dolar 6-7 TL lere cikinca acaba bu dolar anlasmalari tekrar gozden gecirilecekmi yoksa hepimiz yani Turkiye butcesi ayvayi yiyecekmiyiz iste bunu cok merak ediyorum
Printable View
Alacağı evin içinde kiracı var ona istinaden yazdim.
Devlet bankasindan 1,38 ile kredi çeker . 10 yıl vade 1750 TL taksit 100 bin kredi için . Geriye kalan parasını burganbank ya da ing ye koyar oradan gelir aylık 1400 lira 100 bin lira için.
Kiracidanda geliyor 1200 lira. Eline aylık 2600 lira geçer . 850 lirada kiracı var iken cebine kalır
Arkadaşın cebinde 215 bin nakit var saydım.
115 bin peşinat ile 100 bin liralık kredi çekecek. Geriye kalan 100 bin lirayı aylık vadeliye koyacak. Kiracida varmış ve kira 1200 lira.
İlerde kiracı ciktimi? Kirayı 1000 e çeker 900 a çeker yine kiracı bulur yine eline para kalır .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bi önceki mesajınızda anlamıştınız bence.. :) :) :)
şöyle diyelim; kirayı falan karıştırmayın.
100K paranız var.. bunu birine borç olarak veriyorsunuz. sana yılda %17 (%20nin neti, 366 günde az değişir) faiz ödüyor.. gidip başka birinden 100K borç alıyorsunuz. yıllık net %21 faiz ödüyorsunuz.
bunun nasıl bir mantığı var ben hala anlamadım.. bilal miyim neyim :Sad:
neyse dolarda bi numara olmayınca başlık emlak başlığına döndü.. hep rxpu yüzünden :)
Soyle trenle eve gidelim dolarcılar sahip çıkar dedik dolara adamlar beton işine dalmıslar arada birileride dolara kaymış
betonda kar dönemi bitti 5-6 sene öncesine kadar kazanabilirdiniz ama son 5-6 senede fiyatlar sunu şişirildi kar marjı düştü
Adam ne güzel ismini koymuş işte.
DAP yapı.
Dapliyomu sapliyomu belli.[emoji4]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.77 tekrar direniş modunu açtı nımıssız
aşşağı her kırılmayışından sonra yukarı gidişinde, arkalarından karpuz keseceğğğdik ya la demediği kaldı.
Parite euro/usd 1,17 üzerine sert kalktı.. Geri çekilme yaşanmaz ise Benjamin sancılı bir döneme girecektir.
Sadece bir hatırlatma 22/29 ay 4,08 /4,93 yatay.. Bol kazançlar
Döviz borcu olanlar yine hedge mi yapacak mesala sayın rxpu
Yüksek faiz. En az kur kadar can yakar ama daha fazla firma (özellikle öz sermayesi yeterli olan ve kredi ihtiyacı olmayanlar) ayakta kalabilir. Ciddi bir devalüasyonda öz sermayesi yeterli olanların da sermayesi eriyeceğinden sorun çok geniş kitlelere yayılacaktır. Unutmayalım ki Türkiye yüksek faiz ile geçmişte yüksek büyüme rakamlarını yakalamıştır. Bu duruma bir nebze alışıktır. Ama kur şoku yediği zamanlarda ekonomisi yerinden kalkamamıştır.
E doksanlı yıllarda o da vardı.Faizler adım adım yüzde 120 ye kadar çıkmıştı.Döviz faiz enflasyon bir sarmal, o sarmala girdik siz doksanlı yıllara bir bakın durum aynı o günler gibi.Durup durup dolarda bir çıkış,takiben artan enflasyonla onların sürüklediği yükselen faizler.Devletin hem cari açık hem de bütçe açığı vermesi sgk açıkları falan her şey 90 lı yıllara döndü.Emlak artık kimsenin yüzüne bakmadığı bir durumda falan :))))))))))))
Bence bu kriz 90 lardan olana veya 2000 lerde olana da benzemiyor...dünyada faizler artarken işimiz zor....
Bir de şu borsadan kurtulabilsem.:)))))))))))) Ama o kadar yazıp çiziyorum,sanki dünya batacak tüm hisseler batacak benimkiler sağlam kalacak zannediyorum.Aslında psikiyatrik bir durum,nedir bu borsa bağımlılığı arkadaşlar ,kurtulamıyorum resmen.
Ayrıca hiçbir dönemde dışardan düşük faizde gelen parayı inşaata betona gömmemiştik....yani üretip satabileceğimiz nesneye degil, gelen parayı harcadık ve toprağa gömdük...el fatiha....
Bir sonraki global bir krizde altına bazı sınırlamalar getirebilirler. Zira teknik olarak ekonominin ihtiyaç duyduğu kaydi para miktarı var olan altın varlıklar ile uyumlu değil. Teknik olarak bu gerekli olabilir. Çok ciddi miktarda kaydi para yaratıldı, altını geniş para arzını da kapsayacak şekilde parasallaştırmak parayı yöneten ve yaratanların pek işine gelmeyecektir.
İSTANBUL/LONDRA, 20 Temmuz (Reuters) - Türkiye'nin başlıca ham petrol ithalatçısı Tüpraş TUPRS.IS ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları tekrar başlatacağını açıkladığı Mayıs ayından itibaren bu ülkeden petrol alımını azaltırken, analistler Tüpraş'ın İran petrolü alımlarının bu seviyelerden devam edebileceğini ifade ettiler.
Kullandığı ham petrolün neredeyse tamamını ithal eden Türkiye, bunun büyük bölümünü coğrafi yakınlık, ürün kalitesi ve uygun fiyat nedeniyle İran'dan tedarik ediyor.
Onu bırakın şu an bizi kurtaracak ne imf ne ab be de abd var...
Malum ilişkilerimiz çok iyi, katardan gelen para da derya degil sonuçta borç, ayrica İran meselesi de geldi...işimiz bu sefer çok zor gerçekten...
Valla benim lafına güvendiğim,kalemini satmamış sıkı ekonomistlerin hepsi altın için olumlu konuşuyor.Bir de 100 yıllık ons grafiğine bir bakın 1929 1932 ve 1970 1980 arasındaki artışına bir bakın, benzeri olursa doğru karar vermişim demektir.Geri kalan yatırım araçlarına pek aklım ermiyor bu ara.
Parayı yaratan ve yönetenler bu ara altını baskılayıp duruyor,bloombergte altın yükselecek diyen tek analist yok demek ki altın yükselecek :))))))))Parayı yöneten ve yaratanlar ne yapacak belli olmaz .Şunu yapamazlar bunu yapamazlar falan diye hesap yapmayın ,her şeyi ama her şeyi yapar o serseriler :))))))))))
Ha bu arada Tansu hn özel sektör batacak önlem alın diye bağırmaya başladı....ne de olsa tecrübe konuşuyor....
5 Nisan 1994 yılında kendi başbakanlığı döneminde aldığı kararlarla ekonomik*krizin tüm yükünü emekçilere çıkaran ve*kamu mallarını satan*Tansu Çiller, yeni sistemden "umutlu" olduğunu açıkladı.
Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Çiller,*“Özel kesimde çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum†derken, patronlara yeni sistemin faydalarını anlattı.
“Geçmişte cendereden geçmiş ve 5 Nisan’da ekonomik istikrar programı açıklamış bir eski başbakan olarak hem tecrübelerimi hem de bu krizi atlatmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği fırsatlardan ve sunduğu imkânlardan söz etmek istiyorum†diyen Çiller, 5 Nisan'da krizin yükünü*emekçilerin sırtına bindirmesini bir başarı öyküsü olarak sundu.
Altın kimin elinde siz bir araştırın sn rxpu.Zaten altın da adamların elinde.Halkın elinde altın falan yok.Ya da oransal olarak önemsiz.
Evet ellerinde halktan daha fazla altın olduğu doğru ama bu altın dahi yarattıkları kaydı paranın varlık değeri olarak yüzde biri dahi etmiyor. Problemi anlatabiliyor muyum?
Aslında ellerindeki altın varlığı sahip oldukları kaydi paraya göre yok denecek kadar az. Hatta matematiksel olarak ellerinde altın yok olarak dahi kabul edebiliriz.
2021 2025 arası :))))))))) Özür.
1920'lerde sanayinin istihdam potansiyelinin %1 'i dahi kullanılmamıştı.Potansiyelin belki %2-3'ükullanılarak krizden çıkıldı.
Şu anda ise tam tersi bir istihdam dinamiği söz konusu. 8 milyar kişinin belki 500 milyonu üretim ve gelişim için yeterli gerisine verilebilecek bir istihdam yok. Bu 1929 ile çok farklı bir dinamik. Çıkaracağı kriz ve gideceği yol da o nedenle *birazcık* farklı olacaktır.