Sayfa 234/1000 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Bu görüşe katılmıyorum. Bugünden örnekleyerek gidelim. Çarşamba öğlene kadar verdiğiniz satış emri, T+2 günü için belirlenen fiyattan satılır, yani cuma günü için belirlenen fiyattan cuma günü satılır ve para cuma öğleden sonra hesabınıza geçer. Peki cuma günü için belirlenen fiyat nedir ? Çoğu fonda perşembe akşamı, TCD de ise cuma sabahı öğrenebildiğimiz fiyat, cuma günü için belirlenen fiyattır. Yani o günkü alış ve satışlar bu fiyattan yapılır.

Kayıp satışta değil, alışta gerçekleşiyor. Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.

Saygılar.
    Kartallar yuksekten ucar
    Helal guzel aciklama

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Dxy ucuyor
    Dolar ucuyor
    Ons coktu
    Tcd den bir halt olmaz bugun
    Zar zor 55 getirmisti onu da 32 ye dusurdu...
    Aynen bide ons var dimi dünyada gerginlik azalıyor gibi gerginlik ticaret savaşı normal savaş beklentisi olması lazım altın için güvenli liman özelliği malum bu fon acayip bi fon türev olayını çözemiyoruz artı elinde 11 trilyona yakın nakit var görünüyor acaba onlarla ne aldılar alıyolar oynuyolar al sat vb

Bu ons bizi yakti oooons
    Nenen ölsün sari ons

Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    Aynen bide ons var dimi dünyada gerginlik azalıyor gibi gerginlik ticaret savaşı normal savaş beklentisi olması lazım altın için güvenli liman özelliği malum bu fon acayip bi fon türev olayını çözemiyoruz artı elinde 11 trilyona yakın nakit var görünüyor acaba onlarla ne aldılar alıyolar oynuyolar al sat vb
    Ustad bist icin yorumunuz nedir 120k yaparmi cidden

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Valla 10 k daha alim emri girdim
    Batti balik yan gider ustad
    Beni de korkutuyor
    Ama siz daha iyi bilirsiniz
    Korkusuz kazanc olmaz
    Risk buyukse getirisi buyuk olur
    Rist eşittir kazanç ama her zaman değil bilinç hesaplı risk borsa da para piyasalarında hayatta ticarette siyasette önemli olan geleceği öngörebilmek halk arasındaki amiyane tabirle doğru zamanda doğru yerde olup iyi koku alabilmek

Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    Rist eşittir kazanç ama her zaman değil bilinç hesaplı risk borsa da para piyasalarında hayatta ticarette siyasette önemli olan geleceği öngörebilmek halk arasındaki amiyane tabirle doğru zamanda doğru yerde olup iyi koku alabilmek
    Ben buna katilamiyorum
    Tr de gelecegi gorebilmek mi?
    Mehmet bahcelinin bugun ip atmayacagini garanti edebilirmisiniz.
    Ben sansi ve nasibi olanin kazandigi bir ortam oldugunu dusunuyorum

Yoksa ne attillalar ne yesiladalar gorduk degil mi?
    Mahfi hoca kendisi belirtiyor
    Hocam yarin ne olur diyorlar...
    Bana sarikafanin atacagi tweeti soyleyin ben size yarinki ekonomiyi soyleyeyim diyor...syg

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Valla 10 k daha alim emri girdim
    Batti balik yan gider ustad
    Beni de korkutuyor
    Ama siz daha iyi bilirsiniz
    Korkusuz kazanc olmaz
    Risk buyukse getirisi buyuk olur
    Bence yanlış. Arkadaşlar bir çok fon önerisinde bulundular. Biraz da önerilen fonlara yatırım yapsaydınız keşke.

8.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Bu görüşe katılmıyorum. Bugünden örnekleyerek gidelim. Çarşamba öğlene kadar verdiğiniz satış emri, T+2 günü için belirlenen fiyattan satılır, yani cuma günü için belirlenen fiyattan cuma günü satılır ve para cuma öğleden sonra hesabınıza geçer. Peki cuma günü için belirlenen fiyat nedir ? Çoğu fonda perşembe akşamı, TCD de ise cuma sabahı öğrenebildiğimiz fiyat, cuma günü için belirlenen fiyattır. Yani o günkü alış ve satışlar bu fiyattan yapılır.

Kayıp satışta değil, alışta gerçekleşiyor. Çünkü, alış emrini çarşamba verip cuma fiyatından alıyorsunuz, ama aradaki iki gün paranız o bankanın belirlediği repo oranıyla veya bankanın fonunda nemalanıyor.

Saygılar.
    En güzeli izahnameyi okumaktır GPG izahname diyorki ilk hesaplamada bulunacak fiyattan ikinci işlem gününde öderim satış tutarı ki bu şekilde gerçekleşir T+2 fonlarda satış işlemi.

6.3. Katılma Payı Satım Esasları
    Yatırımcıların BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30 a kadar verdikleri
    katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı
    üzerinden yerine getirilir.
    BIST Pay Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk
    fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı
    üzerinden yerine getirilir.
    BIST Pay Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk işgünü yapılacak
    ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
    6.4.Satım Bedellerinin Ödenme Esasları
    Katılma payı bedelleri; iade talimatının, BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat
    13:30’a kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde, iade
    talimatının BİST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan sonra verilmesi halinde ise,
    talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.

Sayfa 234/1000 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •