Sayfa 241/637 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Kripto para hakkında çok şey yazılıyor balon vs.oldugu ? Acaba siz ne düşünüyorsunuz ?

Kişinin riske atabilecegi bir miktar ile bu işe uzun vadeli girilemez mi? Özellikle de bu alt coinler e

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tasarruf ve uzun vade yatırım bir kültür işi...bu nedenle bu duyguyu iliklerine kadar hissetmek lazim.

Öner’im bu tür çok kısa vadeli vur kaç işlerine hiç bulaşmamak..,bizim yatırım anlayışımız bir potansiyel görmek ve orta uzun vadede buna yatırım yapmak olmalı..aksi halde kumar dürtüsü, vurkaç mantığı bizi teslim alabilir.

Diyelim ki, 1000 usd yatırdınız bir alt coin e, zaten şişik fiyatlar...bu furya sonrası çöküş oldu ve sizin para 1000 usd ilken, 100 usd ye düştü..az bir miktar olsa da, paraya ve emeğe yazık...ya da 1000 usd niz 10000 usd oldu...bu durumda ilginiz ve merakınız artacak...daha çok para yatırmaya çalışacak ve riskinizi büyüteceksiniz.

Kumar da böyledir, acemi şansı da böyle bir şeydir...kimse evi arabayı kumarda kaybederim düşüncesi ile yola çıkmaz..küçük paralarla başlar bir noktadan sonra iş çığrından çıkar.

Özetle prensip gereği yatırımdan çok kumara yakın olan tüm enstrümanlara karşıyım...değil kripto paralar, iddia oynamayı bile tavsiye etmem.şans ile gelecek para hiç gelmesin daha iyi..,milli piyango bileti bile satın almadım hayatım boyunca.

Önemli not: profesyonel biri olarak, okurum, araştırım, Bilgi sahibi olurum...kripto paralar ve altındaki teknoloji olan blockchain i anlamaya öğrenmeye çalışırım..orta uzun vadede bu işin gelişeceğine de inanıyorum...uzun vade yatırım olarak bu konuyu öğrenmeye çalışıyorum.,,ama bahse girerek çıkar ya da düşer konusuna para yatırmıyorum. Bu konulara mesleği gereği yakın olanlara öğrenmelerini öneririm ama şu an icin para yatırmayı kesinlikle önermem.

2. Sayın Ajfa gider kontrolü konusundan hareketle, araç sahipliği konusunu gündeme getirmiş...düşüncelerim şunlar,

Bundan 3-5 yıl öncesine kadar karı koca beyaz yakalı ailede genelde iki araç olurdu...son yıllarda önce iki araç bire indi, şimdi tek aracı bile elden çıkarıp araç kiralasak mi diye düşünür oldu aileler.

Öncelikle bekar arkadaşlara kesinlikle araç önermem, toplu taşıma ve acil durumlarda taksi çok daha mantıklı bir çözüm. Ancak evli ve çocuklu aileler icin özellikle büyük şehirlerde özel araç hayata çok konfor katıyor...aksini iddia edenler olabilir, bulunduğun muhit, yaşam tarzın tabii ki kararı etkiler...bu nedenle herkes kendi özel durumuna göre nihai kararı vermeli.

Tasarruf etmeliyiz, ama hayattan zevk almayacağız diye bir kural da yok...otomobil işi çok masraflı oldu..eskiden böyle değildi...döviz kutu artışları, ek otv...sigorta maliyetlerinin katlanması vs.,,bu işin masraflarını arttırdı...bugün aylık 500 tl yakıt ve 250 tl diğer masraflar düşünülünce ayda 750 tl gibi bir opex var..ilk alım maliyeti de ayrı bir mevzu.

Her işte olduğu gibi fayda-maliyeti optimum noktada tutmak, yüksek kredi miktarı ile alım yapmamak önemli...acemilik yıllarını düşuk bir modelle geçirmek en iyisi.

İki yıl öncesine kadar 2.0 bir suv aracım vardı...ilk alırken yüksek otv üstüne bir de fahiş MTV...devletin bu araçları vatandaş icin lüks gördüğü sonucuna vardım..,onu satıp 1,6 suv aldım.,.tr için ideal motor hacmi 1,6 bence...yılda 11-12 bin km yaptıgım icin benzinli model tercih ettim...hemen her yakıt alımımı banka puan kampanyalarına denk getiriyorum.. %15 e yakın avantaj sağlıyorum...sırf buna dikkat ederek yıllık 1000 tl ye yakın tasarruf imkanım oluyor.
    Son düzenleme : Cautionary; 17-12-2017 saat: 10:55.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...55#post1399055

haftalık hisse yarışmamıza 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
    bir halt olacağı yok.

4. Elektrikli motor teknolojisi gelişip fiyatlar düşünce ona geçersiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....eki-araba.html

Araba alacaklarin once su yaziyi okumalarinda fayda goruyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...&by-date=false

Yazlik alacak olanlar da sunu okumalilar.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....eki-araba.html

Araba alacaklarin once su yaziyi okumalarinda fayda goruyorum.

Syg,
    Yazıyı okuyunca siz blog açtınız diye düşündüm.
    Arabaya bakışım basit bir alıştınız mı bırakmazsınız.
    Eğer izmir gibi yazlık kültürü olan yerdeyseniz. hafta bir gün kullansamızda şart.
    Henüz trafiğin çok sıkışmadığı yer yaşıyorsanız zamanda kazandırıyor.
    Diğer yandan izmirde 90 dakika mevcut tek biletle işinizi yapabiliyorsunuz. Eğer gideceğiniz yere metro varsa otopark zamanı kaybetmiyorsunuz.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...&by-date=false

Yazlik alacak olanlar da sunu okumalilar.

Syg,
    Yazlık konusunda çeşme gibi bir istisna dışında katılıyorum. Ancak yine yaşadığım yerden örnek verirsem bizde nisan mayıs gibi emekliler yazlıklarına yerleşir ekime kadar orada ikamet ederler. Çocuklu ailelerde baba işe yazlıktan gider gelir. Belli bir yaşa kadar dedelerle torunların buluşma yeridir. Ancak yazlıklar konumları ( deniz ve tuz) dolayısıyla gayet güzel yıpranırlar ve iyi masraf çıkarırlar.
    Aslında şehre yakın müstakil bir evi yazlık+kışlığa tercih ederim.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 241/637 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •