Sayfa 247/659 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon
Arama sonucu : 5272 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İsterse 950 lira temettü versin, hisse fiyatından düştükten sonra ne anladık bu işten?

Temettü yalandır, bedelli zulümdür, bedelsiz palavradır. Tek gerçek hisse fiyatıdır.
    Bu arada 950 TL temettü vereceğim desin, dağıtıma kadar kağıdın fiyatı 1900 TL olur, sizde kağıdı dağıtımdan 1-2 gün önce 1700 TL den satarsınız

2.  Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    Temettü vermez ise, o 500'ü 400'ü bekleyenlere gün doğar. Kağıt ile duygusal bağı olanlar hariç çoğu yatırımcı satar çıkar. Fiyat artmayacak, temettü vermeyecek eeee neymiş yatırım yapacakmış, üstüne bir de bedelli yapsın tam olsun! Yatırım bitmez ki, kaldı ki yaptığı yatırımın geri dönüşü ne zaman ve nasıl olacak, etrafı çinliler bastı diye buradan bas bas bağıran var, yarın bunlar ticari tarafa da girerse ne olacak? O yüzden mutlak suretler 2. temettü verilmeli ve öyle göstermelik vs de olmamalı. Benim beklentim net 50 TL civarı olmaz ise bende artık yavaş yavaş vedalaşmayı düşünebilirim. Nikah kıymadım ki sonuçta...

Syg
    temettü vermesindeki bir diğer sebepte bu aslında temettü verecek diye bir momentum yakalıyor kağıt yuakrı gidiyor sonrasında verdiği temettü kadar fiyat düşüyor ama fiyat kısa sürede toparlaıyor eski seviyye yaklaşıyor kağıt... ama artık daha pahalı bir kağıt var zira şirketten nakit çıkışı oldu.

temettüye vereceği parayla borcunu azaltırsa değerlemesi otomatik yükselir bu da fiyata yansır, yani fiyat gider, bana görede tek gerçek budur fiyatın gitmesi
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    her sene 100tl temettüyü 10 sene boyunca verse, 10. senede eksi maliyetle alırız şirketi. bence temettü vermeli.
    vermesin demiyorum elbette versin ama bu sene ikinciye gerek yok diyorum şlirketin durumu ortada borçluluğu azaltsın bir kerede noılur bir kaybımız olmaz değerlemesi artar bu da fiyata yansır ordan kazanırız
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    vermesin demiyorum elbette versin ama bu sene ikinciye gerek yok diyorum şlirketin durumu ortada borçluluğu azaltsın bir kerede noılur bir kaybımız olmaz değerlemesi artar bu da fiyata yansır ordan kazanırız
    Değerlemesi artması tamam, bunun fiyata yansıyacağını nereden biliyorsunuz? Fiyatı oluşturan arz ve talep ilişkisi. Her sene 2 defa temettü veren şirket (bazı istisnayi yıllar hariç) 2. temettüyü vermiyorum derse sizce hisseye olan talep artar mı azalır mı?

5.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    Şirketin borçluluğunun azalmasının iyi bir şey olduğunu nereden çıkarıyorsunuz peki ?

Kuvvetle muhtemel borç biterse başka yatırım yapar. Borçluluk işlerine geliyor benim mantığıma göre.

Konu finansman maliyeti ise, bunun birde eksi tarafı var. Doğru mu? Ben bunu gider gösteriyorum zaten. Yani yüzde 50 ile kredi aldım bana maliyeti yüzde diye bakamazsınız. En düz mantıkla konuşuyorum. Yani borçlanmak böyle şirketlerin vazgeçmeyeceği bir durum.

6. 2020-2023 arası borsada yaşanan ilüzyon.
    artık o genel artışlar olmayacak.
    hisse bazlı tek tük ayrışmalar dışında borsada para kazanılmayacak bir döneme girdik.
    o 3 senenin tersi bir nevi.
    ona göre ayarlayın pozisyonlarınızı.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    2020-2023 arası borsada yaşanan ilüzyon.
    artık o genel artışlar olmayacak.
    hisse bazlı tek tük ayrışmalar dışında borsada para kazanılmayacak bir döneme girdik.
    o 3 senenin tersi bir nevi.
    ona göre ayarlayın pozisyonlarınızı.
    Abi şunu baştan söyleseydin keşke

Martta nisanda satar , altın alırdık...

Hiç hisseye girmezdik borsaya morsaya

Ah be abi!

Sayfa 247/659 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız