Beyas adam buffalolari cok avladi kokunu kuruttu.
Kizilderililer beslenemez oldular ve soylari kurudu.
By nerede duracagini bilir, ky'yi fazla hirpalamaz.
Printable View
Beyas adam buffalolari cok avladi kokunu kuruttu.
Kizilderililer beslenemez oldular ve soylari kurudu.
By nerede duracagini bilir, ky'yi fazla hirpalamaz.
-meli -malı konuşun durun...
https://bauernzeitung.at/wp-content/...-2-768x655.jpg
Patron senin siparişler hazır.!!
Yarın kargoya vereceğim.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İsterse 950 lira temettü versin, hisse fiyatından düştükten sonra ne anladık bu işten?
Temettü yalandır, bedelli zulümdür, bedelsiz palavradır. Tek gerçek hisse fiyatıdır.
Temettü sigortadır.
Temettü vermeyen şirket sadece patron a aittir.
Sadece Temettü için şirket alınmaz.Fakat temettüsüzde şirket alınmaz.
E tamam işte o da olmuyor, artmıyor... Burada başlıyorlar aman artmasın, mallanak da mallanak. İyide neredeye kadar mallanacağız, bu kısır döngü nerede sona erecek? Ne zaman enflasyonun üzerinde (bırak enflasyonu mevduat faizlerinin üzerinde) kazanabileceğiz. Ford otosan hayır kurumu da biz ona bağış mı yapıyoruz?
her sene 100tl temettüyü 10 sene boyunca verse, 10. senede eksi maliyetle alırız şirketi. bence temettü vermeli.
temettü vermesindeki bir diğer sebepte bu aslında temettü verecek diye bir momentum yakalıyor kağıt yuakrı gidiyor sonrasında verdiği temettü kadar fiyat düşüyor ama fiyat kısa sürede toparlaıyor eski seviyye yaklaşıyor kağıt... ama artık daha pahalı bir kağıt var zira şirketten nakit çıkışı oldu.
temettüye vereceği parayla borcunu azaltırsa değerlemesi otomatik yükselir bu da fiyata yansır, yani fiyat gider, bana görede tek gerçek budur fiyatın gitmesi
Şirketin borçluluğunun azalmasının iyi bir şey olduğunu nereden çıkarıyorsunuz peki ?
Kuvvetle muhtemel borç biterse başka yatırım yapar. Borçluluk işlerine geliyor benim mantığıma göre.
Konu finansman maliyeti ise, bunun birde eksi tarafı var. Doğru mu? Ben bunu gider gösteriyorum zaten. Yani yüzde 50 ile kredi aldım bana maliyeti yüzde diye bakamazsınız. En düz mantıkla konuşuyorum. Yani borçlanmak böyle şirketlerin vazgeçmeyeceği bir durum.
2020-2023 arası borsada yaşanan ilüzyon.
artık o genel artışlar olmayacak.
hisse bazlı tek tük ayrışmalar dışında borsada para kazanılmayacak bir döneme girdik.
o 3 senenin tersi bir nevi.
ona göre ayarlayın pozisyonlarınızı.
Ford F-150 Supercab XLT, Türkiye’de satışa sunuldu11/10/2024 11:17:16
Ford’un Amerika’daki sıradışı araçlarından F-150 Supercab XLT, Türkiye’de satışa sunuldu.
Açıklamada şöyle denildi:
"Güç, dayanıklılık ve ileri teknolojiyi bir arada sunan F-150 Supercab XLT, her türlü sürüş koşulunda üstün performans ve konfor vaat ediyor.
“Geleceği Bugünden Yaşa” mottosuyla müşterileri sıra dışı bir yolculuğa davet eden Ford’un macerayı, gücü, yeniliği ve özgürlüğü yansıtan F-150 Supercab XLT Türkiye’deki müşterilerimizin beğenisine sunuluyor.
Ford araçlarının efsaneleşmiş dayanıklılığına atıfta bulunan “Built Ford Tough” sloganının yansıması olan F-150 Supercab XLT, en zorlu engellerin üstesinden, performans ve modern yeniliklerle gelmek üzere tasarlandı.
Ford araçlarının efsaneleşmiş dayanıklılığına atıfta bulunan “Built Ford Tough” sloganının yansıması olan F-150 Supercab XLT, en zorlu engellerin üstesinden, performans ve modern yeniliklerle gelmek üzere tasarlandı.
Dayanıklılık ve gücün teknolojiyle buluşması: Ford F-150 Supercab XLT
Türkiye’de satışa sunulan Ford F-150 Supercab XLT, “Built Ford Tough” sloganının en somut araçlarından. Her türlü arazi koşulunda dayanıklılık, güvenilirlik ve güç sunarken benzersiz performansını tamamlayan teknolojileriyle ihtiyaç duyulan tüm yeteneği sağlıyor.
Gelişmiş 4x4 sistemi ve 10 ileri otomatik şanzımanıyla öne çıkan pikap, 2.7L EcoBoost V6 motoruyla 330 PS güç ve 542 Nm tork sunan etkileyici bir performansa sahip. Ford F-150 Supercab XLT, 0-100 km/h hıza sadece 6.2 saniyede çıkabiliyor.
Ford F-150 Supercab XLT, güçlü yol tutuşunu Çapraz Trafik Uyarılı Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Hız Kontrolü, Otomatik Yanan Farlar/Uzun Farlar, Arka Park Sensörleri, Geri Görüş Kamerası ve Yokuş Kalkış Desteği gibi ileri sürücü destek özellikleriyle destekliyor. Elektrikli, katlanabilen ve sinyalli yan aynalar sürüş güvenliğini artıran bir unsur olarak öne çıkıyor. Pikabın anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği ise hem pratik hem de konforlu.
Pikabın 1,764 litre gibi geniş bir kapasiteye sahip olan kargo alanı 2 metreyi biraz aşan bir uzunluğa ulaşıyor. Böylece ister kamp ekipmanları olsun ister iş araç gereçleri, her türlü yük rahatlıkla taşınabiliyor.
Ford F-150 Supercab XLT, gücüyle özdeşleşen cesur ve iddialı bir dış tasarıma sahip. 18 inç krom jantlar, araca sağlam ve modern bir görünüm kazandırırken; LED farlar, özellikle gece sürüşlerinde üstün aydınlatma sağlıyor. Krom tamponlar ise aracın “Amerikan” stilini tamamlıyor.
İç donanımda konforu ön plana çıkaran Ford F-150 Supercab XLT’nin 10 yönlü otomatik ayarlı sürücü koltuğu ve 8 yönlü otomatik ayarlı yolcu koltuğu, ısıtmalı ön koltukları, çift bölgeli otomatik kliması maksimum yol deneyimi sunuyor. Deri direksiyon, aracın iç mekânına şıklık katıyor. 12 inç ekranla desteklenen Ford’un en yeni nesil SYNC 4 bilgi-eğlence sistemi ve 8 inçlik yol bilgisayarı ihtiyaç duyulan tüm bilgilere ve özelliklere erişim sunuyor. Akıllı telefonlarla entegre olan sistem; Apple Car Play ve Android Auto ile ana uygulamalara kablosuz erişim imkânı sağlıyor.
F150 Supercab XLT, Premium Ford araçların sergilendiği Ford Store bayilerinde 5.400.000 TL tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatıyla satışa sunuluyor. Detaylar için ford.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
2 Yeni Sıradışı araç daha yolda: SUV Bronco Sport ve Ford Edge
Ayrıca F150 Supercab XLT’nin gelişi beraberinde başka güzel haberleri de müjdeledi. Kendini tüm dünyaya kanıtlamış, güçlü arazi aracı görünümünü şehirli hatlarla güncelleyen yeni nesil SUV Bronco Sport ile akıllı AWD sistemi ve 2.0L EcoBoost motora sahip Ford Edge de yakın zamanda Türkiye’de olacak! "
Dudu ya bir soru:
Gexmişte yasadıgın bir olaydan dolayı 5 milyar dolar altındaki şirketlere yatırım yapmadıgını ifade ettin.
Bu hisse derinliği sebebiyle mi?
İşlem yaparken fark ediliyor musun ilgili tahtacı tarafından?
Çünkü warren da küçük bütçelerle daha iyi yatırım yapardım diye hayıflanıyor ara ara…
Ytd
6-9 aylık arası ihracat (just Türkiye) 2.31 milyar usd
bir önceki 3 aya göre %42 daha fazla
Eur Usd paritesi 1,12, bir önceki 3 ay kapanışı 1,07
Romanya ihracatıda fazla
ağustos u duruşla geçiren fabrika(lar) için çok çok iyi değerler
Froto su olanın sırtı yere gelmez gayri
Cok muthis bir temettu olsa da bol bol Ahtapot yesem Sakiz adasinda.
https://x.com/fire_ozgur/status/1844...213014112?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Büyüyen bir şirket için borç elbette kötü değil, ama yeterli büyümeyen şirketler için borç aslında iyi değil fordun 1 tl varlığının 33 kuru öz kaynaktan 67 kuruşu boçtan oluşuyor bir başka deyişle 1 tl öz kyanağına karşın 2 kusur tl borcu vari iyi olmayan borç değil borcun oranıdır. başka bir deyişle kötü olan borç değil borcun oranı...favök düşerken karlılık düşerken nakit akışı kötüleşirken borçluluğun artması iyi bir şey değil. bu borç artıişına kimse iyi diyemez...daha makul seviyelre çekmesi değerlemsini arttırır. nt borcu karının 4 katı satışlarınınsa yarısı, kabul edilebilir düzey net borcun satışlarının 3 te 1 i makul düzey ise net boprcunun satışlarının 5 te 1 i olmasıdır bana göre net borcun yıllık yıllıklandırılmış karın 5 katını aşması durumunda bana göre alarm zişlleri çalmaya başlar,
gerçi ford finansal borçlarını iyi hedge ediyor görünüyor ama her borcun bir faiz yükü olacağını ve karlılığı sınırlayacağı unutulmamalı... unutmayınki teorik oolarak şirketlerin yaşam döngüsü sonsuzdur, bunu sınırlayan ise nakit akışının kötü yönetilmesi ve nakit akışının kötü olmasıdır bunun bir sebebide borçtur, ben nakit akışına takık biriyim bana göre hisse başı kardan daha önemli bir rasyodur
kazanç kalitesini en pratik en kısa en doğru ölçen rasyolardan biri de oprerasyoınalrdan nakit akışı hisse başı kara oranıdır
ford hisse başı yıllıklandırılmış kar 129,7 tl
operasyonlardan nakit akışı yaklaşık 49 tl
50/129 = yaklaşık 0,38
yani her 1 tl karı için gerçekte şirketin kasasına 38 kuruş giriyor, başka bir deyişle hr 100 tl karı için gerçekte operasyonlarının sonucu olarak kasaya giren para 38 tl
Kazanç kalitesini değerlendirmenin en iyi yolu, işletme nakit akışını hisse başına karla karşılaştırmaktır.
bu oran 1 den büyükse, bu işletme nakit akışının hbk dan büyük olduğu anlamına gelir ve şirketin gelir tablosunda bildirilenden daha fazla nakit ürettiği için kazançların yüksek kalitede olduğunu gösterir. Bu da yatırımcılarının beklediği yatırım getirisinin üstünde bir performans göstereceğine dair önemli bir işarettir.
bunun tersi olsaydı yani diyelim 129 tl hisse başı operasyonalrdan ankit akışı ve 50 tl hbk olsaydı bu tuztarsızlığı yatırım yapıyor diye görmezden gelebilirdik ama diğer durumda gelemeyiz.
defter değeri 248,9 tl hisse başı borç 544,6 tl 544,6 +248,9= 795,5 tl bu hissenin bu fiyatın altına gelmesini beklemem bu verilerle ( ya da kısaca toplam varlıklar / sermaye = 278.438.964 / 350.910= 793,4 tabi piyasada her şey mümkün benimki tahmindir)
gene aynı olsaydı 793,4 ama hisse başı dd 350 borç 443 vb elbette daha iyi olurdu daha makul olurdu
Hisse başı operasyonalrdan nakit akışı 50, hbk 129,7 tl ise yatrım yapıyor diye bu tutarzsızlığı görmezden gelemeyiz çok kötü bir druum değil ama cazibesinin az olduğunu göstrgesi..
mesala atıyorum traarde yapan bir kurum açığa satacak hisse arasaydı froto radara girenlerden biri olabilirdi bu verilerle.... 1249 dan 859,5 hikayesinde bunun da etkisi çok tabi çoğu kişi bu düşüşü byd çin min vs hikaylerine bağlasada gerçek sebeplerden biri bu nakit akışı olayı kazanç kalitesinin düşüklüğüdür. alıcılar bunun dzüeleceğine inanabilir buna göre posizyon alabilir (t abi o da farklı bir bakış açısı ) ama satıcıalrın en önemli bahnesi bu nakit akışı olayıdır bana göre... Şüphesiz FROTO SADECE TR DEĞİL dünya çapında bir firma, ancak bugünkü kazanç kalitesi ve borçluluk düzeyi görmek istediğim şey değil.
tamamen şahsi fikirlerim ve mevcut verilere göre kişisel yorumum olup ilgili mevzuat gereği yatırım tavsiyesi değildir ve yatırım tavsiyesi olamaz.
Harika bir yazı olmuş.
Zevkle okudum.
Katılıyorum.
Yatırım sürecinde ford otosan seneye de bu yük ile devam edecek yoluna…
2026 yılı ortasına doğru toparlarsa toparlar.
Seneye de otomotivde baskı bekliyorlar.
Yatırım ve ürün gamı değişikliği baskı oluşturuyor şirkete.
Ancak sağlıklı atlatırsa güzel olur.
Ytd
eyvallah, kötleşmenin bir sebebide avrupada işlerin iyi gitmemesi sonuçta ana pazarımız avrupa, Tahminim bilançoya kadar yatay batta devamn edErizgibi geliyor sadece tahmin çok bir şey kalmadı 1 ay kadar süre var sanırım yıllıklandırılmış hisse başı kar 120 veya üstü olsun ona fitim :D 100 de razıyım , 136 olsa tadında yenmez gönlümüz daha üstü olsun ister tabi nakit akışını da düzeltsin bir zahmet :D BU NAKİT AKIŞI OLAYI O KADAR ÖNEMLİ Kİ ESKİDEN ABD DE duyurulmasını dahi yasaklamışlar gerekçeleride kitlenin bunu anlayabilmesinin zor olduğu :D BANA GÖRE BİLGİYİ SADECE BAZIALRINA ÖZEL HALE GETİRMEK TABİ ASIL AMAÇ
Rahmi Koç yılbaşı gecesi Bernar Naum un yanında depoda envanter sayımı yaparken soğuk yılbaşı gecesi otur bakalım anlat araba nasıl imal edilir diye sorar her şeyi anlatır.
Bernar Naum bir şeyi unuttun der tahsilat kuzum tahsilat.
Bunu bir davette anlatmıştı Rahmi Koç.
İşte o tahsilat dediği şey sizin de üstüne basarak ifade ettiğiniz nakit akışı önemlidir.
Pandemi sonrası para bolluğu yaşayan orta büyük işletmeler parayı işe yatırdığı vakit bu parasal sıkılaşmanın içinde gemisini yüzdürüyor.
Ama işketmedeki parayı iyi kullanamayanlar ya da başka alanlara aktaranlar terlediği zamanlar yaşıyor.
Anlayabilen yapabilen orta ölçekteki şirketler aile işletmeleri ya da şirketleri mutlaka işe para yatırmaları gerekir.
Ve bence her yılki karın belli bir miktarını sermaye piyasalarında global ya da ulusal hisse senetlerinde tutmalıdır.
Bu da olaya farklı açıdan katkım olsun.
Zor zamanlardan geçiyoruz yatırım demirden leblebi….
Ytd
Izgara ahtapot kirmizi cizgimizdir.
Iki kol 12-18 Evro arasinda ortalama 14-15 gibi idi.
Yanina bir de 0.50 lik Mythos aldim 4 Evroya 20 Evroya bitirdim isi Chios'da.
https://www.donanimhaber.com/ford-f-...fiyati--182971
F150 pikap 5 milyon 400 bin liradan satışa sunulmaya başlanmış. Ayfon 16 cılar gibi bunda da kuyruk oluşur mu?
Ben bronco isterim.
https://www.ford.com.tr/gelecek-arac...d-bronco-sport
Peynir ekmek gibi satacak araba bu olacak iç pazarda.
O temettu buraya GE-LE-CEK
Bugün Yarın Daima
Çekici segmenti (bu düşmüş , satamıyorlar herhalde) hariç diğer kalemlerde satış fiyatı bir önceki 3 aya göre %14 civarında artmış. Geçen senenin aynı 3 aylığına göre , çekici hariç diğer segmentler %20 nin üzerinde artmış birim satış fiyatı (usd bazlı) . Karlılık iyi gelebilir
Bu kadar büyük artışın sebebi bence: geçen sene sonunda üretime yeni giren modeller eskiye göre daha yüksek fiyatlı. Ama ona rağmen satılabiliyor. Buda yeni modellerin hedefi vurduğunu gösteriyor. İngiltere de satışları rekor kırıyor.
Ayrıca bu sene ve bundan sonra Romanya fabrikasının karlılığa kayda değer katkı vereceğini umuyorum.
Diğer bir göz önünde bulundurulması gereken çıkarım: bir önceki 3 aya göre hem satış adetleri hem satış fiyatları artmış. buda hedef pazarlarda (avrupa ingiltere) pazarın olumlu yönde iyileştiğini gösteriyor. Transporter da üretime girdiğinde froto avrupa pazar payını yüzde 14 lerden yüzde 16-17 lere taşıyabilir, stelantis in pazarını tırtıklayabilir