Originally Posted by
CAL
Temettü vermez ise, o 500'ü 400'ü bekleyenlere gün doğar. Kağıt ile duygusal bağı olanlar hariç çoğu yatırımcı satar çıkar. Fiyat artmayacak, temettü vermeyecek eeee neymiş yatırım yapacakmış, üstüne bir de bedelli yapsın tam olsun! Yatırım bitmez ki, kaldı ki yaptığı yatırımın geri dönüşü ne zaman ve nasıl olacak, etrafı çinliler bastı diye buradan bas bas bağıran var, yarın bunlar ticari tarafa da girerse ne olacak? O yüzden mutlak suretler 2. temettü verilmeli ve öyle göstermelik vs de olmamalı. Benim beklentim net 50 TL civarı olmaz ise bende artık yavaş yavaş vedalaşmayı düşünebilirim. Nikah kıymadım ki sonuçta...
Syg
temettü vermesindeki bir diğer sebepte bu aslında temettü verecek diye bir momentum yakalıyor kağıt yuakrı gidiyor sonrasında verdiği temettü kadar fiyat düşüyor ama fiyat kısa sürede toparlaıyor eski seviyye yaklaşıyor kağıt... ama artık daha pahalı bir kağıt var zira şirketten nakit çıkışı oldu.
temettüye vereceği parayla borcunu azaltırsa değerlemesi otomatik yükselir bu da fiyata yansır, yani fiyat gider, bana görede tek gerçek budur fiyatın gitmesi
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri