Ben buradaykene :vk::kahkah:
Ziya Paşa ne diyordu;
Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar,
Katır mühürdar oldu eşşek defterdar!!!
Bunlara harcanan zamana yazık !!!
Printable View
Ben buradaykene :vk::kahkah:
Ziya Paşa ne diyordu;
Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar,
Katır mühürdar oldu eşşek defterdar!!!
Bunlara harcanan zamana yazık !!!
Katılıyorum size kimin alıp sattığını bizlerin izlediğini olanlarda biliyor onlarda buna göre tablolar oluşturuyor bizde onların böyle yaptıklarını biliyoruz ona göre takılıyoruz işte işin ucu sonunda kuantum fiziğine kadar gider veya yunusun söylediği gibi bir ben vardır benden içeri sonuç tüm bunlar Bi hipnoz oluşturuyor ky nın burnunun ucundan alıp gidiyorlar malı kısaca bu
https://i.ibb.co/gyPT9kS/Screenshot-...trader2019.jpg
https://i.ibb.co/yqt1T08/Screenshot-...trader2019.jpg
5d ta alçalan üçgen saatlikte anlamını kaybediyor bu sebeple grafiğine çok bakmamak lazım
Bu son paylaşımı olsun sayfada durdukça yazmadan edemiyorum kolay gelsin herkese bol kazancınız olsun
yeni arz hissesi demek bakir hisse demek...kaymağı yenilmemiş hisse demek...henüz operasyon geçirmemiş hisse demek...ky nın da kazanma şansının yüksek olduğu hisse demek...ne yazık ki son zamanlarda diğer hisselerde ister temeli güçlü olsun isterse de teknik olarak uygun olsun bir çok oyun dönmektedir..diğer hisselerde kazanmak çok zorlaştı...
temeli çok ucuz artık bu hisse alınır derken bir bakıyorsunuz ki hisse daha da düşüyor...yine teknik olarak en dibe geldi artık alınır diyorsun bir bakıyorsun ki düşüşüne devam ediyor..yani söyleyeceğim diğer hisselerde binbir oyunlar dönüyor...
yeni arz hisselerinden özelikle de yenilenebilir enerji ile ilgili hisselerde kim ne derse desin risk daha azdır..özelikle de henüz bir kaç kat çıkmamış cwene gibi hisselerde...
CW Enerji, ham madde, güneş enerjisi panelleri ve ticari ürünlerin depolanması için yaklaşık 200 milyon lira bütçeli depolama yatırımı gerçekleştirecek.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fotovoltaik sektöründe önemli isimler arasında yerini alan CW Enerji, Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. kısımda bulunan fabrika binasının yanında 17 bin metrekare ve 6 bin metrekare olmak üzere toplam 23 bin metrekare alanda inşaat çalışması başlattı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, üretim hattını güçlendirerek 2023'te üretim kapasitesini 1,8 gigavata çıkardıklarını belirterek, "Üretim kapasitemizin artmasının depolama alanımızda büyüme ihtiyacını ortaya çıkaracağını biliyorduk. Bu yüzden bu yatırımımızı planlamıştık ve gerçekleştiriyoruz. Şirket olarak hızla büyüme ve gelişmemizi sürdürüyoruz. Son yıllarda güneş enerjisinin maliyetler bakımından en ekonomik elektrik üretim modeli haline gelmesi talepleri artırdı. CW Enerji olarak artan taleplerin karşılanması adına hem üretim hem de depolama kapasitemizi artırdık." ifadelerini kullandı.
Sarvan, CW Enerji panellerini bir Türk markası olarak tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:
"Depolama alanı için yaklaşık 200 milyon lira yatırım bütçesi ayırdık. Fabrika alanımızda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Çok kısa bir süre sonra inşaat tamamlanarak yeni depolama alanımıza kavuşacağız. Sürdürülebilir bir büyüme ve yenilikçilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni depo alanımızda üretilen son teknoloji güneş panellerimizin yanı sıra yeni üretimine geçtiğimiz lityum bataryaları, inverterlerimizi ve güneş enerjisi sistemleri bileşenlerimizi satışa hazır bulunduracağız."
Yenilenebilir enerji sektörü gerçekten de çok hızlı büyüyorlar...çünkü az değil ,fosil yakıtların (doğal gaz,petrol..v.b) yerine ikame oluyor...enerji sektörü dünya genelinde belki de trilyon dolarlık bir sektör...işte bu koskoca sektör 2050 yılına kadar tamamen yerini yenilenebilir enerji sektörüne bırakması gerekiyor...o yüzden de her yıl bu sektör katlanarak büyümeli ki bu ihtiyacı karşılasın...
işin ilginç yanı europower olsun cwenerji olsun henüz bu hisselerin olması gereken fiyatının ne olduğunu bilmiyorum...tek bildiğim arz olmuş şirketler agresif büyürler...yakın geçmişte astor gibi şirketlere de baktığımızda bir kaç ayda 5-6 katlık çıkışlar yaptılar...bu hisse 108,60 tl den arz oldu ve henüz fiyatı 128 tl...büyük çoğunluğu ky da olan bu hissenin güçlü ellerce toplanması gerekiyor...bu toplanma olgunlaştığında güzel çıkış yapmalı diyor mantığım..tabi buna rağmen bu hissede kesin şu kadar süre kalacam diyemem...herkesin kararı kendinedir...şimdilik 109,60 maliyet ile ciddi bir sermaye bağlamış durumdayım...
ne varsa yine bu yeni arz hisselerinde var diye düşünüyorum...ky dostlarımızın da by dostlarımızın da bu hisseden güzel kazanabileceğini düşünüyorum...çünkü henüz çok bakir bir hisse...
Şu aralar trade etmeyenlerin içi gıdıklanıyor olması lazım
benim kötü bir huyum var ,trade ettiğimde fiyat sattığımın üzerine çıktığında bir daha almıyorum...öyle olunca da hisse elimden kaçıyor...o yüzden de kolay kolay trade etmiyorum..ancak hisseyi gözden çıkarırsam trade ediyorum...bence tutulması faydalı olacak..çünkü henüz ciddi bir prim yapmadı...
gesanda kalsaydım sermayem bu günkü sermayemin iki katı olacaktı...kaliteli hissede yeterli süre kalınmalı yoksa maxsimum fayda sağlanamıyor...
tavan olduk galiba...:kahkah: hayırlı uğurlu olsun...
Kaldı 4 tavan ytd :)
Bu gün trade edenler bu gün olmazsa yarın hata yaptıklarını anlarlar hele o halka arzdan 11 lot alanlar mesele 11 lotu satmak değil halka arzda şirket bana şöyle Bi teklifle gelseydi mesela halka arzdan 11 lotun olacak ama istersen %20 artı fiyatla istediğin kadar lot alabilirsin deseydi ben ikinci seçeneği kabul ederdim yani mesele 11 lotu satmak değil mesele 11 lotu 1000 lot yapmak ha trade de hiç yapılmaz diye bişey de yok elindeki lotun belli Bi kısmıyla olur olurda 11 lotun neyini trade edecen tahta daha yeni açılmış zaten neyse herkes bildiğini yapsın ukalalık yapmayalım
Sn yanak selamlar 5 tavan çok kısıtlayıcı değil mi
nasip dostum...şimdi baktığımda astor ,gesan,europowerin de tavan olduklarını görüyorum...bu günlük at başı cwene oldu...sektörü acaba bundan sonra cwene mi sürükleyecek ?? öyle bir ihtimal de var çünkü arz fiyatına göre en az primli olan o...sektörün önü gerçekten de seçimden hemen sonra açıldı..bist 30 hisselerinden bu sektöre kayışlar oldu..tahminlerime göre uzun bir süre daha bu sektör bu şekilde güzel çıkışlar yapacaktır..verilen teşvikler çok güzel..sektörün de önü açık...
Enerji sektöründeki hacimli kopuş yeni rallinin ayak sesleri olabilir… ytd bir önceki ralli de böyle başlamıştı.
SMRTG topiği son sayfayı okuyunuz...Sektör neden bugün hareketli orada var bence seçimle çok bir alakası yok.
Güneş paneli ithalatında tarifelerin askıya alınmasını engelleyen karara veto
A+a-
ABD Başkanı Joe Biden, güneş paneli ithalatındaki tarifelerin geçici olarak askıya alınmasını engelleyen kararı veto etti.
Biden, yazılı açıklamasında, ABD'nin adil olmayan ticaret uygulamaları ve yerli imalata yapılan yetersiz yatırımlar nedeniyle güneş enerjisi ürünleri için uzun bir süredir Çin'e bağımlı durumda olduğuna işaret etti.
*
Göreve geldikleri ilk andan itibaren güçlü bir güneş enerjisi tedarik zinciri oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Biden, ABD'de güneş enerjisi ve diğer önemli küresel endüstriler için iyi maaşlı işler oluşturma ve üretim tesisleri inşa etme planlarının işe yaradığını kaydetti.
*
Biden, "Amerika'da Yatırım" gündemi sayesinde göreve gelmesinden bu yana bu alanda yapılan yatırımlara değinerek, geçen yıl ağustos ayında kabul edilen "Enflasyonu Düşürme Yasası" kapsamında da özel şirketlerin yaklaşık 6 milyon eve güç sağlamak için yeterli güneş paneli üretim kapasitesi oluşturma taahhütlerini açıkladığını dile getirdi.
*
ABD'de ilk görev döneminin sonuna kadar yerli güneş paneli üretim kapasitesinin 8 kat artma yolunda ilerlediğini vurgulayan Biden, ancak bu ilerlemenin bir gecede gerçekleşmeyeceğini ifade etti.
*
Joe Biden, güneş paneli ithalatındaki tarifelerin geçici olarak askıya alınmasının, yeni fabrikalar faaliyete geçene kadar 24 aylık geçici bir köprü olduğuna işaret ederek,*
*
Haziran 2024'te dolacak 2 yıllık tarife askıya alma süresini uzatmayı düşünmediğini bildirdi.
*
Tarifelerin askına alınmasını engelleyen kararın Amerikan işletmeleri ve güneş enerjisi endüstrisindeki işçiler için derin bir belirsizlik yaratacağını vurgulayan Biden, kararı veto ettiğini söyledi.
*
ABD'de geçen yıl, Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan ithal edilen güneş paneli ürünlerine tarifelerden muafiyet sağlanmıştı.
16 Mayıs 2023 Salı
Artık burada da var bu haberin Türkiye ile çokta Bi alakası yok haberi ilk gördüğümde okuyup geçmiştim ha abd de fabrika kurmak isteyen firmalar için 2024 ten sonra uzak dogu ve dünyanın geri kalanı için tarifelere devam diyorlar o yüzden abd ye fabrika yatırım yapmak isteyen şimdiden yapsın diyor kurnaz abd liler
Haberi biraz açayım abd li çok büyük güneş enerji firmaları üretimlerini kore Malezya Vietnam Kamboçya gibi ülkelere kısmen taşımışlardı veya orada ortaklıklar kurup fabrika yatırımları yapmışlardı abd onlardan tarifesiz mal tedariğine izin veriyordu yalnız bu durumun 2024 sonuna kadar devam edeceğini sonrasında tarifelerin devreye gireceğini ifade etmişler tarifelerini 2024 ün sonuna kadar ugulanmama sebebide bidenın göreve gelirken verdiği söz şimdi Bi gurup bu tarifeler uygulansın diye yasa çıkartmış ama nafile biden veto etmiş falan filan işte
Konkordato ilan etmesi ile ilgili bilgim yok..daha doğrusu bu şirketi hiç incelemedim...son 7_8 aydır üzerimde inanılmaz bir tembellik var...bunun nedeni belkide hisselerin teknik ve temel analize göre hareket etmemesi olabilir..böyle olunca da insan artık düz ky algıları ile hareket etmek istiyor..bilançosunu şişirip sisirmedigini bilmiyorum..
Yalnız bir yıl öncesine kadar bile bu sektör ölü gibiydi...haliyle bu sektörün şirketleri çok zor durumdaydilar..enerji ve özelikle de yenilenebilir enerji tüm dünyada değerli olunca bu sektörün şirketleri de agresif büyüdüler..bu büyümeyi aldıkları işlerden görebiliyoruz...
Geçmişte gesan 5_10 milyonluk işler alıyordu ama son zamanlarda artık 70_100 milyonluk işler alıyor...hükümet büyümeleri için her türlü teşviği veriyor...
Cw enerji bile daha bir kaç gün önce 32 milyon dolarlık (kabaca 640 milyon TL lik ) iş kapı attı..
Yani bu buyumeler büyük bir ihtimalle şişirme değildir ...sektör işe yetişemiyor..
Kısacası doğru sektörde ve doğru hisselerden birinde bulunduğumuzu düşünüyorum...bu düşünce ile bu hisseye ciddi bir sermaye bağladım...
Geçen yıl gesan halka arz olurken gesan+ europower toplam piyasa değeri 1.950 milyar TL idi..yani ikisinin toplamı kabaca 2 milyar TL bile değildi..bu gün sadece europowerin piyasa değeri 20 milyar TL ye ulaşmış..bunun nedeni sektörünün agresif büyümesidir..kimse hayrına bu borsada iş yapmıyor..bir şirket değerli ise bunun gerçek nedenleri var...bir şirket de değersiz ise onun da gerçek bir nedeni var..
2023 te devreye giren 2022 nin başındakararı alınan bir düzenleme mi yasa mı bişey vardı o sebeple şimdi herkes kendi elektriğini üretebilir ürettiginin fazlasını satabilir fala elektriği alma garantiside var belli büyüklüğe kadar lisans alma zorunluğuda yok yani tüm evlerin çatısına bile kurup bu elektriği satabiliyorsun ayrıca invertör panel depolama gibi şeyleri yerli kullanırsan teşvik var ayrıca devletin devletin alım garantisi verdiği fiyat yerli malzemeyle kurulan için biraz daha fazla bir yıl önceki haber aklımda kalanlar bunlar sektörün patlayıp gitmesinin sebebi bu konkordatoyu soran arkadaşta Bi şirketi arayıp sorarsa herkes öğrenmiş olur pandemi ye denk gelen Bi konkordatoyu koruma amaçlı yapılmış bişey diye biliyorum ama siz yinede Bi sorun firmaya
Bi dönem tüm binalara mantolama yapıldığını görmüştük şimdi tüm evlerin çatısına güneş enerji panellerinin döşendiğini göreceksiniz hatta çatıları sundurma çatılara çevirecekler yetmiyecek yakın gelecekte cephe duvarlarına sonra yetmiyor yollara felan filan işte ha birde çifliklere tarım hayvancılıkla ugraşanlara fabrikalara gibi gibi gibi ekstra teşviklerde var galiiba
Şimdi evlere a b c d e gibi enerşi tüketimine göre harfler veriyorlar ya işte o harfler mantolama sına dış vcepe duvarını ördüğü malzemeye yutong tugla priket gibi neyse çatıdaki güneş paneline aydınlatmaların cinsine kalitesine suyu nasıl tükettiğin göre veriyorlar o harfleri şimdi ülkede ekspertiz diye Bi kavram pek gelişmemiş olduğundan biz bilmiyoruz ama yeni yeni başlıyor ekspertiz raporu olmadan ev satılmayacak aynı dask olmadan satış olmadığı gibi neyse o ekspertizlerin gelip baktığı ilk şey o harfler olacak
bu yıl başında inşaat alanı 5000 metre kare olan binalar enerji ihtiyacının %5 ini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etme zorunluluğu gelmişti...2025 yılında ise inşaat alanı 2500 metre kareye inecek buna mukabil enerjisinin %10 unu yenilenebilir enerjiden elde etme zorunluluğu gelecek..bunun anlamı bir çok binanın çatısına artık gesler kurulacak..zaten daha şimdiden yapılacak toki evlerine bu gesler kurulmaya başlanıyor...
bazı gelişmiş ülkelerde yol kenarlarına da GES ler kurulmaya başlanmış..europowerin sunjunior ürünü de evlere yöneliktir...bir ev veya iş yeri kendi elektrik ihtiyacını GES lerden karşılayabilecek bu ürünle...
sektör çok canlı...piyasa çok büyük..bu sektördeki her şirket hızlı büyüyecektir..tabi çeşitli teknolojiler ile ön plana çıkacak şirketlerin büyümesi daha agresif olacak...cw enerji lityum batarya ve enerji depolama işinde ve ilk defa kendisinin üreteceği EVA ürünleri ile farklılık oluşturacaktır...
eurpowerde de sunjunior ürünü var..bu ürünün potansiyeli de çok yüksektir..
telegram sayfasında paylaşılan bir bilgiye göre şirketin bir açıklamasında şu ifade var :bu güne kadar türkiyede üretilmediği için ithal etmek zorunda olduğumuz ve güneş panellerinin üretiminde önemli bir hammadde olan EVA nın üretimine de başlanarak ithal girdi maliyetlerimizi önemli ölçüde azaltacağız..
3 aylık bilançosu 22 mayıs pazartesi akşamı geliyor
şirketin başka bir açıklaması :
EVA VE LİTYUM ÜRETEN İLK FİRMA OLACAĞIZ :
hücre üretimini hedefliyoruz..hedeflerimiz arasında hücre üretimi de var .bu sanıyorum bizim sektörümüzde faaliyet gösteren birçok firmanın da hedefleri arasındadır. bir taahüt vermek istemiyorum ama biz AR-GE ortamında şu anda kendi yerli hücremizi ürettik ve deneme çalışmalarını yaptık. ama çalışmalar devam ediyor..
EVA nedir ?? bunu çok merak ettim arkadaşlar bir araştırayım dedim...:kahkah:
Etilen Vinil Asetat ( EVA )
Etilen vinil asetat, yumuşaklığı ve esnekliğinden dolayı “kauçuk†gibi görünen malzemelerin üretimi için kullanılan bir elastomerdir. Etilen vinil asetat (eva), 93 – 98 C erime sıcaklığına sahiptir. Esnek yapısı ve darbelere dayanıklı özelliği ile geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Etilen vinil asetat’ın hem ısı hem de soğuk geçirmeme özelliği vardır. Ayrıca doğaya dost özelliği ile geri dönüşümü yapılabilmektedir. Endüstride çok yaygın bir şekilde kullanılan Etilen vinil asetat’ın ne gibi özellikler sergileyeceğini, içeriğinde bulunan vinil asetat oranı belirlemektedir. Vinil asetat oranı arttıkça Etilen vinil asetat’ın sertliği azalmaktadır. Sertlik azaldığı için meydana gelen esnek yapı, sert olan polimerlerin toklaştırılması işleminden çok sık kullanılmaktadır. Yüzey kalitesi yüksek olan Etilen vinil asetat, şeffaf ve renksiz bir görünüşe sahiptir.
Etilen Vinil Asetat Hangi Alanlarda Kullanılır?
Ayakkabı sanayi
Terlik sanayi
Promosyon sanayi
Otomotiv yan sanayi firmaları
Cam taşımacılığı
Savunma sanayi
Çanta imalat
Ambalaj sanayi
İzolasyon firmaları
Spor malzemeleri firmaları
Oyuncak imalat sanayi
3 yıl içinde Türkiye tükettiği elektriğin %70 ini kendi kaynaklarıyla üretecek zaten yeni devreye giren hes yatırımlarıyla %40 45 leri bulur ges ve res yatırımları %100 ü aşar buda %30 35 seviyesine gelir toplamda temkinli yaklaşımla %70 leri bulur diye düşünüyorum