Sayfa 462/1000 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    dolar ortalaman kaç üstad?
    Doları Kasım başı 5.50'lerden itibaren toplamaya başlamıştım. Biraz erken olmuş. Ortalamam 5.41. Ancak faiz faktörü de var. Dolara geçirdiğim miktar için almadığım TL faizini hesaba katınca ortalamam 5.57 oluyor.

Aralık başından itibaren de altın toplamaya başladım. Orada daha iyi oldu başlangıç noktası. 205'lerden itibaren alıma geçtim. Altında ortalamam 213.

Dolardaki zararla altındaki kar yaklaşık olarak dengede şu anda. Faizi hesaba katmazsam sıfıra sıfır gibi. Almadığım faiz şu andaki zararım. Buralar dipse razıyım hiç sorun değil, bir gün sıçrasa direk kara geçiyor zaten. Aralık başında 5.40'lara çıktığında bir iki günde 46bin lira kar yazmıştım. Oralarda %10-20 satış yaptım ama fazlasını gözüm kesmedi, bu kadar düşmesini beklemiyordum. Sattıklarımı 5.30'dan koydum yerine.

Kardayken satmak da kolay değil. Tekrar 5.40 görürsek hemen satışa geçmeyebilirim. 5.50'de %10-20, 5.65'te %10-20 satarım diye planlıyorum. 6'ya doğru çıkarsa oralarda artık %50 civarı TL'ye geçebilirim.

Pazartesi dip görecek Ocak başında yükselecek beklentisi çok hakim olduğu için Cuma 5.25'ten VİOP üzerinden %30 daha Dolar Altın karışık alım yaptım. Aslında zaten %100 geçmiş durumdaydım ama kaldıraç kullanmıyordum yani bankadaki TL karşılığı kadar alım yapıyordum VİOP'ta. Cuma bunun üzerine çıkmış oldum. Aslında şu anda %65 dolarda %65 altında -%30 TL'de sayılırım. Pazartesi 5.20-5.25 görürse biraz daha alırım. Kaldıraçla aldığım fazla miktarı Ocak başında karlı gün denk gelirse vereceğim bekletmeden. Bankadaki TL karşılık kadar döviz ve altını elimde tutmaya devam edeceğim VİOP'ta.

Ben buraların dip olduğunu ve Mart'a kadar en azından 5.70'lere çıkacağını düşünüyorum. 6.50 olacak 7 olacak diyen de çok ama ben kendi hesabımı en azından 5.70 olacak beklentime göre yapıyorum. Eğer işler tersine dönerse inat etmem zararı göze alıp bozarım bir kısmını. Genel olarak 100bin lira civarı kar yapabileceğimi düşünüyorum, ama bir o kadar da kaybetme riskim olduğunun farkındayım. Fakat temel analiz tarafında göstergeler TL'yi çok desteklemediği için kazanma ihtimalimi kaybetme ihtimalimden yüksek görüyorum. Ne olacağını zaman gösterecek.

Şunu da ekleyeyim, yükselen döviz benim işlerimi bir hayli olumsuz etkiledi. İki farklı sektörde iş yaptığım bir şirketim var. Birine çok etki etmiyor ama diğeri Avrupa'dan ithal ürün alımına ve Türkiye'de satışına dayalı olduğu için dövizin yükselmesi fiyatları ve dolayısıyla satışları çok bozdu. Döviz düşerse ben birikimimden yana zarar etsem bile diğer taraftan işlerim açılır kazançlarım artar. Bu nedenle de döviz alırken zarar eder miyim düşüncesi beni çok rahatsız etmiyor. Ağustos'ta döviz daha fazla yükselmez deyip hem işlerden hem faizden kazanıyorum diye %100 TL'de bekliyordum, sonra faturası ağır oldu. Bu sefer döviz ağırlıklı pozisyon almaya çalışıyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    DOLAR/TL 31.12.2018 PAZARTESİ NE OLUR...?
    https://www.youtube.com/watch?v=1YKSWNhK8Ko

MERKEZ BANKASI'NIN DOLAR /TL SHORT POZİSYONLARI
    https://www.youtube.com/watch?v=XvGnzUiKAOY
    Merkez bankasının VİOP'ta short pozisyon alması spot piyasayı direk olarak etkilemez yönünde çok fazla uzman görüşü var. Ancak pozisyonunun kapanacağı gün maksimum karı elde edebilmesi için doları minimumda tutmak isteyeceğinden VİOP dışı kanallardaki tutumlarıyla bunu dolaylı yoldan sağlar görüşü akla yatıyor. Uzun vadede etkileri ne olur bu konuda da aşağıdaki açıklamayı ilgi çekici bulmuştum.

https://twitter.com/e507/status/1037112695957454848

3. Aralık sonu için merkez bankasının viopta 668 bin kontratı var (tüm satım kontratlarının %95'i), maliyeti de 6.25. Pazartesi doların yükselmesine izin vermez, hatta ne kadar düşük kapatırsa o kadar kar yazacağı için bir günlüğüne anormal bir düşüş olabilir. Ocak ve şubat vadeli kontratlarda böyle büyük pozisyonu yok, aralık böyle sadece. Yılsonu dolar değeri de bazı hesaplarda öne çıktığı için yine ekonomik göstergeleri parlatabilmek için bir günlüğüne doların belini kırabilirler.
    Kısaca ben pazartesi düşüş bekliyorum.
    Benim için alım fırsatıdır.
    Herkese iyi yıllar..

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Çok iyi olmuş.
    Yazın sahilde haftada bir çekim ekibi görmekten, veya yolda seyir halinde çekim yapıp trafiği felç etmelerinden gınağ gelmişti.
    Bir sürü karavanı peş peşe park ediyorlar, ne yol kalıyor ne kaldırım.
    Bir de yol kesmeleri var, "abi yolun az ilerisinde çekim yapıyoruz, iki dakka bekleyiver" falan. Ya kardeşim banane senin çekiminden. Bırak geçeyim mk.

Bunca çileyi çekiyoruz, sonra TV'ye bakıyoruz bir sürü çer çöp dizi.
    İzleyecek adam gibi bişey yok.

Şu kriz ilk sinyallerini göstermeye başladığından beri sürekli tekrarladığım bir söz var.
    "Beleş parayı bulunca saçmalamıştık.. Sıkı bir fakirlik bizi çok güzel adam eder.. "
    behzat ç diye bi diziyi sabah 7.30 benim kızın kreşinin önündeki sokakta çekiyorlar polis kılıklı bir sürü herif dizi çekimizde demiyorlar polisiye bi dsurum var diyorlar plakalar 34 plaka bağır çağır açtırdım sokağa girdim kreşe girierken gördüm behzat ç bi cinayeti çözmeye çalışıyor ters yönden tekrar çıktım. oradaki trafik polisini buldum söyledim ne yapabilirim abi dedi 155 i aradım verdişim veriştiridim ekip gönderiyoruz dediler sonradan öğreniyorum ki polsşte yolamıyorlarmış öyle durumlarda diziler polisten kafadan izinliymiş.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    behzat ç diye bi diziyi sabah 7.30 benim kızın kreşinin önündeki sokakta çekiyorlar polis kılıklı bir sürü herif dizi çekimizde demiyorlar polisiye bi dsurum var diyorlar plakalar 34 plaka bağır çağır açtırdım sokağa girdim kreşe girierken gördüm behzat ç bi cinayeti çözmeye çalışıyor ters yönden tekrar çıktım. oradaki trafik polisini buldum söyledim ne yapabilirim abi dedi 155 i aradım verdişim veriştiridim ekip gönderiyoruz dediler sonradan öğreniyorum ki polsşte yolamıyorlarmış öyle durumlarda diziler polisten kafadan izinliymiş.
    Sende ben sivilim diyeydin abi :-)
    Dizici çakma polis görünümlülere
    Ben olsam öyje derdim yalana yalan
    Eğlendir kendini kızıp netçen

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aralık sonu için merkez bankasının viopta 668 bin kontratı var (tüm satım kontratlarının %95'i), maliyeti de 6.25. Pazartesi doların yükselmesine izin vermez, hatta ne kadar düşük kapatırsa o kadar kar yazacağı için bir günlüğüne anormal bir düşüş olabilir. Ocak ve şubat vadeli kontratlarda böyle büyük pozisyonu yok, aralık böyle sadece. Yılsonu dolar değeri de bazı hesaplarda öne çıktığı için yine ekonomik göstergeleri parlatabilmek için bir günlüğüne doların belini kırabilirler.
    Kısaca ben pazartesi düşüş bekliyorum.
    Benim için alım fırsatıdır.
    Herkese iyi yıllar..
    İyi günler bende Pazartesi dolar alacağım nasıl bir yol izlemeliyiz. Doların 5,23 e gelmesini mi bekleyip alım emrimi vereceğiz yoksa borsa gibi 5,20 den al diyebiliyor muyuz bankaya ilk defa yüklü dolar alıcam tşk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by hayatgusel Yazıyı Oku
    İyi günler bende Pazartesi dolar alacağım nasıl bir yol izlemeliyiz. Doların 5,23 e gelmesini mi bekleyip alım emrimi vereceğiz yoksa borsa gibi 5,20 den al diyebiliyor muyuz bankaya ilk defa yüklü dolar alıcam tşk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bankadan alın döviz büfe daha pahalı ama millet hala eskisi gibi sanıyo

8. ÜNİVERSİTELERİMİZ O KADAR ÇOK ULUSLARARASI PATENT ALIYORLAR Kİ HERŞEYİN EN PAHALISINI HAK EDİYORLAR. :-)

Aksaray Üniversitesi Rektörü’ne zekat parasıyla lüks makam arabası satın alındı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü’nün makam aracı için, bir işadamından 100 bin lira bağış alındığı ortaya çıktı. Bağışı yapan S.E.Y., “Zekat olarak verdik. Başka yere gideceğine üniversiteye gitsin dedik” diye konuştu.

http://m.patronlardunyasi.com/defaul...haberid=214664

Sayfa 462/1000 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •