Bofayı ütemez, herifin sattığı tahta göçüyor, aldığı tahta uçuyor. O anca bizi üter :he:
Bugün 4bin yazını gördüm,bu konuda ciddimisin, yarın ona göre tam teçhizat vuruşacam
Printable View
Altın onsu 1800 dolar altına sarkar 1700 dolarlar ve altına doğru gelir ise Ülkelerin merkez bankaları altın satmaya başlıyor demektir.
Silahlanma için para harcamaya başlıyorlar diye okunabilir.
Ayrıca başta Kanadalı altın Madeni üreticileri de bir yandan piyasaya yeni üretilen altınları sürüyor demektir derim.
Altını takip etmekte fayda var NATO toplantısından sonra.
Gene birşeyler açıkladılar bankaların doviz ZK uygulanan komisyonlar hakkında.
Şöyle haber var. Piyasa için hayırlı olsa reklamı olurdu.
>>>>>>>>>>
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-662549
Merkez Bankası'ndan yeni adım: Döviz komisyon oranı arttı
Merkez Bankası, Zorunlu Karşılık ve İhbarlı Döviz Mevduat Hesapları'nda uyguladığı yüzde 1,5 komisyon oranını yüzde 5'e yükseltti.
Yakında sahte dolar basan matbaa yakalandı, döviz büfesinden aldığı dolarlar sahte çıkınca kalp krizi geçirid vs haberler bollaşır.
İblis ile akıl yolu ile mücaadele edilemeyince hile ve sopa yoluyla mücadele ediliyor diye düşünüyorum.
Geçen SPK kripto para işini evrensel kurallara bağlayacağız demişlerdi, oradakiler biraz daha akıllı olabilir.
Kışın doğalgaz
Yazın akaryakıta dövüz bulunamıyor..
Dth lere tacize devam..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok takip ettiğim kaynaklar değil ama erişim engeli gelmiş.
DW sitesinde Almanca eğitimi vardı, biraz ilerletmiştim.
>>>>>>>>>
https://www.dunya.com/gundem/dw-turk...-haberi-662561
DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi isimli medya kuruluşlarının internet sayflarına erişim engeli getirildi.
DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi isimli medya kuruluşlarına erişim engeli getirilmesinin gerekçesinin RTÜK'ün lisans talebine yanıt verilmemesi olduğu öğrenildi.
Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Voice of America (Amerika’nın Sesi) ve Almanya merkezli Deutsche Welle (DW), internet sayfalarına erişimi engeledi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı erişim engelini sosyal medyadan "İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!" sözleriyle duyurdu.
RTÜK, 9 Şubat’taki açıklamasında Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews Türkçe’ye lisans alması için üç gün süre tanıyacağını, aksi taktirde bu sitelere erişimin engelleneceğini duyurmuştu.
HALKB KAP açıklaması yapmış, kırptığım detay kısmı biraz uzun
>>>>>>
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1040503
29 Haziran 2022 tarihinde yapılan bir basın açıklaması ve akabinde de bir sosyal medya hesabı üzerinden Bankamızın 2020 yılı Sayıştay Raporu'ndaki (Rapor) tespitlere atıf yapılarak ileri sürülen iddia, itham ve ibarelerin tamamı gerçeğe aykırı, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte olduğundan söz konusu açıklamalara cevap verme zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle belirtmek gerekir ki; Bankamızın 2020 yılı Sayıştay Raporu'ndaki tespit ve bulgularda yer alan açıklamaların bağlamından kopartılarak oluşturulan iddia, itham ve ibareler, Rapor'da yer almadığı gibi bahse konu Rapor'a dair TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Alt Komisyon Toplantısı 01 Mart 2022 tarihinde ve Üst Komisyon Toplantısı ise 16 Haziran 2022 tarihinde yapılmış, izlenmesi önerilen 2 bulgu dışında diğer tüm bulguların gündemden çıkarılmasına karar verilmiştir.
Durum böyle iken; Rapor'da Bankamızın yakın izlemedeki kredileri, takipteki kredileri, yeniden yapılandırılan kredileri, risk yoğunlaşması, KOBİ'lere, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredileri ve bir gayrimenkul satışı hakkındaki tespit ve bulguların, Bankanın zarara uğratıldığı ve mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirildiği algısı oluşturacak şekilde gerçeğe aykırı olarak ileri sürülen iddia, itham ve ibareleri kesin bir şekilde reddetmekteyiz.
Şöyle ki;
....
Sonuç olarak; Bankamız, Ülkemiz kaynaklarının verimli alanlara kanalize edilmesi konusunda son derece hassas hareket etmekte olup Bankamız kredileri, Bankacılık Kanunu ve bankacılık teamüllerine uygun olarak tahsis edilmekte, teminatlandırılmakta ve kullandırılmaktadır. Mevzuata ve bankacılık teamülüne aykırı kredi kullandırımı söz konusu değildir.
Bankamız ile ilgili gerçeğe aykırı iddia, itham ve beyanları kesinlikle kabul etmediğimizi, reddettiğimizi, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı ve gerçeği yansıtmayan açıklamalar hakkında her türlü hukuki ve cezai haklarımızı kullanacağımızı beyan ederiz.
Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur.
Hizmet sektöründe alt kesime hitap edenlerin durumu ile üst kesime hitap ederler arasında dağlar kadar fark var. Fark o kadar büyük ki biri iflasın eşiğinde diğeri rüya aleminde. Herkes park yerleri kafeler dolu işler yoğun sanıyor aksine durum git gide kötüleşiyor makas daha da açılıyor
Memlekete geldim.
Bayrama kadar buradayım.
Borsaya da fazla bakmamak lazım.
Balkondan biraz temiz hava aldım.
Oksijen bol geldi.
Bayrama kadar hafif aşağı meyilli bir taban çalışması ve zigzaglar olursa iyi olur dedim.
Bayram sonrası ise füze.
Ortaya aşağıdaki senaryo çıktı[emoji1787][emoji28][emoji1787]
https://twitter.com/yemekci53/status...JRSkKR-0g&s=19
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Koza acayip temettu aciklamis. Konusuldu mu burada bilmiyorum geriye donuk katmerli 17 kusur tl hisse basi
Önemli olan başlangıçtı aslında. Baya bir para var kasada. Önümüzdeki yıllarda da devam ederler.
Olan vadelide işlem yapana oldu yarın taban gibi vadelisi.
TV'de Angel Marmaris reklamları dönüyordu, o da KOZAA alt iştiraklerinden olması lazım. KOZAL'dan gelecek temettü KOZAA'ya kadar ulaşır mı açıklamamışlar, arada ATP inşaat var, orada buharlaşma olmasın sonra.
Normalde borsa şirketlerinde net nakit fazlası olmamalı, bir miktar borç iyidir. Enflasyon ortamında para eriyor.
Kozal kozaa ve ipekenin ic ice gecmis bir ortaklik yapisi var ama asil kar ureten kozal digerlerinin kari kozaldan geliyor. Marmaristeki otele birileri cokmustu diye hatirliyorum. Bir de son gunlerde bir gazeteci bazi iddalar ortaya atti belgeler falan yayinladi. Nurettin canikli soforunu yerlestirmis koza holdinge hortumlamislar gibi bir haber vardi. Caniklinin yegeni de boydak holdingi hortumlamis kayyum yurtdisina 20 milyon euro kacirmis , kayyum ortada yokmus. Bu sekilde birseyler okumustum ne derece dogru bilmiyorum.
Twitter'dan bakınca yayınlanan bir analist raporuna göre KOZAL'ın ortaklarından alacakları varmış. Temettüler ana ortak KOZAA'nın iştiraklerinden alacaklarına mahsup edilir muhtemelen. KOZAL son finansal raporunda da bu alacaklar gözüküyor. TMSF de geçici olarak şirketleri birbirine borçlandırdık ileride temettülerden mahsup edeceğiz şeklinde açıklama yapmıştı diye hatırlıyorum.
https://i.hizliresim.com/hw9uitm.jpg
Temettu mevzusunu o kadar detayli incelemedim ariston dedigin gibi olabilir. Zaten hisse basi 17 tl civari bir temettu gecmis 5-6 senelik karin temettusu oldugu icin cok yuksek bir meblag degil. %10 civari oluyor temettu verimi. Benzer bir olay ttkomda olmustu yakin zamanda. Gecmis yillardan biriken temettuleri verdi 1.5tl civari olmasi lazim , temettuye kadar yuksettiler kagidi sonra bastilar asagi. Kozalda da aynisi olabilir diye dusunuyorum.
suntek yeni arz oldu,kimsenin dikkatini cekmedi mi bu sirket.bende girdim arzda ama fiyat geriledi biraz nedense.29 temmuz temettu verecek..surekli elimde tutmak istiyorum ama bakalim neler olacak.
Geçen Migros'dan acı biber salçası aldım 10,50 TL idi, o arada reyon arasında bulunan boş yeni kavanozlar hemen hemen aynı ölçekte 11 lira üzerindeydi. Bir kaç hafta önce Migros Un da 1 kiloluk olan 9 TL, 2 kiloluk 22 TL veya benzeri kampanya da vardı. Internette de dolaşan resimler var, 1 tanesi 5 TL, 5 tanesi 30 TL gibisinden.
İnsan olan yerde bir kısım tutarsızlıkların olması normal, sorsan detaylı şekilde neden öyle olduğunu ilgili kişi anlatır muhtemelen. Öbür türlü olsa birbirinin benzeri robotlar olurduk.
Arbitraj sayfasında piyasadaki tutarsızlıkları takip edenler var, çoğu zaman kurtarmıyor muhtemelen.
Kendi kendime bu iblisler neden insanlara yardım etmiyor diye sordum, malesef ben de dahil çoğu insan iyi olan şeyleri kendinden kötü olan şeyleri ise başkasından biliyoruz. Zamanında bir arkadaşım bir şey için bunu ben yaptım dedi, 10 yıldır neden yapmadın madem deyince sustu.
Geçen burada veya başka bir yerde gördüm, Karl Popper "Hayat, problem çözmektir" demiş.
Abd futureler , yine bildiginiz gibi...😀
KAP: Ereğli Demir Çelik hisse fiyatının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle,KY (küçük yatırımcı) tarafından her fiyattan geri alım programı kararı alınmıştır.Tüm yatırımcılara ve kamuoyuna duyrulur.
#EREGL
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün dün oluşan dojinin teyit mumunu izleyeceğiz..
şu vade farkı zirvaligi ile vade gecisinde grafigi de maymun kicina donduruyor yaw..
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Göz ucuyla DAX da takip edilmeli bugün...YTD
https://www.tradingview.com/x/PuOeS6Qy/
Bu adam aracı kurum yetkilisi ve EREGLİ için olan seferberliğe bayraktarlık ediyor..sürekli ne var ne yok ALIN DİYOR...
cemal demirtas
@cemaldemirtas72
Birkez daha tekrar ediyorum. #eregl 27 TL’yi bırakın 30-35TL seviyesinde bile çok çok ucuz hem de çelik fiyatlarındaki son düşüşleri dahi hesaba kattığımızda dahi. Çizgimiz bellidir ve emin olun tabi ki risk var ama risk ve getiri hesap kitapla ifade ediyoruz. Kızabilirsiniz
merhaba .
dün ben eğer ki kozall temmuz vade long girseydim ;
bu güzel habere rağmen vadeliden -5 mi yicektim :(
ı.g çocukları makastan onara onara bir alem oldular
Günün tahtası sanırım turkcell
Ereğliyi akşama doğru fışkırttırırız abka abi :he: