Varlık fonundami cok para var iş bankasındamı
Printable View
Varlık fonundami cok para var iş bankasındamı
tüm ülkede sokağa çıkma yasağı varken yöneticilerimiz bizimle alay etmiyor dur değil mi ?
https://i.hizliresim.com/R8IPN6.png
aslın da Aracı kurumlarda mesaj atsa;
Bayram boyunca tüm bist ve viop işlemleriniz komisyonsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz diye
Av.Sinan Keskin sosyal medyada paylaşmış
BORSA VE FİNANSAL ÜRÜNLER İLE İLGİLİ PAYLAŞIM YAPARKEN AŞAĞIDA BAHSETTİĞİM HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ!!!
BİLGİ BAZLI PİYASA DOLANDIRICILIĞI
*Aşağıdaki eylemlerin suç teşkil edebilmesi için suçun maddi unsurlarının bir arada gerçekleşmesi önem arz etmektedir
Suça konu maddi unsur kavramı gerçekleşmez ve suçun manevi unsuru olan kastta(bilerek, isteyerek) yok ise Savcılık tarafından takipsizlik kararı verilecektir.
* 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/2 maddesinde bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı sayılan fiiller "sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, söylenti çıkarılması, haber verilmesi, yorum yapılması veya rapor hazırlanması ya da bunların yayılması" olarak sayılmıştır.
* Söz konusu suçun maddi unsurunun oluşabilmesi için bilgi, söylenti, haber, yorum veya raporun 'yalan, yanlış veya yanıltıcı' olması ve bu suretle menfaat sağlanmış olması gerekmektedir.
Bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı fiilinde maddi unsur olarak aşağıdaki hususların mevcut olup olmadığı önem arz etmektedir.
Herhangi bir bilgi, söylenti, haber, yorum veya raporun mevcut olup olmadığı.
* Bilgi, söylenti, haber, yorum veya raporun yalan, yanlış veya yanıltıcı olup olmadığı.
* Fiili gerçekleştirenlerin menfaat sağlayıp sağlamadığı.
Bilgi, söylenti, haber, yorum veya raporun sermaye piyasası araçlarının fiyatını, değerini veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkilemek amacını taşıyıp taşımadığı.
* Suçun maddi unsurunun oluşması için anılan hususların bir arada bulunması gerekmektedir. Diğer bir deyişle bu hususlardan birinin yokluğu maddi unsurun oluşmaması sonucunu doğurmaktadır.
* Diğer taraftan ise, suçun manevi unsuru, fiilin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.
"SONUÇ OLARAK"
* 16.05.2020 Tarihli Tweetim'de belirtiğim aşağıda ekte bulunan Aşağı doğru ok Hukuki kanaatimi aynı şekilde bu suç tipi içinde korumaktayım.
https://i.hizliresim.com/5elraX.png
* Mevzuattaki kuralllara uyulduğu taktirde üst norm hiyerarşisinde tüm mevzuatımızı bağlayıcı nitelikte bulunan Uluslararası Hukuk ve Anayasamız gereğince ve hukuki kanaatimce yararlı paylaşımlar yapmakta hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
* ANAYASA MADDE 26. – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.
Yakın gelecekte tüm güneş panel işi dünyayı kirlettiği, küresel ısınmaya yol açtığı için yasaklanır bence.
Normal dünyada güneş ışınların neredeyse tamamı uzaya geri yansır. Bir kısmı ısı olarak bir kısmı fotosentez ile kimyasal enerji olarak dünya da kalır. Ama güneş panelleri ile bu gelenin nerdeyse tamamı dünya da kalıyor.
Yanı güneş panelleri kirletici özelliğe sahip. Hatta dikkat ederseniz buzullar eriyince uzaya yansıma dahada azalıyor diye büyük korku var.
Ruhsat al elektrik üret devlete sat bunlar kolektör tarlası değilse boş işler. Bir ara heves edip araştırmıştım yok bilmem ne ruhsatı ebik gabik bir sürü masraf.
En güzeli aküsüz olanı.. çatıya kur akıllı hibrit invertör koy. Güneş oldukça kullan. Olmayınca otomatik hattan beslen.
Yok satacam fazlasını dersen en basit engel fatura kesebilmek gerekiyor. Yâni salla gitsin.
Tüketim kadar kollektör yatırımı yap en güzeli.
Ha birde haber verme.
Örnek akdenizde çoğu evde güneş ile su ısıtma var hangisi ruhsat alıyor dimi bina statiği bozuyor mu diye.
köprü ve otoyollar ücretsizmiş kim geçecekse artık...
GÜNDEM değiştirmek olabilir mi ?
gazeteciyi tanımam ne kadar iddialı sözler
https://twitter.com/zankamedya/statu...306445313?s=20
Mantık olarak arabaya binip camları açmaz isen sokağa çıkmamış oluyorsun. Yâni kendi dünyanı yanında taşımış oluyorsun. Hatta daha ileri gidip astronot kıyafeti giyersen de benzeri.
Yanı aya ayak basan astronotlar esasında kendi dünyalarını yanlarında götürmüşlerdi.Teorik olarak daha henüz aya ayak basılmadı. Yâni çıplak ayak olarak.[emoji173]
Üstat bir de S&P nin de 3000 üzerinede kapanması durumunun piyasalar için olumlu olabileceğini söyleyenler var. Ne dersiniz?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.paraanaliz.com/2020/turk...k-etmez-47373/
kerim rota yine gözler önüne sermiş durumumuzu. okurken bir kez daha nasıl bir belaya çattığımızı anlayıp uzaklara dalıyor insan.
(bıyıklı dahil) yabancı oranının %53'e inmesi ve hala satıyor olmaları da görünür gelecekte bizi daha kötü günler beklediğini gösteriyor.
Borsada para kazanmak için 2 şart var.
1. Si uzun vadeli yatırım(zamanına göre) yüzde 50 diğer yüzde 50 si dolar poz.
2. Si kaldıraçlı piyasa riski düşük tutmak.
Yani 10bin iniz var ise 1 lotla işlem yapmak, çok nadir 2 lot.
Bu ikisi olmadıkça para kazanamaz, batarsınız. Fakat bu iki stratejiyi uygularsanız, piyasanın sevmediği yani kazananlar kulübüne geçersiniz. Aksi takdir de 1-2 kazanırsınız belki 50 defadır kazanırsınız ancak full risk aldığınız için piyasa bunu sizden bir gün geri alır. Çünkü hep masadasınız.
Piyasada yüzde 90 kaybediyor, yüzde 10 kazanıyor. Bu da kurumlar.
Sebebi gayet açık, bireysel yatırımcılar full giriyor.
bakın ben size xu30'u sayayım;
kozalar, thy, vakbn, halk, asel, ekgyo, tüp, ttkom, kardemir şimdi de iş bankası, soda, şişe, trkcm.
Dikkatinizi çekti mi bilmem. Devlet Bahçeli milletvekili transferini engellemek için yasa çıkartmak istiyor. Van vefa grubu saldırısı sonrası RTE tarafından Adana Yüreğir kaymakamı koruması ile evinin önünde tartışan CHP gençlik kolları başkanı aynı kefeye konulup talimatla tutuklanıyor. CHP li iki belediyenin cami hoparlörunden müzik çalınıyor. CHP lanetlyor olmasına rağmen RTE tarafından CHP suçlanıyor. Sahil kenarında tek başına yürüyüş yspmak yasak AVM serbest. Urfa'da öğretmen okul bahçesinde agaclara bakım yapıyor okul bahçesinde maske cezası yiyor. 800 ürüne gümrük vergisi konuluyor. Kamu bankaları tarafından %4,9 yıllık faizli çoluk çocuğa kredi veriliyor. Swap katar harici olmadı. Merkez Bankası %50 ye çıkardı yerli bankalar ile yabancı para karşılığı swapi. Merkez Bankası net döviz pozisyonu. Sokağa çıkma yasağı sadece pandemi ile mi alakalı sizce. Yasağın diğer amacı ne. Tüm bunlar neyi işaret ediyor. Kısıtlamalar ve uyduruk sebeple cezalar. Pandemi ile mücadele var ama hedefte siyaseten CHP.
Bunu ben defalarca açıkladım burda... şuana kadar yıllık kazancım yüzde 17 nin altına düşmedi, yüzde 200 ü de gördü, yüzde 17 yi de. En düşük kazanç yüzde 17.
En çok getiriyi sağlayan hisse senedi.
Altın diye dalga geçtiğin argüman, yüzde 78 kazandırdı 2019 6. Aydan beri. Ortalamayı yükseltti. Hepsi birbirini dengeliyor, senetlerin düştüğü yerde emtia getiri sağlıyor...
hepsinin dönemi geliyor, ben hep içindeyim..
eurobond , altınla uğraşan adamın ne işi varmış... peh...
Anlamada sıkıntı var sanırım. Ben yatırım şirketleri kaçta kaçı ile işlem yapar senın nelerin var kac parcaya bölünmüşsün benı ilgilendirmiyor.
BURADA BORSADA NASIL PARA KAZANIRSINIZ SİZE ANLATAYIM DİYE YAZI YAZACAK KDR ÖZGÜVENE SAHİP HERŞEYİ ÇÖZEN BİRİNE BORSADAN NE KAZANDIN DİYE SORDUM.
BORSADAN KAYBEDİP EUROBON ALTINDAN KAZANDIN FAİZE VERDİN 10 A BÖLDÜN 5 İLE ÇARPTIN BENİ İLGİLENDİRMİYOR. BORSADA KAZANMANIN YOLUNU YAZAN ADAMA BORSADA NE KDR KAZANDN DİYE SORDUM. ANLADINMI.
BİR DAHA YAZAYIMMI !!!
mesela yılbasından bu zamana kdr borsada ne kdr kazandn. Hisse senedi viop vs işlemelrinden. Yılbasından sonra actıgın işlemler için geçerli.
Neyin peşindesin hala anlamadım... arkadaşım ben ne kadar kazandığımı neden buraya yazayım...
Çok merak edersen, zbam1.blogspot.com şahsi bloğum. Günlük işlemlerim mevcut. Ne tarz işlemler yaptığımı görebilir, anlayabilirsen ne mutlu sana...
Tavan/taban, marjlar yüzde 10 a düştüğünden beri işlem yapmıyorum, orası ayrı...
Adama bak... bir tavsiyede bulunduk, nasıl işlem yapılması gerektiği ile ilgili, piyasanın yüzde 90 ı neden kaybediyorunu açıklamaya çalıştık demediği kalmadı... neyin peşinde hala anlamadım... yıllarca piyasa tarafından onay görmüş tavsiyeyi yıkmaya çalışıyor bir de bana saldırıyor... bu forum acayip agresif... tartışma alanı güya ama durum sıfır...
Hayır saldıracağına karşı argümanla gel... canımı ye oturalım sabaha kadar tartışalım... vakit bol bu aralar...
mubarek bir günde birbirinizi kırmaya hiç gerek yok
aslında bu gün küs olanların barışması gerekliymiş
Agresif yatırımcı dolu burası...
Ben kendisine alıntı yapmadım bir şey yapmadım... nasıl işlem yapılması gerektiğiyle ilgili piyasanında onayladığı bir tavsiyede bulundum burada... kendisi alıntılayıp saldıraya geçti... tanımam etmem.. hiç bir yazısını da alıntılamadım şimdiye kadar..
SİNAMA'nın afişine baktığımızda gerçeklerden kaçıldığı anlaşılıyor .........
https://i.hizliresim.com/6IMYsS.png
Artık komik duruma düşmeye başladık gerçekten. Eylül ekim kasım ayında cok degisik bir tabloyla karşı karşıya kalacağız diye düşünüyorum.
T.C. Cumhurbaşkanlığı
@tcbestepe
·
43d
Telefon görüşmesinde İki lider, bölgemizde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yakın siyasi ve askerî iş birliğinin sürdürülmesi hususunda mutabık kalmış, Koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında dayanışma içinde olduklarını yeniden teyit etmişlerdir.
Bakmayın duhulüme ben yazıp konuşmayı sevmem. 8- 10 senedir takip ederim burayı. Pozisyonlarını açıklayanlar nedense hedef oluyor. ( En son Dalgacı) Bunu neden yapıyorlar bilmiyorum. Fikir duyup onu kendi süzgecimizden geçirsek olmaz mı. Kimin işine gelmiyor, gerçekten burada maaşlı troller var gibi. Sanırım bazı yatırım şirketleri kendi pozisyonlarına göre yorum yaptırtacak stajyerlerini bu şekilde kullanıyor diye düşünmeden edemiyorum.
yok be kardeşim ne arar burda trol. adamların her şey gözleri önünde dönüyor. kime ne yaptığını, kime ne yaptıracakları çok iyi biliyorlar. oyunda saklı gizli bir şey yokki.. insanların ne yaptığını, neye göre hareket edebileceklerini zaten tepeden kendisi görüyor. yani herkes eli açık oynuyor burda. bakmayın siz arada çizgilerin çalıştığına. sürekli ütmek olmaz kuşları uçururuz diye arada yemliyorlar.
Sayın misli ye aynen katılıyorum gereksiz yazı yazana kimse bir şey demiyor ama birisi piyasa ile ilgili düzgünce bir fikir veya pozun yazdımı saldırı başlıyor neden acaba
düşününce neden olmasın elbette dijital ortamda eskisi gibi değil
ben borsaya 1997 de eczacı yatırımla başladım o zaman ağzıma resmen bal sürdüler müthiş para kazandım her zaman bu şekilde gidecek diye daldan dala atladım düşünüyorumda insanın algısı kolayca değiştirilebiliyor.
basiretli olup aza kanaat getirsem bildiklerimin dışına çıkmasam yalnız bir kaç sene öncesine kadar teknik analaiz konusunda kendimi geliştirmediğim için çok pişmanım
Ben sorumun cvbını aldm. Tek kelimelkk cvp yerıne eurobond altın faiz büyük yatırımcı ilişkileri sonrasıda ben sana nıye cvp vereym nekdr kazandıgımı yazarak. Zaten cvbı verdı.
Teşekkürler .
https://t24.com.tr/haber/tuik-baskan...-atandi,880085
Nereden nereye;Bir zamanlar Prof. Orhan Güvenen (1988-94); Prof. Ömer Gebizlioğlu (1997-99), Prof. Akif Bakır (2002-03) gibi dünya çapında istatistik uzmanlarının başkanlık yaptığı TUİK'in başına 36 yaşında istatistikle hiç alakası olmayan bir kişi atandı.Yahu, 1920'lerde ,1930'larda iyi eğitimli insan kaynağının çok sınırlı olduğu yıllarda bile o zamanın şartlarında çok daha donanımlı kişiler bu kurumu yönetmiş.
http://tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=eskibaskan