Herkes içindekileri bu dönemde rahat rahat gösteriyor. Okumuş ama adam olamamış milyonlar var bu ülkede. Kul hakkı haram rüşvet adam kayırma nedir ki.
Printable View
Herkes içindekileri bu dönemde rahat rahat gösteriyor. Okumuş ama adam olamamış milyonlar var bu ülkede. Kul hakkı haram rüşvet adam kayırma nedir ki.
100 bin liraya lüks araba mı alınırmış allah aşkına ya . Lüks araba değildir ama araba alınması bizim acımızdan hoş olmasa dahi o para zaten araba alınması için verilmiştir, zekat mekat hikaye . Her pisliğe dini kılıf bula bula insanları dinden soğuttular. Sonra da çıkıp vay efendim deizm neden artıyor diyorlar. Bırak artmayı yakında çoğunluğa geçecek deist ve ateistler. ...
Din yahut dinsizlik tavsiyesi değildir. ..
ytd
Zekat mekat değildir o.
O kesimin alt fakir tabakası din iman ayağıyla güzel söğüşlenir, ama üst tabakası kimseye zırnık vermez.
Araştırmak lazım o iş adamının oğlu kızı falan o üniversiteden diploma almış mı diye.
ben zate almayacamda arkadaşa yanlış bilgi verdik
borsadaki hisse gibi
5.23 ken alım için 5.20 ye gelsinde al diye
emir vermek istenilmiş
o durumda
kimse boyle bi taleple alakadar olmaz
banka şubeye gidip bunu dediğinde
kapıyı göstertirler :-)
sabah sersemliği yanlış okumuşuk arkadaşın sorusunu
2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 56'ncı maddesinin b bendinde "Gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere ve yüksek teknoloji enstitülerine makbuz karşılığında yapılacak nakdî bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerden ve kurum kazancından indirilir." hükmü bulunmakta.
Bu iş adamı Aksaray Üniversitesine makbuz karşılığı bağış yapmışsa (Akıllı ise gelir vergisinden indirmek için böyle yapmıştır) o bağış üniversitenin "havuz"una girmiştir.
Diğer insanların da bağış ve yardım yapacağı o havuzdan nereye nasıl harcama yapılacağı rektörlüğün kararına bağlıdır artık.
İşadamı "şartlı bağış" falan yapamaz bu durumda. Yani verdiğim para ile rektöre araba alın diyemez.
O işadamın 100.000 lira bağış yaptığı havuzdan, 400.000 liralık araba alınabilir...