1 gün kayıp nasıl oluyor anlamadım, 2 gün sonrası fiyatı baz alması lazım.
Printable View
1 gün kayıp nasıl oluyor anlamadım, 2 gün sonrası fiyatı baz alması lazım.
Ziraatin linkteki Müşteriden Fon Geri Alış Talimatları tablosu bana baya yardımcı olmuştu: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...satim-esaslari
bıst 102 yi geçmeye çalışıyor 0.70 artıda tcdd dün beklediğimiz gibi yüzde 0.12 0.13 artı yaptı hisse fonlarının altında kalarak geçen hafta perşembe 1.4750'ydi 1 haftalık faizle maliyet 1.42 olması lazımki alanlar zararı çıkarsın bi haftada bıst yüzde 2 çıkarken tcdd yüzde 1 düştü yoksa borsa aşağı kaysaydı şuan yüzde 5 eksi olurdu hisse portföyü bu havada bile en son 0.03 ekside bugünlük elindeki hisseler hareketlenmezse bugünde iş sakat inş borsa yukarı beklenen gibi devam eder yarın faiz olayında d*****n kuyruğu kopacak kar satışı olursa iş zor garan yüzde 2.5 yakın primle başı çekiyor endeks fonlar yine şanslı
Kamil ustadim tam olarak degil daha kotu
Soyleki
Uyariyorum bu dip nokta cok onemli
Gun icinde 13.30 dan sonra asla emir girmeyin cunku nemalandirma yapmayip para bosta kaliyor
13.30 gectiyse manuel paranizi repo yada ppf ye atip
Bir sonraki gun alis emri girin
Endeks buralardan döner umuduyla EID satış talimatı verdim. 20 Ağustostan bugüne % 10.38 getirdi. Umduğumdan iyi bir deneyim oldu benim için, bereket versin. Gerçi içerisindeki bazı hisseler yükseliş yönünde gayet güzel bir ivme yakaladı ancak faiz indirimi beklenenden sert olursa bu durum borsayı -kısa süreliğine olsa da- olumsuz etkileyebilir. 0,057000 ve aşağısında tekrar alıcıyım.
Bu tcd nin yatacak yeri yok
Eksi yazinca duzeltme yapip eksi 50mk daha dusmustu
Bugun ufak bir arti yazdi duzeltme dahi atmadi...
Cikarim baaaaaaaaak
Bu görüşe katılmıyorum. Bugünden örnekleyerek gidelim. Çarşamba öğlene kadar verdiğiniz satış emri, T+2 günü için belirlenen fiyattan satılır, yani cuma günü için belirlenen fiyattan cuma günü satılır ve para cuma öğleden sonra hesabınıza geçer. Peki cuma günü için belirlenen fiyat nedir ? Çoğu fonda perşembe akşamı, TCD de ise cuma sabahı öğrenebildiğimiz fiyat, cuma günü için belirlenen fiyattır. Yani o günkü alış ve satışlar bu fiyattan yapılır.
Kayıp satışta değil, alışta gerçekleşiyor. Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.
Saygılar.
Aynen bide ons var dimi dünyada gerginlik azalıyor gibi gerginlik ticaret savaşı normal savaş beklentisi olması lazım altın için güvenli liman özelliği malum bu fon acayip bi fon türev olayını çözemiyoruz artı elinde 11 trilyona yakın nakit var görünüyor acaba onlarla ne aldılar alıyolar oynuyolar al sat vb
Bu ons bizi yakti oooons
Nenen ölsün sari ons
Ben buna katilamiyorum
Tr de gelecegi gorebilmek mi?
Mehmet bahcelinin bugun ip atmayacagini garanti edebilirmisiniz.
Ben sansi ve nasibi olanin kazandigi bir ortam oldugunu dusunuyorum
Yoksa ne attillalar ne yesiladalar gorduk degil mi?
Mahfi hoca kendisi belirtiyor
Hocam yarin ne olur diyorlar...
Bana sarikafanin atacagi tweeti soyleyin ben size yarinki ekonomiyi soyleyeyim diyor...syg
En güzeli izahnameyi okumaktır :) GPG izahname diyorki ilk hesaplamada bulunacak fiyattan ikinci işlem gününde öderim satış tutarı ki bu şekilde gerçekleşir T+2 fonlarda satış işlemi.
6.3. Katılma Payı Satım Esasları
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30 a kadar verdikleri
katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı
üzerinden yerine getirilir.
BIST Pay Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk
fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı
üzerinden yerine getirilir.
BIST Pay Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk işgünü yapılacak
ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
6.4.Satım Bedellerinin Ödenme Esasları
Katılma payı bedelleri; iade talimatının, BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat
13:30’a kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde, iade
talimatının BİST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan sonra verilmesi halinde ise,
talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
Üstadım, verilen emirlerin saatinin önemli olduğunu defalarca yazdık burada. Haliyle gün olarak belirtmek yanlış sonuçlara neden olur. Lütfen 13.30 konusunu dikkate alınız. Nitekim tıpkı satış işleminde olduğu gibi saat:13.30'u geçtikten sonra ertesi gün 09.00'a kadar alış emri vermek de gereksiz bir durum. Çünkü bazı kurumlar o anda alış tutarını bloke ediyor ve nemalandırma yapmıyor. Ya da çok düşük oranlarla repoya vs. koyuyor. Kısa ve öz olarak gerek alış gerekse de satış işlemlerinizi muhakkak saat:13.30 dan önce yapmalısınız.Alıntı:
Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.
fed faiz indirimini dedikleri gibi 4 adet yaparsa olur (115 mi 120 mi 130 mu daha mı üstü olur göreceğiz hep beraber yaşayıp) likidite çekmede bırakılıyor ben bunu 5-6 ay önce ilk sinyali verdiğinde fark etmiştim 2 sene öncede tam tersi olmuştu para kan gibidir akışı olmazsa hayat durur para akışı yönü tayin eder ab abdde faizler düşmeye devam edecekse para yüksek faizli riskli yerlere kayar yüksek getiri aramak veya getiriyi korumak için burdaki foncular gibi :) İşte öngörmek bu ve buna benzer şeyler piyasayı ve dünyayı ülkeyi okumak vb
TCD ve diğer değişken fonları satış verdim, borsa düşerse bir miktar hisse yoğun fonlara girerim, şimdilik biraz daha az riskli fonlarla devam edeyim diyorum karma, borçlanma ve ppf gibi.
Tabi bu arada nzor da 25.15 olanlar 24.3 seviyesine düştü ama yine birçok risksiz fondan iyi diye devam ediyorum.
Başka bir fon yokki gün içinde paranız eksilsin..
Bu bile çıkma sebebi