursunuz..
MEHMET ŞİMŞEK:
Tasarruf tedbirleri genelgesini modern bilişim teknolojilerini kullanarak bir adım ileriye taşıyoruz.
Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi ile bürokratik işlemlerin azaltılmasını, kaynakların etkili ve verimli kullanımını sağlayacağız.
Kamuda verimliliği artırırken hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğiz.
https://twitter.com/memetsimsek/stat...IMDhVPj7Q&s=19
Anlaşılan Kamu Dijital dönüşümü isleri tam gaz devam edecek. Ardyz ye yeni işler cikabilir buralardan.
Projenin 2 ay içinde başlaması 12 ay içinde hayata geçirilmesi planlaniyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...593df3f900.jpg
bilanço gelsin konuşalım. bu yadıklarını kapak yaparım sana. 130 tahminim benim. 110 da gelebilir 140 da. açıklama gelsin o zaman eleştirini yap. bişey biliyorsan bir de sen yap tahminini de görelim. bakalım kim en çok sallıyor herkes görsün. hadi yap tahminini. senin dediğine göre enflasyon muhasebesi ndeniyle 30-40 kar gelir öyle mi.zuhahaha
Kamuda dev digitalleşme adımları başlayacak. Burada en şanslı firmada ARDYZ.. Ancak Bu borsa ilginç ve yabancı 1 aydır çok mal sattı ..Bizdede uyku hali devam ediyor.. Baklaım güzel bir ihale haberi yeniden kendimize getirir
vergi beyannemesindeki brüt kar marjı niye kimse konuşmuyor. Bence o sebepten düşüyor hisse.
Kamudan alınan son işler ile birlikte cironun hatri sayilir artacagi kar marjlarinin ise daralacagi bekleniyor-biliniyordu zaten. Bu açıdan sürpriz bir gelisme degil.
Yıl basindaki analist toplantısında bu durumdan bahsedilmisti.
2020, sen yazdiklarini cabuk unutuyorsun sanirim. Yukaridaki mesajinla asagidaki mesajlarin arasinda nasil bir tutarlilik var sence.
Birde millete ahkam kesiyorsun burada. Ayıp vallahi....
Teşekkürler sayın Balıkadam. Çelişkiyi benden başka görenler de varmış. :bravo:
Hisse performansı ile ilgili biraz veryansın edecektim ama bu son yazılanları görünce keyfim yerine geldi, bayağı güldüm eğlendim. İzahı olmayan şeyin mizahı oluyormuş, yaşayarak bir kez daha gördüm 🤣
Hocam o kar marjı -hele ki artan ciroyla birlikte - sürdürülebilir değildi. Bugün olmazsa yarın düşecekti.
Önemli olan cirodaki artışın buradaki düşüşü fazlasıyla kompanse etmesidir.
2024 -1 sn balıkadamın da belirttiği gibi Mak 50 civarı gelecektir. Benim asıl merak ettiğim personel sayısındaki artış, iyi işler alındı. Personel sayısı da bu doğrultuda artması gerekiyor.