çok güzel bir haber...üreteceği bu ürünleri de yurtdışına satacak..bol bol döviz kazanacak...simense ile partnerlik yapmak büyük prestij...bize bir çok kapıyı da açacak..
Printable View
Gesan ülkemizin Siemensi olma yolunda ilerliyor.
.
Sabahki KAP üzerine bu KAP her hissede anında tavan yaptırır ama....
Adamlar Türkiye'nin bütün gesini biz yapacaz dese bile yine tavan olmayacak bu gidişle. Demek ki yeterince toplayamamış. Aynısını otokarda yaşadım. Sonunda en kötü bilançosunu açıkladığı zaman Tavan tavan gitmeye başladı. Maalesef mesela tahtacının elindeki balık kilitleyip kilitlemediği ile alakalı olmuş.
işi bilen yatırımcıyı artık zor döker sadece sinir harbi yaptırır bol bol...
Tahtacı buda mı gol değil. Olsun biz bekliyoruz.
Dostlar haklisiniz Ammmmaa bir nokta var
Ahmet Mergenden duymustum
hani bazen diyoruz yaa, ya bu hisse her sey cok iyi niye gitmiyor , cok iyi bilanco acikladi niye gitmiyor ,tahtaci allah belani versin, way tahtaci ah tahtaci
niye sattin, niye indi....... felan
oda soyle bisey soyledi ,"madem benim yaptigim islemleri begenmiyorsunuz , buyrun siz para yatirin, kaldirin hisseyi "
o zaman kafama dank etti , hakkaten oyle , o kadar cok alici yokki hisseyi gotursun, koca holdingler bile gitmiyor, herkes yabanci parayi bekliyor
yatirimci cekmeye calisiyordur, hisseyi ucuzlatip, herkese sattirmaya calisiyordu
veya art niyetli islemlerde olablir
demem o ki, butun tahtacilar veya etkin gruplar veya araci kurumlar art niyetli olmayabilir
benim nacizane gorusum son 1-2 ayda GESAN,KONTR, KMPUR, SMRATG toplamda 600K zarardayim ama hic endisem yok, bilakis para geldikce hepsindede alici oldum, sayfalarindada paylastim, bence alim firsati ,
aman tahtaciyi savunuyorum anlami cikmasin :):D
Bu kadar güzel haber varken ve Türkiyenin Siemensi olma yolunda ilerlerken sürünmek yakışmıyor sana Gesan,
kır zincirlerini...
Syg.
O diil de alfa tabanlara başlayınca bizimki de ürkmesin
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
benı beklıyor sıkıntı yok..kekonun anahtarını almaya geleceğim:=),,gesan var ama istediğim mıktarda değil..
alfada taban falan olmaz uzunca bir süre,olursa mal almak için olur..orası yenı başladı ,siz hergun tavan olduğuna bakmayın fk halen bıle 23..yol uzun alfada ..kaldıkı haftaya el sallarız sıze camdan:halay:
Biz nerde yanlış yaptık acaba? Sayas, mndr satıp gesan aldığıma pişman oldum. Ne desem bilemedim.
Ah ulan tahtacı bir gün seni de tahtalar üzerinde taşıyacaklar bu kadar zorlamak niye?
Bu sefer kırdı galiba zinciri...
Syg.
sizler ile aynı ortamı paylaşmak bir keyif dostlar...gesan kıraathanesi güzel..bize hizmet eden rex ,baddog ,kardan adam ve çakır elemanları da iyi...her istediğimizde çayları sıcak sıcak getiriyorlar...akşam eve giderken kazandıklarımızdan da güzel bahşişler veriyoruz...adamlar da bizden biraz fayda görsünler...:)
Akşama Europower arzı gelsin de neşemizi bulalım:-)
Sektörün içinden olan Yuri dostumuzdan son Simens anlaşması ile ilgili yorumu :
Alcak gerilim sektorunun mercedesidir bu pano.bir cok tesis sartnamesinde (konut, endustriyel tesis, santral, cimenti fabrikasi, kamu binasi vb.) karsiniza cikar bu pano. "Benim param var, kaliteli mal istiyorum" diyen sartnamelerin komponentidir.yani Siemens dunyaya mal satacak, 2027 yili sonuna kadar da Siemens'in sattigi panolarin uretim siparisi hooop Europower'a gelecek. Genel bir anlasma oldugu icin bedel yazamazlar ama mali degeri ve potansiyeli cok yuksek bir kap.hepimize hayirli olsun 👏
Yuri dostumuzdan ikinci bir yorum daha :
1MW gunes santralinde kullanilan boyle bir pano yaklasik 25.000 USD mertebesinde. Gunes santrali AG panosu gorece basit versiyonu cunku uzerinde en fazla 10 tane invertor cikisi vardir. Ama yogun bir prosesin oldugu fabrikanin (ornegin kimya tesisi) pano cikislari ihtiyaci daha fazla oluyor. O gibi yerlerde uzerinden 1MW guc akitan AG panolarin fiyatlari 50-60 bin dolara kadar cikiyor
Son 1 saatte gelen güneş enerjisi ile ilgili kaplara bakın ben en az 5 firma saydım.. yok mu bize büyük bir sey
Sn.keko.Yuri' yi nereden takip ediyorsunuz?
aynen öyle dostum...şirkete düzenli ve büyük gelir getirecek...ihale bir seferliktir ama bu devamlı gelirdir..simens ile artık işbirliklerine girmemiz zaten itibarımızı uçurur...bazen bu tür haberler gerçekten de kaplardan çok daha etkili oluyorlar..bence piyasa duydukça alıma gelecek..bu haber ile 300 tl lere doğru çıkmakta istekli olacağımıza inanıyorum...
Siemens anlaşması ile;
* Devamlı bir nakit akışı sağlanacak
* İhracat artışı sağlanacak
* İhracata bağlı olarak döviz pozisyonlarının iyileşmesi sağlanacak
* Belki de en önemli olanı: Prestij
Biz ortaklarına, şirketimize ve ülkemize hayırlı olsun..
Siemens ortaklığı hayırlı olsun. Önümüzdeki 6 ay içinde beklentilerimiz gerçekleştirdiği takdirde daha iyi fiyatlamaları göreceğimize inanıyorum, borsada 9-10 aydır yatırımcıyım, gesanı keşke daha erken fark etseymişim. Bazen çok fiyatlandık ana parayı başka şirketlere kaydırsam mı diye düşünüyorum ancak daha potansiyelli, daha beklentili bir şirket bulamıyorum. Tabii ki portföyümde başka şirketler de var ancak en potansiyelli olanın gesan olduğuna kanaat getirdim. Uluslararası ölçekte firmamız halen daha small cap bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin siyasi konjonktürünün oturması ve komşularla daha iyi kurulacak ilişkiler ve Batı bloğuyla olan ilişkinin normalleşmesi ile ülkemize gelecek olan sıcak paranın şirketimize girmesiyle beraber dolar bazında çok güzel değerlere sahip olacağız gibi duruyor.
Bilgisini paylaşan ortaklarımıza teşekkürler, iyi akşamlar.