Tasarruf ve uzun vade yatırım bir kültür işi...bu nedenle bu duyguyu iliklerine kadar hissetmek lazim.
Öner’im bu tür çok kısa vadeli vur kaç işlerine hiç bulaşmamak..,bizim yatırım anlayışımız bir potansiyel görmek ve orta uzun vadede buna yatırım yapmak olmalı..aksi halde kumar dürtüsü, vurkaç mantığı bizi teslim alabilir.
Diyelim ki, 1000 usd yatırdınız bir alt coin e, zaten şişik fiyatlar...bu furya sonrası çöküş oldu ve sizin para 1000 usd ilken, 100 usd ye düştü..az bir miktar olsa da, paraya ve emeğe yazık...ya da 1000 usd niz 10000 usd oldu...bu durumda ilginiz ve merakınız artacak...daha çok para yatırmaya çalışacak ve riskinizi büyüteceksiniz.
Kumar da böyledir, acemi şansı da böyle bir şeydir...kimse evi arabayı kumarda kaybederim düşüncesi ile yola çıkmaz..küçük paralarla başlar bir noktadan sonra iş çığrından çıkar.
Özetle prensip gereği yatırımdan çok kumara yakın olan tüm enstrümanlara karşıyım...değil kripto paralar, iddia oynamayı bile tavsiye etmem.şans ile gelecek para hiç gelmesin daha iyi..,milli piyango bileti bile satın almadım hayatım boyunca.
Önemli not: profesyonel biri olarak, okurum, araştırım, Bilgi sahibi olurum...kripto paralar ve altındaki teknoloji olan blockchain i anlamaya öğrenmeye çalışırım..orta uzun vadede bu işin gelişeceğine de inanıyorum...uzun vade yatırım olarak bu konuyu öğrenmeye çalışıyorum.,,ama bahse girerek çıkar ya da düşer konusuna para yatırmıyorum. Bu konulara mesleği gereği yakın olanlara öğrenmelerini öneririm ama şu an icin para yatırmayı kesinlikle önermem.