Tesekkur ederim
INH yi ordan buldum
1,477295
Printable View
estağfrullah dostum. benim sıtratejim biraz değişik. önce paramı ikiye bölüyorum, yarısı hisse fon, yarısı da ne olur ne olmaz diye likit fonlar arasında dolaşıyor. hisse fon kotamın tamamını tcd'den yana kullanmıştım ama salı günü 20 k gmr aldım. ama yüzde 50'yi aşmayayım diye o gün verdiğim tutarın aynısı şeklinde tcd satışı verdim ve bu sabah uyandığımda küçük çaplı değişimimi gerçekleştirmiş oldum. ama ne olursa olsun ana hisse fonum tcd olmaya devam edecek. endeksteki yükseliş ivmelenirse biraz daha fon alabilirim. mesela 115 üzerinde tutunursa alıp 120'ye doğru satmak gibi işler yapabilirim.
güvenin kalmadığı yerde durulmaz üstadım. yaklaşık 2 aydır kaçanın kurtulduğu bir fonhaline geldi acc. üstelik ne kadar erken kaçılırsa kâr oldu. geçmişinde çok dürüst, güvenilir ve istikrarlı bir insanın yoldan çıkıp tanınmaz ve ne yaptığı anlaşılmaz bir insan olması gibi bir evrim yaşattılar acc'ye. emeği geçenlere en içten dileklerimi sunmayı çok isterdim.
RBH'ye dikkat edin foncular.:) Portföyünde % 10 ASELS var.
*Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun dostlarım, sağlık ve huzur dolu bir yıl diliyorum buradaki herkese.:)
Bu sabah 20K TE3 ve 20K GMR için alış girdim.
İş Portföy Robofon Dengeli Değişken Fon önerir misiniz?
Tcd arti 2 yapacak insallah
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EIB bu baya saglam ve getirisi aylık iyi görünüyor
Yabancı takası ne alemde bilen varmı
Sent from my iPhone using Tapatalk
30 Aralıkta 61.08 gözüküyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...82600421_1.pdf
TCD alınır mı önerir misiniz?
içerisinde altın, döviz ve hisse bulunan bir fon var mı bilgisi olan?
Aralık ayının başında 50k lık ACC ve 50k lık TCD fon aldım. Daha önceki mesajlarımda yazdığım gibi ayın sonuna kadar fonları elimde tuttum. 31 Aralık itibariyle ACC nin getirisi yaklaşık 546 tl olurken, TCD nin getirisi ise 3097 tl oldu. Yani ACC hayal kırıklığı yaşattı ve ay sonu itibariyle sattım.
Yazilarim oneri niteliginde degildir
Bilgim de pek yok
Tamamen salliyorum...tavsiye seklinde algilamayiniz...
Faiz düşüşünde ve aynı zamanda kurdan kar eden borsa şiketleri hangileri mesela ?
Geçen bir program dinledim otomotiv ve tüketim şirketleri Migros Carrefour gibi şirkler pozitif ayrışır dedi bugun Carrefour neredeyse tavana gidiyor.
Bunun gibi pozitif ayrılacak şirketlere örnek var mı elinizde beğendiğiniz?
Burgan yatırım 2020 tahminleri.
Küresel görünüm ve yurtiçi iktisadi faaliyetin 2020 yılında daha olumlu olacağı beklentisinin BİST 100 endeksine de olumlu yansımasını bekliyoruz. Düşen faiz ortamı bankacılık sektörü, konut sektörü ve kamu harcamalarının da etkisiyle çimento sektörüne olumlu yansıyabilir. Bilişim sektörü içinde yer alan yazılım şirketleri 2020 yılında da olumlu görüntüsünü sürdürebilir. Fiyat/Kazanç rasyosu (F/K) olarak baktığımızda bankacılık, bilişim ve yazılım ile holdingler ön plana çıkıyor. BİST 100 endeksinin diğer gelişmekte olan ülkelerle Fiyat/Kazanç oranını incelediğimizde, iskontolu görüntüsü dikkat çekiyor. Türkiye ekonomisiyle aynı sepette değerlendirebileceğimiz Hindistan Borsası 28,91 ile en yüksek F/K oranına sahipken, Brezilya Borsası 16,20, Rusya Borsası 17,20 F/K oranına sahiptir. BİST 100 endeksinin F/K oranı ise 8,79 ile en düşük gelişmekte olan ülke borsası konumundadır. BİST 100 endeksinin iskontolu görüntüsü 2020 yılında endeksi destekleyecek diğer faktör olarak karşımıza çıkabilir. Bu bağlamda, baz senaryomuza göre BİST 100 endeksinin 2020 yılında 135.800 seviyelerine yakın yerde kapanacağını ön görüyoruz. İyi senaryomuzda 150.000, kötü senaryomuzda 100.000 seviyelerinde yer almasını ön görüyoruz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f0749daaa5.jpg
osh ve hdh serbest fonları ,borsa dusukken getirilere bak ,bu fonlar için belirli matrah mı gerekli ,
Arkadaslar 2020 de bistin kac oldugu onemli degil
Isterse 100k olsun isterse 150k
Bizim icin onemli olan aldigimiz fona ait hisselerin cikisi ve duzeltmeleridir.
Aldiginiz fonun icerigini mutlaka takip ediniz
Icerigindeki hisselerin dagilimi ve yil ici degisimlerine bakiniz
Ornekle aciklayayim...fid i inceledim. Icerigi benim acimdan mukemmel
Bisti tasiyan thy almalari bana cok mantikli geliyor
Petkim
Aselsan
Bunlar...
Ya bunlar cokerse bist coker
Adam mantikli fon olusturmus...
Bakin fid iyidir demiyorum. Icerigini inceleyin boylece fonlari daha net anlarsiniz...
Neden bist eksi 1 yapinca tcd arti 2 yapabiliyor
Bunlar kafanizda oturursa stresiniz azalir...kafaniz daha rahat olur...anlayana yazdim...
Webster Abi tavsiyelerin için teşekkürler
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.