Sayfa 258/1023 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Döviz borcu olanlar yine hedge mi yapacak mesala sayın rxpu

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ne gibi alternatifler mesela sn rxpu
    Yüksek faiz. En az kur kadar can yakar ama daha fazla firma (özellikle öz sermayesi yeterli olan ve kredi ihtiyacı olmayanlar) ayakta kalabilir. Ciddi bir devalüasyonda öz sermayesi yeterli olanların da sermayesi eriyeceğinden sorun çok geniş kitlelere yayılacaktır. Unutmayalım ki Türkiye yüksek faiz ile geçmişte yüksek büyüme rakamlarını yakalamıştır. Bu duruma bir nebze alışıktır. Ama kur şoku yediği zamanlarda ekonomisi yerinden kalkamamıştır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Döviz borcu olanlar yine hedge mi yapacak mesala sayın rxpu
    O tren maalesef kaçtı. Swap faizleri %20'nin üzerindeyken hedge maliyetleri ciddi anlamda maliyetli olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yüksek faiz. En az kur kadar can yakar ama daha fazla firma (özellikle özsermayesi yeterli olan ve kredi ihtiyacı olmayanlar) ayakta kalabilir.
    E doksanlı yıllarda o da vardı.Faizler adım adım yüzde 120 ye kadar çıkmıştı.Döviz faiz enflasyon bir sarmal, o sarmala girdik siz doksanlı yıllara bir bakın durum aynı o günler gibi.Durup durup dolarda bir çıkış,takiben artan enflasyonla onların sürüklediği yükselen faizler.Devletin hem cari açık hem de bütçe açığı vermesi sgk açıkları falan her şey 90 lı yıllara döndü.Emlak artık kimsenin yüzüne bakmadığı bir durumda falan )))))))))))

5. Bence bu kriz 90 lardan olana veya 2000 lerde olana da benzemiyor...dünyada faizler artarken işimiz zor....

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E doksanlı yıllarda o da vardı.Faizler adım adım yüzde 120 ye kadar çıkmıştı.Döviz faiz enflasyon bir sarmal, o sarmala girdik siz doksanlı yıllara bir bakın durum aynı o günler gibi.Durup durup dolarda bir çıkış,takiben artan enflasyonla onların sürüklediği yükselen faizler.Devletin hem cari açık hem de bütçe açığı vermesi sgk açıkları falan her şey 90 lı yıllara döndü.Emlak artık kimsenin yüzüne bakmadığı bir durumda falan )))))))))))
    Ama arada ufacııık bir fark var. 90'lı yıllarda özel sektör döviz borcu 10 milyar dolar civarındaymış. Şimdi özel bankalarınki dahil 350 milyar dolar civarında. İşler benzer bir patikada yürümez/yürüyemez diye düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Aero123 Yazıyı Oku
    Bence bu kriz 90 lardan olana veya 2000 lerde olana da benzemiyor...dünyada faizler artarken işimiz zor....
    Aynı fikirdeyim, Türkiye ciddi bir açmaza yakalandı. 1994 veya 2001 yılındaki gibi yapılacak bir devalüasyon aynı düzeltici/toparlayıcı etkiyi göstermeyecektir. Özel sektör döviz borcundan dolayı etrafı yıkıp atacaktır.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ama arada ufacııık bir fark var. 90'lı yıllarda özel sektör döviz borcu 10 milyar dolar civarındaymış. Şimdi özel bankalarınki dahil 350 milyar dolar civarında. İşler benzer bir patikada yürümez/yürüyemez diye düşünüyorum.
    Ha o kısmı doğru valla.Ben dünyada ve bizde 5 yıl 1929 gibi bir kriz bekliyorum.İsterseniz gülün ama benim teorim böyle zaten.O yüzden gram alıp duruyorum.Şimdilik fena değil durum ))))))))))

Sayfa 258/1023 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •