Sayfa 260/1023 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Parayı yaratan ve yönetenler bu ara altını baskılayıp duruyor,bloombergte altın yükselecek diyen tek analist yok demek ki altın yükselecek )))))))Parayı yöneten ve yaratanlar ne yapacak belli olmaz .Şunu yapamazlar bunu yapamazlar falan diye hesap yapmayın ,her şeyi ama her şeyi yapar o serseriler )))))))))

2. Ha bu arada Tansu hn özel sektör batacak önlem alın diye bağırmaya başladı....ne de olsa tecrübe konuşuyor....

5 Nisan 1994 yılında kendi başbakanlığı döneminde aldığı kararlarla ekonomik*krizin tüm yükünü emekçilere çıkaran ve*kamu mallarını satan*Tansu Çiller, yeni sistemden "umutlu" olduğunu açıkladı.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Çiller,*“Özel kesimde çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum†derken, patronlara yeni sistemin faydalarını anlattı.

“Geçmişte cendereden geçmiş ve 5 Nisan’da ekonomik istikrar programı açıklamış bir eski başbakan olarak hem tecrübelerimi hem de bu krizi atlatmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği fırsatlardan ve sunduğu imkânlardan söz etmek istiyorum†diyen Çiller, 5 Nisan'da krizin yükünü*emekçilerin sırtına bindirmesini bir başarı öyküsü olarak sundu.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Parayı yaratan ve yönetenler bu ara altını baskılayıp duruyor,bloombergte altın yükselecek diyen tek analist yok demek ki altın yükselecek )))))))Parayı yöneten ve yaratanlar ne yapacak belli olmaz .Şunu yapamazlar bunu yapamazlar falan diye hesap yapmayın ,her şeyi ama her şeyi yapar o serseriler )))))))))
    Çok bir şey yapmalarına gerek yok aslında parasal altına vergi getirmeleri yeterli.Şu an Türkiye'de dahi özel bir kanun ile altının KDV'si %0. Çeker bunu %20'ye iş biter. Serseriliğin sınırı yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Altın kimin elinde siz bir araştırın sn rxpu.Zaten altın da adamların elinde.Halkın elinde altın falan yok.Ya da oransal olarak önemsiz.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Altın kimin elinde siz bir araştırın sn rxpu.Zaten altın da adamların elinde.Halkın elinde altın falan yok.Ya da oransal olarak önemsiz.
    Evet ellerinde halktan daha fazla altın olduğu doğru ama bu altın dahi yarattıkları kaydı paranın varlık değeri olarak yüzde biri dahi etmiyor. Problemi anlatabiliyor muyum?

Aslında ellerindeki altın varlığı sahip oldukları kaydi paraya göre yok denecek kadar az. Hatta matematiksel olarak ellerinde altın yok olarak dahi kabul edebiliriz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet ellerinde halktan daha fazla altın olduğu doğru ama bu altın dahi yarattıkları kaydı paranın varlık değeri olarak yüzde biri dahi etmiyor. Problemi anlatabiliyor muyum?
    Sayın rxpu dedim ya ben 1929 gibi bir şey bekliyorum 1921 1925 arası )))))))))))

2021 2025 arası )))))))) Özür.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın rxpu dedim ya ben 1929 gibi bir şey bekliyorum 1921 1925 arası )))))))))))
    1920'lerde sanayinin istihdam potansiyelinin %1 'i dahi kullanılmamıştı.Potansiyelin belki %2-3'ükullanılarak krizden çıkıldı.
    Şu anda ise tam tersi bir istihdam dinamiği söz konusu. 8 milyar kişinin belki 500 milyonu üretim ve gelişim için yeterli gerisine verilebilecek bir istihdam yok. Bu 1929 ile çok farklı bir dinamik. Çıkaracağı kriz ve gideceği yol da o nedenle *birazcık* farklı olacaktır.

Sayfa 260/1023 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •