Sayfa 242/637 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...&by-date=false

Yazlik alacak olanlar da sunu okumalilar.

Syg,
    Evet yazıya okumaya başladım ..Tam görüşlerime ters derken orta paragrafta iş çözüldü ...şimdi yazlık ölü yatırım vs. Yada ona verilecek paranin yıllık faizi, bakimi aidatı ile bile 5 yıldızlı tatil köyünde 15 gün tatil yaparsın görüşleri hakim ..Yalnız kaçırılan bir konu var babamdan kalma ist gumusyaka bir yazlıgimiz var .Deneyimimi soyleyeyim bu yazlıkların aslı amacı deniz havuz vs .den çok 8 ay kaldığıniz aynı ortamdan uzaklaşma heyecanı 10 yıllık yazlık komsularinizla sohbet özlemi .yani açıkçası değişiklik ..ege Cansen de aynı yerde 1 ay kalıyorum diyerek aslında yazlık olayinin maksadını benim dediğim argümanla ortüştürmüş. ..ordaki kasaba bakkalindan alisveriş , çok bilen almanci komşun , vs 1ay vs 1.5 ay değişiklik geliyor insana ..tabiki büyük paralar bağlamak yerine aynı yere her yıl gidilip kiralanarak daha ekonomik hale getirilebilir

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...&by-date=false

Yazlik alacak olanlar da sunu okumalilar.

Syg,
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yazıyı okuyunca siz blog açtınız diye düşündüm.
    Arabaya bakışım basit bir alıştınız mı bırakmazsınız.
    Eğer izmir gibi yazlık kültürü olan yerdeyseniz. hafta bir gün kullansamızda şart.
    Henüz trafiğin çok sıkışmadığı yer yaşıyorsanız zamanda kazandırıyor.
    Diğer yandan izmirde 90 dakika mevcut tek biletle işinizi yapabiliyorsunuz. Eğer gideceğiniz yere metro varsa otopark zamanı kaybetmiyorsunuz.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazı güzel ancak 30k euro bir araba için fazla 10k Euro yeter. İhtiyaç mı bence değil. Devlet maliye politikası ile araba almayın diyor.
    Diğer bir anlatımla hem ÖTV'den alırken hem de benzinde aldıktan sonra vergilerle almayın diyor. Biraz söz dinleyin
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://rapor.garantiyatirim.com.tr/...rateji2018.pdf

Yukarida herkese tavsiye edebilecegim bir raporun linki var.
    Baslari her beyaz yaka anlayamayabilir.
    Ilerleyen sayfalarda bir suru hisse senedi neden begenildigi veya begenilmedigi anlatiliyor, gelecek projeksiyonu yapiliyor.
    Ben begendim, tavsiye ederim.
    Araba ise bir ihtiyacdan hemen bir keyif aracina donusebilir, dikkatli olmak lazim.
    Syg,
    Rapor için teşekkürler, şirketler kısmını okudum ancak makro kısma daha detaylı okumak için sonraya bıraktım.

Blogdan paylaştığınız yazılarda da en temel okunması gereken malum grup ile olan tecrübeniz bence, ilk iki kriterin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

4. Yazlık olayı Çeşme için bile anlamsız. Bugün eli yüzüne bakılır bir yazlık bir milyondan aşağı değil. O parayı %7-8 temettü veren bir hisseye bile koysanız 70-80k alırsınız.

Bir milyon eden aynı yazlığı 30k’ya tutarsınız.

Kalan 50k’yla yine yatırım yapar senet alırsınız.

Üstelik her sene aynı yere bağlanmaktan kurtulur, her yaz istediğiniz yerde olursunuz.

Bir sürü vergi, aidat ve bakım onarım masrafındanda muaf olmanız işin cabası.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Yazlık olayı Çeşme için bile anlamsız. Bugün eli yüzüne bakılır bir yazlık bir milyondan aşağı değil. O parayı %7-8 temettü veren bir hisseye bile koysanız 70-80k alırsınız.

Bir milyon eden aynı yazlığı 30k’ya tutarsınız.

Kalan 50k’yla yine yatırım yapar senet alırsınız.

Üstelik her sene aynı yere bağlanmaktan kurtulur, her yaz istediğiniz yerde olursunuz.

Bir sürü vergi, aidat ve bakım onarım masrafındanda muaf olmanız işin cabası.

İnsanımızın bakış açısı doğru mu yanlış mı bu kısmı tartışamam ancak borsaya insanlar güvenmiyor, bunu mesela söylediğiniz zaman yazlığım varken orada duran taş gibi gayrimenkulüm var, durduğu yerde değer kazanıyor.. Peki hisse senedinde ne var, temettü vereceği kesin mi ya raporlarla oynarlarsa... vb birçok sorunun gelmesi oldukça muhtemel.

Kriz anında evi de yazlığı da satamayacak belki ancak yazlığın fiyatının ekranda kırmızı okla düşüşünün gösterilmemesi psikolojik açıdan çok rahatlatıcı bir faktör oluyor.

- Bu bakış açısı bana çok mantıklı geliyor mu? Evet. Yazlık almaktan çok çok daha mantıklı bence.

- Yaşı büyük birini buna ikna edebilir miyim? Hiç zannetmiyorum.

6. Elbette. Herkesin kendi stratejisi olmalı.

Doğrusunun bu olduğuna inananlar böyle yapsınlar.

Ama bence psikoloji pek karın doyurmuyor. Kriz anında gayrimenkul piyasasıda nasibini çokça alıyor zaten.

Şu anki durum ortada, o kadar çok konut üretimi var ki müteahhitlerin bir takla atmadığı var satmak için.

Bir sürü konut var ama bir tane Tüpraş var. Kriz anında bile bacası tütecek firmalar var bankalar var. Bunlara yatırım bana daha mantıklı geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Elbette. Herkesin kendi stratejisi olmalı.

Doğrusunun bu olduğuna inananlar böyle yapsınlar.

Ama bence psikoloji pek karın doyurmuyor. Kriz anında gayrimenkul piyasasıda nasibini çokça alıyor zaten.

Şu anki durum ortada, o kadar çok konut üretimi var ki müteahhitlerin bir takla atmadığı var satmak için.

Bir sürü konut var ama bir tane Tüpraş var. Kriz anında bile bacası tütecek firmalar var bankalar var. Bunlara yatırım bana daha mantıklı geliyor.

Benim de aklıma bu bakış açısı yatıyor ve bu yola girdik bakalım.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 242/637 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •