Sayfa 254/1023 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Ons altın yükseliyor.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Devlet ders mi çıkarmış.O yap işlet devirlerde devlet geçiş garantisi ve hasta garantisi veriyor,havalimanında da yolcu garantisi hem de dolarla, şirketlere 25 yıl boyunca her yıl ödeyecek bunu devlet.O cümleyi anlamadım bu akıllanmış devletin yaptığı işse ne diyeyim artık ))))))))))
    İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba bu anlaşmaları yapanların işi yapan firmalarla herhangi bir ortaklık, çıkar vb bağları var mı? Bu kadar halkın aleyhine koşullar taşıyan, son derece yüksek mali külfet riskleri içeren sözleşmeler geleceğimizi ipotek altına alıyor.

Hadi aldım 165 den alımı satım vergisi ,harç şu bu derken 170 küsur maliyet olur.Ben biraz bekleyeyim karla satayım diyene kadar dolar uçar satana kadar aidat bana patlar,bu piyasada en büyük aptal teoremi işler o aptal da ben olurum.Alınmasın aman kimse ,şahsi kanaatimi yazdım.Yoksa serbest piyasa isteyen alsın.Ha diyelim kiraya verdim kiracı ödedi ödemedi derdi,gelir vergisi,emlak vergisi,aidatlar, faturalar ödendi mi derdi uzun işler.Ben kaçardım valla ))))))))))

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    @Umutabi dalga kule'de 1+0 47m2 brüt 7.kat az deniz manzaralı 180kTL'ye bıraktı.
    16.kat full deniz manzaralı 215kTL ye pazarlıklı indirebildim.

215kTL olanın içinde 1200TL'ye kiracı var. %20.50 devlet tahviline göre 215kTL olan eğer değeri artmaz ise yıllık net kira getirisi düşülürse (11.000TL) , 35kTL zarar ettirir eğer ev fiyatı 1 yıl içinde artmaz ise.

Sence deniz manzaralı olan 16.kattaki 215kTL'lik olana hangi noktadan girilir?. Benim hesabım 165kTL çıkıyor sence o fiyata düşer mi?

NOT: Emlakçı hayatımda ilk defa ben satandan komisyon alacağım alan komisyon ödemeyecek dedi?!?!?!?.
    115 bin peşinat ile kredi cek 10 yıl vade ile devlet bankasından. Geriye kalan 100 bin lirani faize koy.

Faizden 1400 lira geliyor 1200 de kira 2600 lira.
    Kredi taksidinde 1750 li civari oluyor

Şuan için cebine kalan 800 civarı para oluyor . Onuda kenarda her ay tutarsın kiracı çıkarsa diye.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba bu anlaşmaları yapanların işi yapan firmalarla herhangi bir ortaklık, çıkar vb bağları var mı? Bu kadar halkın aleyhine koşullar taşıyan, son derece yüksek mali külfet riskleri içeren sözleşmeler geleceğimizi ipotek altına alıyor.
    Ya ben şehir hastanelerini biliyorum manisadaki 2 yıllık kira bedeline verildi.Yani biraz utanma olur arlanma olur.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Oranın bana göre bir değeri var. Deniz manzaralı 15.kat için o değere razı olurlar mı tabi bilemem. 10 yıllık kira bedeline yani 150-160kTL bir bedele bence üzerinde konuşulmaya başlanabilir. Ama eğer seneye o bedellerden konuşmaya başlanılacak ise emlak sektöründeki sorun daralmadan çöküş aşamasına evrilmiş demektir.
    Dap ların bu absürt projelerinde en büyük sorun yönetim ve bina genel giderleri ki ileriki yıllarda ciddi sorunlara neden olacaktır diye düşünüyorum. Uzun vade yüksek aidatları öder bina bakım masraflarıda bana komaz derseniz ve o dediğiniz fiyata o DAP `ı alırsanız belki çok fazla zararlı çıkmazsınız amma velakin uzun yıllar kütü yönetilen ve aşırı yüksek genel giderler yüzünden çıban başı olarak canınızı acıtabilir.

Bende basın express yolunda aırport 24 projesınden 8 tane 1+1 aldım...en ucuzu 195 en pahalısı 245 bin lira.1100 ve 1200 lira arasında kıracılar var...Toplam 12 kıra alacağım var.Noterden ıhtarname çekmek için dünya para verıp Almanyadan geldım.Daırelerın banyosunda şofben yok doğalgaz yok.500 liralık elektrıklı şofbeni taktırdık kısın soğuk su akıyor büyük şofben koysan banyo dolabınıza sığmıyor.Banyoda tadılat yapsan 10 Bn maliyet en az.Lobby ye 2 kırık Çekyat koymuşlar ve resepsıyon için ayda 250 lira aidat ıstıyorlar.Gecıkme olursa yuzde 5 cezalı....Ev ısı yatırım degıl arkadaş.Almamyada alsaydım daha karlı olurdu.DAp dün benı de aradı zaten günde en az 5 kez tel ile Cagrı veya mesaj ile halımızı hatırımızı soruyorlar....YTD

8.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    115 bin peşinat ile kredi cek 10 yıl vade ile devlet bankasından. Geriye kalan 100 bin lirani faize koy.

Faizden 1400 lira geliyor 1200 de kira 2600 lira.
    Kredi taksidinde 1750 li civari oluyor

Şuan için cebine kalan 800 civarı para oluyor . Onuda kenarda her ay tutarsın kiracı çıkarsa diye.
    sn tilki, 1400 faiz geliri alıp 1750 kredi ödemenin avantajını anlamadım.

Sayfa 254/1023 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •