-

Originally Posted by
Kartal
Bu görüşe katılmıyorum. Bugünden örnekleyerek gidelim. Çarşamba öğlene kadar verdiğiniz satış emri, T+2 günü için belirlenen fiyattan satılır, yani cuma günü için belirlenen fiyattan cuma günü satılır ve para cuma öğleden sonra hesabınıza geçer. Peki cuma günü için belirlenen fiyat nedir ? Çoğu fonda perşembe akşamı, TCD de ise cuma sabahı öğrenebildiğimiz fiyat, cuma günü için belirlenen fiyattır. Yani o günkü alış ve satışlar bu fiyattan yapılır.
Kayıp satışta değil, alışta gerçekleşiyor. Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.
Saygılar.
Kartallar yuksekten ucar
Helal guzel aciklama
-

Originally Posted by
Webster
Dxy ucuyor
Dolar ucuyor
Ons coktu
Tcd den bir halt olmaz bugun
Zar zor 55 getirmisti onu da 32 ye dusurdu...
Aynen bide ons var dimi dünyada gerginlik azalıyor gibi gerginlik ticaret savaşı normal savaş beklentisi olması lazım altın için güvenli liman özelliği malum bu fon acayip bi fon türev olayını çözemiyoruz artı elinde 11 trilyona yakın nakit var görünüyor acaba onlarla ne aldılar alıyolar oynuyolar al sat vb
-
Bu ons bizi yakti oooons
Nenen ölsün sari ons
-

Originally Posted by
John Dutton
Aynen bide ons var dimi dünyada gerginlik azalıyor gibi gerginlik ticaret savaşı normal savaş beklentisi olması lazım altın için güvenli liman özelliği malum bu fon acayip bi fon türev olayını çözemiyoruz artı elinde 11 trilyona yakın nakit var görünüyor acaba onlarla ne aldılar alıyolar oynuyolar al sat vb
Ustad bist icin yorumunuz nedir 120k yaparmi cidden
-

Originally Posted by
Webster
Valla 10 k daha alim emri girdim
Batti balik yan gider ustad
Beni de korkutuyor
Ama siz daha iyi bilirsiniz
Korkusuz kazanc olmaz
Risk buyukse getirisi buyuk olur
Rist eşittir kazanç ama her zaman değil bilinç hesaplı risk borsa da para piyasalarında hayatta ticarette siyasette önemli olan geleceği öngörebilmek halk arasındaki amiyane tabirle doğru zamanda doğru yerde olup iyi koku alabilmek
-

Originally Posted by
John Dutton
Rist eşittir kazanç ama her zaman değil bilinç hesaplı risk borsa da para piyasalarında hayatta ticarette siyasette önemli olan geleceği öngörebilmek halk arasındaki amiyane tabirle doğru zamanda doğru yerde olup iyi koku alabilmek
Ben buna katilamiyorum
Tr de gelecegi gorebilmek mi?
Mehmet bahcelinin bugun ip atmayacagini garanti edebilirmisiniz.
Ben sansi ve nasibi olanin kazandigi bir ortam oldugunu dusunuyorum
Yoksa ne attillalar ne yesiladalar gorduk degil mi?
Mahfi hoca kendisi belirtiyor
Hocam yarin ne olur diyorlar...
Bana sarikafanin atacagi tweeti soyleyin ben size yarinki ekonomiyi soyleyeyim diyor...syg
-

Originally Posted by
Webster
Valla 10 k daha alim emri girdim
Batti balik yan gider ustad
Beni de korkutuyor
Ama siz daha iyi bilirsiniz
Korkusuz kazanc olmaz
Risk buyukse getirisi buyuk olur
Bence yanlış. Arkadaşlar bir çok fon önerisinde bulundular. Biraz da önerilen fonlara yatırım yapsaydınız keşke.
-

Originally Posted by
Kartal
Bu görüşe katılmıyorum. Bugünden örnekleyerek gidelim. Çarşamba öğlene kadar verdiğiniz satış emri, T+2 günü için belirlenen fiyattan satılır, yani cuma günü için belirlenen fiyattan cuma günü satılır ve para cuma öğleden sonra hesabınıza geçer. Peki cuma günü için belirlenen fiyat nedir ? Çoğu fonda perşembe akşamı, TCD de ise cuma sabahı öğrenebildiğimiz fiyat, cuma günü için belirlenen fiyattır. Yani o günkü alış ve satışlar bu fiyattan yapılır.
Kayıp satışta değil, alışta gerçekleşiyor. Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.
Saygılar.
En güzeli izahnameyi okumaktır
GPG izahname diyorki ilk hesaplamada bulunacak fiyattan ikinci işlem gününde öderim satış tutarı ki bu şekilde gerçekleşir T+2 fonlarda satış işlemi.
6.3. Katılma Payı Satım Esasları
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30 a kadar verdikleri
katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı
üzerinden yerine getirilir.
BIST Pay Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk
fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı
üzerinden yerine getirilir.
BIST Pay Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk işgünü yapılacak
ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
6.4.Satım Bedellerinin Ödenme Esasları
Katılma payı bedelleri; iade talimatının, BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat
13:30’a kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde, iade
talimatının BİST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan sonra verilmesi halinde ise,
talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri