Sayfa 24/342 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 2735 madde; 185 - 192 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. Haberi biraz açayım abd li çok büyük güneş enerji firmaları üretimlerini kore Malezya Vietnam Kamboçya gibi ülkelere kısmen taşımışlardı veya orada ortaklıklar kurup fabrika yatırımları yapmışlardı abd onlardan tarifesiz mal tedariğine izin veriyordu yalnız bu durumun 2024 sonuna kadar devam edeceğini sonrasında tarifelerin devreye gireceğini ifade etmişler tarifelerini 2024 ün sonuna kadar ugulanmama sebebide bidenın göreve gelirken verdiği söz şimdi Bi gurup bu tarifeler uygulansın diye yasa çıkartmış ama nafile biden veto etmiş falan filan işte
    Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

2. Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

3. Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

4.  Alıntı Originally Posted by wracker Yazıyı Oku
    Sayın keko bugün smrtg ile başladı hareket asıl eupwr ve Astor hareketliydi sabahtan.bu şirketin 2 seneye kadar konkordato ilan etmiş olmasına yorumun nedir.birde son sene genelde halka arzlarda olan bilanço sisirmesine mumkunse
    Konkordato ilan etmesi ile ilgili bilgim yok..daha doğrusu bu şirketi hiç incelemedim...son 7_8 aydır üzerimde inanılmaz bir tembellik var...bunun nedeni belkide hisselerin teknik ve temel analize göre hareket etmemesi olabilir..böyle olunca da insan artık düz ky algıları ile hareket etmek istiyor..bilançosunu şişirip sisirmedigini bilmiyorum..

Yalnız bir yıl öncesine kadar bile bu sektör ölü gibiydi...haliyle bu sektörün şirketleri çok zor durumdaydilar..enerji ve özelikle de yenilenebilir enerji tüm dünyada değerli olunca bu sektörün şirketleri de agresif büyüdüler..bu büyümeyi aldıkları işlerden görebiliyoruz...

Geçmişte gesan 5_10 milyonluk işler alıyordu ama son zamanlarda artık 70_100 milyonluk işler alıyor...hükümet büyümeleri için her türlü teşviği veriyor...
    Cw enerji bile daha bir kaç gün önce 32 milyon dolarlık (kabaca 640 milyon TL lik ) iş kapı attı..

Yani bu buyumeler büyük bir ihtimalle şişirme değildir ...sektör işe yetişemiyor..

Kısacası doğru sektörde ve doğru hisselerden birinde bulunduğumuzu düşünüyorum...bu düşünce ile bu hisseye ciddi bir sermaye bağladım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Geçen yıl gesan halka arz olurken gesan+ europower toplam piyasa değeri 1.950 milyar TL idi..yani ikisinin toplamı kabaca 2 milyar TL bile değildi..bu gün sadece europowerin piyasa değeri 20 milyar TL ye ulaşmış..bunun nedeni sektörünün agresif büyümesidir..kimse hayrına bu borsada iş yapmıyor..bir şirket değerli ise bunun gerçek nedenleri var...bir şirket de değersiz ise onun da gerçek bir nedeni var..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. 2023 te devreye giren 2022 nin başındakararı alınan bir düzenleme mi yasa mı bişey vardı o sebeple şimdi herkes kendi elektriğini üretebilir ürettiginin fazlasını satabilir fala elektriği alma garantiside var belli büyüklüğe kadar lisans alma zorunluğuda yok yani tüm evlerin çatısına bile kurup bu elektriği satabiliyorsun ayrıca invertör panel depolama gibi şeyleri yerli kullanırsan teşvik var ayrıca devletin devletin alım garantisi verdiği fiyat yerli malzemeyle kurulan için biraz daha fazla bir yıl önceki haber aklımda kalanlar bunlar sektörün patlayıp gitmesinin sebebi bu konkordatoyu soran arkadaşta Bi şirketi arayıp sorarsa herkes öğrenmiş olur pandemi ye denk gelen Bi konkordatoyu koruma amaçlı yapılmış bişey diye biliyorum ama siz yinede Bi sorun firmaya

7. Bi dönem tüm binalara mantolama yapıldığını görmüştük şimdi tüm evlerin çatısına güneş enerji panellerinin döşendiğini göreceksiniz hatta çatıları sundurma çatılara çevirecekler yetmiyecek yakın gelecekte cephe duvarlarına sonra yetmiyor yollara felan filan işte ha birde çifliklere tarım hayvancılıkla ugraşanlara fabrikalara gibi gibi gibi ekstra teşviklerde var galiiba

8. Şimdi evlere a b c d e gibi enerşi tüketimine göre harfler veriyorlar ya işte o harfler mantolama sına dış vcepe duvarını ördüğü malzemeye yutong tugla priket gibi neyse çatıdaki güneş paneline aydınlatmaların cinsine kalitesine suyu nasıl tükettiğin göre veriyorlar o harfleri şimdi ülkede ekspertiz diye Bi kavram pek gelişmemiş olduğundan biz bilmiyoruz ama yeni yeni başlıyor ekspertiz raporu olmadan ev satılmayacak aynı dask olmadan satış olmadığı gibi neyse o ekspertizlerin gelip baktığı ilk şey o harfler olacak

Sayfa 24/342 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •