100 binin varsa niye yazarsın kaçıncı kişi bu 100 bin hikayesi. Burayı bunları yazmanız fayda değil zarar sağlar
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
100 binin varsa niye yazarsın kaçıncı kişi bu 100 bin hikayesi. Burayı bunları yazmanız fayda değil zarar sağlar
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Zaferin altinda çağri gelirse öperler adami...o kadar fütursuz hareket edemezler...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim... Sayın kral3519
Mevzuatı bulamadım..
Ama ykb sayfadında şunlar yazmakta...
BUNA GÖRE DGZTE KAÇ TL OLURSA A GRUBU OLABİLİR? 5 yetiyorsa süper olur...
https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kr...er/detay/27750
Fiili Dolaşımdaki Pay (FDP) değeri bakımından, Borsa tarafından belirlenen değerleme dönemi itibarıyla FDP değerinin ortalaması;
a) 30 milyon TL ve üzerinde olan payların, A Grubuna dahil edilmesine,
b) 30 milyon TL’nin altında ancak 10 milyon TL ve üzerinde olan payların B Grubuna dahil edilmesine,
c) 10 milyon TL’nin altında olan payların C Grubuna dahil edilmesine,
Mevcut veya ilave kurallar bakımından A, B, C ve D gruplarında yer alan paylara (hisse senedi) ilişkin sınıflandırma ve kurallara ulaşmak için buraya*tıklayınız.
Borsa tarafından belirlenen değerleme dönemi içerisinde ve hesaplama yöntemi ile Borsa fiyatı pay başına net aktif değerinin 1,5 katı ve üzeri olan menkul kıymet yatırım ortaklıklarının B Grubu’na,
Borsa fiyatı pay başına net aktif değerinin 2 katı ve üzeri olan menkul kıymet yatırım ortaklıklarının C grubuna dahil edilmesine,
Payların (hisse senedi) sınıflandırılması ve gruplar arası geçiş işlemlerinin belirlenecek değerleme dönemi ve veri seti üzerinden Borsa tarafından yapılmasına,
Borsa’ya ilk defa kote olan şirket paylarının grubu belirlenirken; halka arz edilen payların (hisse senedi) değerinin dikkate alınmasına ve söz konusu payların değerlendirme sonrası dahil oldukları grupların kurallarına göre işlem görmesine,
Söz konusu düzenlemenin 2 Ocak 2015 tarihi itibarıyla uygulamaya başlanmasına,
SPK’ nın 23.07.2010 tarihli ve 21/657 sayılı, 23.09.2010 tarihli ve 28/821 sayılı Kararlarının 2 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir.**
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Zafer 3.85 -4arası satmıştı.
Bugün 3.85 kapattı
Garanti satılanı topladı
Doğan 1.40 kapattı
Doğan topiğinde 2 ler tartışılıyor
Dgzt de kasada 100 milyon var.Borcu yok
Temettüsü var bedelsizi var
Fk sı düşük pd si düşük
4.40 tan 3.85 e nasıl düşürüyor bir günde anlıyamadım..
Hikayelerede inanmıyacan
Karı gör sat..
Hepsi bu
Yok çağrı fiyatı yok şu yok bu..
Hafta sonunun kalemşörleri ortalıkta yok
Aslında bu yazılardan pazartesi güzel bir düşüşle yüzyüze kalınacağı anlaşılmalıydı..
Akıl devre dışı kalıp hisler gözünü kör edince
olacağı bu..
Benim maliyetim hala çok düşük bu arada..
Hah işte İbrahim
Şundan aldım şuna sattım
100 k lotum var..
Çok açık yönlendirme
Bir iki kişi de övüyor iboyu..
Çok önemli bir şahıs
Ne şans bizim için vs..
Piyasa pazartesine güzel hazırlandı..
Vardır bunda da bir hayr diyelim...
Dsmarti alana posta fanatik bedava diye birsey yapamazlar heralde???
Antiseptik kırmadın beni
Teşekkür ederim Sağol varol
Bugünkü hareket çok üzdü insan hayret ediyor...
hürriyet binası kanal d binası ve arsası senin ki tapu sayfasına göre 32700 m2 emsalsiz bir lokasyonda
borç yok kasa dolu gelirler var garanti kira geliri her şey güzel bilanço süper sen bu fiyata gel..
neredeyse ironik olarak yazdığım rakama gelecek...
enseyi karartmayalım bence
YTD tabiki..
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
100.000 im yok henüz insallah haftaya kadar tamamlamış olacağım;)
Niye DGZTE tekrar yazayım da zarar sağlamayayım. Bir zahmet 2017 faaliyet raporunu okursa yatırımcı arkadaşlarım herşey çok açık anlatılıyor orada altı üstü 76 sayfa okuyacaksınız.
Şirketin kasasında 106 milyon nakit 8 milyon tahvil 55 milyon kısa vadeli alacak olmak uzere toplam 161 milyon nakit benzeri kaynağı var.
Tüm dogan medya grubu hürriyet kanald cnn turk dekart vb. Hepsinin faaliyetlerini sürdürdüğü yillik 8 milyon kira aldigi yönetim binasının değeri 227 milyon. Bu gayrimenkulü almadan dogan grubunun medya bölümünü alamazsın. Her halükarda almak zorundalar bunu üstelik bu bilancodaki değeri satış konusu olunca bu fiyatın epey üstü hesaplanacak.
Hürriyetten daha yeni 39 milyona arsa aldı. Bunuda ekleyelim satış fiyatına.
Öncü girişimde %25 payı var. 20 milyon aktarmış oraya geçen sene 6 milyon kâr gelmiş suanki bilanço değeri 26 milyon. Satışta ne kadar fiyat bicilecek yada satılacağını bakacaz buna.
Ve iste en kritik konu. Tum bu degerlere ilave gelecek Posta fanatık kaça satılacak. Bilancodaki değerine vaktinizi hiç. Yorulmayın ben soyleyeyim. 2003 den beri 60 milyon. Yanı dogan gazetenin 460milyon özkaynakları içinde posta ve fanatık 60 milyon olarak duruyor.
Şimdi bu posta ve fanatık satışı toplandiginda hürriyetten çok daha fazla tiraja sahip. Ama ne hikmetse 60 milyon olarak bilançoda yer alıyor.
Yıllardır bu saçmamakla hisse fiyatı ni baskıladilar. E şimdi satış gündemde sizce kaça satılacak. Hürriyetin piyasa değeri 850 milyon şuan.
Yanı senin anlayacağın buradaki oyun tarihin en büyük oyunu olacak uyanık olun. 1000 liraya telefon alırken 50 yere soruyorsunuz. Faaliyet raporunu bilançosunu bilmeden hisse almak hele böyle bir şans yakalamışken yok dohol 2 kademe düştü hürriyet- 10 yaptı bende satayim demek elindeki altını eskiciye satmaya çalışmaya benziyor. Ekranı kapatın rahat olun posta ve fanatık 60 milyon etmez diyorsa da sat geç burada hiç durma zaten.
Son olarak 3.85 fiyatıyla piyasa değeri 400 milyona gelmiş. Az kalmış üste para verecekler dogan gazeteyi alana. :)
Arkadaslar kimseyi karalamayalim...mesnetsiz iddialar hos olmaz...ne mehmet ne ibrahim ne hasan kimse kimsenin aklina hukmedemez...ancak objektif veriler paylasilip yorumlaniyor...
Kişisel verilerin paylaşimi da çok dogru degil bu konuda da size katiliyorum...
Siz borsacisiniz tebrik ederim.
Ahlar vahlar beklenen sey ben olsam dalani mahvederim bu tahtaya da o kadar kuvvetimiz yok:)
Insallah basarlar yarin da bizde ilave yapariz zaten ben alinca belli olur.
Dgzteyi yapan spek arkadasimizin biraz daha lotunu alalim sabah asuzunun durumuna gore.
1 dgzte:6 hurgz
Iyi aksamlar
Şimdi derler 1 dgzte nasıl 6 hürriyet yapabilir. Hürriyet 850 Milyon o zaman dgzte 5 milyar tl mı diye :)
Aklına bu soru takılanlar
Ödenmiş sermaye, halka açıklık oranı, ozkaynak, piyasa değeri, defter degeri nedir şirketler nasıl değerlenir google amcaya bir sorun.
Kan emici sülükler, açıkcılar .... sırtlan gibi üşüşüyor hisse üzerine...Maç bitmedi...
Güzel yazıyorsunuz elinize sağlık ama hürriyet in marka değerini hiç dikkate almıyorsunuz hesaplarinizda kıyas yaparken. Mulkiyet eyvallah da posta fanatik ile hürriyeti bir tutmak fanatizm olur ancak. Ytd.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu satış ne kadar uzayabilir,bu kadar açıklmaya bianen.
Kesinlikle haklısınız hürriyetin marka değeri elbette tartışılmaz. Onunla kıyaslarken sadece piyasa değeri olarak kiyasliyorum. Ancak suda bir gerçekki hürriyet her nekadar A++ bir kalitede olsada finansal durumu berbat. Bu sene de eğer satılmamış veya dgzte ile birlestirilmemis olsaydı 300 milyon ozkaynaginin tamamını 2018 zararıyla 0 layacaktı. Borca batik ve hersene ortalama 250 milyon zarar eden hürriyetin marka değeri ne kadar yüksekse bilanço değeri okadar kötü. Posta ve fanatık satış bedeli hürriyetin piyasa degerinin yarısının yarısi olarak degerlense 200 milyon yapar. Üstüne kasadaki nakiti koyunca zaten dgzte nın suanki piyasa değeri yapıyor.260 milyonluk gayrimenkul ve diğer değerlerini bedavadan veriyorlar.
Arkadaslar öncü girişim dgzte içinde benim nacizane fikrim arsalar binalar ve nakit öncüye transfer olup sadece posta ve isim hakkı fanatik verirlermi satişa verirler borc düşünce 860 milyon dolar diyo sadece dgzte ve varlıkları arsa vs 700 milyon tl olsa kasayı boşaltmaya 28 martda temettüyü 1 e 1 verirmi verir kasa sıfır para dogan amcanın cebinde bossada da satış olunca 8 den 5 e düştü millet bunalım takıldı şimdi 13 lira gecen sürec 5 ay bekleyip görmekten baska care yok her türlü hisse bizdeyken hakkımız olan kazanc gelir bi kac örnek mahkeme basvurusu olur emsallik yada demir ören cagrı yapar ama bunlar zaman içinde olacak
O kadar uzayacağını tahmin etmiyorum. En gec 1-2 haftaya protokol imzalanır diye düşünüyorum. 1.1 milyar usd rakamı belirlenmiş gerisi formalite işlemler. Doğana verilecek ileriye donuk garantiler, firmalarin ayrı ayrı kaca sayilacagi, cagri fiyati belirlenmesi vb işlemlerin piyasaya aciklanacak yazılı ve piyasaya aciklanmayacak gizli maddelerini oluşturuyorlardir şuan.
1.1 milyar usd şirket değerinden mali yükümlülükler düştükten sonra 890 Milyon usd üzerinden anlaşılmış. Aradaki 210 milyon usd lik fark axel springer grubuna dogan tv holding 'in %7 sı için tanınan 170 milyon eur luk geri alım garantisi olabilirmi.
Sonuçta medya grubu satılıyor dogan tv holdingin % 7 si dogan holdingte kalmaz. Bununda bedeli 170 milyon eur. Buda yaklaşık 210 milyon usd yapıyor. Şirketlerin borçları satış bedelinden düşülmez. Ona göre fiyat belirlenir. Benim tahminim şirketlerin borçlarından değil axel springer firmasına ödenecek 170 milyon eur düşürülüyor satış bedelinden. Bu dogan holdingin kullandığı bir kredi aslında teminata dogan tv holding hissesi verilmiş. Protokole bir madde yazılıp bu % 7 lık pay ilerde demirören grubuna aktarılacaktır.
Dgzete için kasadaki paraları vereceklerini sanmam çok saçma olur.gayrimenkul ve arsalar kalır satış fiyatını etkiler ama nakit ve nakit benzerlerini kendi cebine dohole alabilmesi için temettü ile dağıtması şartttttttt diye dişinüyorum seslice. Bu durumda 200 milyona yakın temettü yani hisse başı neredeyse 2 TL. Neyse yarın bi yüzde 10 daha düşsün çıkıcaz dimi hepimiz evet çıkıcaZ
Ya herkes 1000 er lira koysa tavan yaptırırırız o kadar az ya hisse :)
Kök saldım buraya battı going yan gider
Yazdıklarım şakadır evi barkı satmayın yatırım tavsiyesi değildir
Ya satıştan önce nakitini temettü diye dağıtacak,temettü ne demek kar payı hisse değil,doholün kasasına gider direk.bedelsiz verse nakiti hisseye dönüşecek ve demirörene kalacak bunu yapmaz.Başka nası kaybedecek o parayı ben bilmiyorum, parayla para satınalınacak hali yok ya adamların.çok saçma dğşünüyorda olabilirim ama bilenler varsa yöntem usul söylesinler, bu kadar bilen adamda bence burada gezmez gezsede konuşmaz konuşsada çocuk olmaz :)
Yazdıklarım şakadır evi barkı satmayın yatırım tavsiyesi değildir
Aklı olan adam sunu düşünür garantinin maliyetine bak 4.15 bugğn ki daha önceden de 400 vardı diyelim.ortlaması 3.50 olur kabaca eşşek değil bu adamlar.kimse zarar etmek için o kadar malı almaz mantıklı olun;(
ağırlıklı ortalama 4.15 oluyor da nasıl 3.85 kapatıyor?
hemen soleyelim...
adamlar yukarıda cep to cep yapmışlar...bu arada ne gelirse almışlar...
satsalar alacak yok zaten alt kademeler bom boş...
alıcı olmayan yerde 3-5 milyon lotu kim alacak?
bakıyoruz garanti 4.17 ort ile satışların %61 ini karşılamış
sonra garanti alımı durdurmuş ve kağıt 15-20 bin lot la %5 aşağı...
burada bir ele verme operasyonu yapmış olamazlar....
verdilerse de garantinin eline vermişlerdir...
o da yabancı değildir kanımca...
yarın olumsuz olacağını düşünen arkadaşlar elindeki hissenin yarısını satışa yazsın bir görelim...
Ayrıca marbaş tüm aldıklarını zararına sattı dünki, neden 100k zarar etmiş olabilir ama tem büyük birisi daha fazlasını topladı onun sayesinde ;(
Geçen hafta axel springer açıklamıştı 2022 ye kadar opsiyon vadelerinde 170 milyon EUR karsiliginda dogan tv holding hisselerini dogan holdinge geri verecegini. Doğanda bugun olmayan ancak ilerde alacagi %7 payın demirören grubuna maliyeti 170 milyon EUR. Bunun yükümlülüğünü toplam satış bedelinden düşüyorlar sanırım.
http://kurumsal.dogangazetecilik.com...%B1%202017.pdf
Çarşamba günü yapılacak GK maddelerinin beklenen ve bilinen karpayı dağıtılması hariç 13. maddesi(sayfa10) dışında olağandışı bir gündem maddesi göremedim. Dolayısıyla yapılacak GK da şirketin gelecek dönemle ilgili herhangi bir karar alması sürpriz olur.
13. madde de şirket tahvili, varant vs borçlanma araçları çıkartılmasından bahsediyor ki belki eskiler bu konuyu daha iyi bilirler. Süregelen rutin bir madde de olabilir..
Çok güzel araştıran yazan çizen arkadaşlar var Allah razı olsun ama bir gerçekte var
hisse cuma günü 4.67 görüp 4.24 kapadı
bugün 4.40 görüp 3.85 kapadı bunu bana açıklayabilecek olan var mı?
Genel kuruluda kasadaki para temettü olarak dağıtılır, şu kadar olur bu kadar olur, olması lazım...
bunlar tamamen bizim temenni ve hayallerimiz..
Valla sırf buradaki bilgili araştırmacı ve hissede uzun zamandır olan arkadaşların ve dönen muhabbetin hatrına zarar edip satmadım hisseyi, küçük bir pişmanlık yok mu var ama büyükte bir umut var..!
Umarım boş çıkmaz..!
Çünkü ”umudunu kaybedenin başka kaybedeceği kalmaz”..!
2 -3 hafta önce de 2.70 lerden başlayıp 4.80 lere çıkıp 2.80 e geri düşmüştü. Çıkarken alınan lotların düşerken 10 da 1 i bile satılmadı. Bin takla attılar. 4.64 'den 3.85 e düşüren her kimse size mal satmak için değil sizin malınızı almak için uğraşıyor. Bu hareketleri gördükçe beklentim dahada çoğalıyor. Bugün kalanları iyi topladılar. Garanti neredeyse tek alıcıydı. Haberi görüp 2 günde %100 kazanmak için girenler büyük resmi görmeden anlık kararlarla hisselerini satıyorlar bunları toplamak güzel tabi. Medya grubu satıldı fiyatı belli göstergeler ortada teknik işlerin bitmesini müteakip yakında haber gelir. O güne kadar oyun devam eder.
Kapalı seansa 3.94 gibi girdi ancak biraz da oransal olarak en çok düşenler listesinde yer alan dobur %-15,91 ve hürgaz%-9,41'a oransal olarak yaklaştırabilmek için zorlama bir satışla direkt 3,85 i hedeflediler. Zira o anlarda dgzte %7 eksideydi ve en çok düşen 10 hissenin dışında ve grup şirketlerinden ayrı takılıyordu :)
(başka ihtimallerde var tabii kredili satışı vs.gibi bu olasılıklardan biridir sadece)
Nihayetinde kapanışlara bakanlara bak dohol haric butun bağlı şirketleri çakıldı havası oluşturmak istemiş olabilirler.
Kapanış öncesi benim 3,90 a yazdığım ek alımım dahi 3,85 den gelmiş. düşünün artık..Korktum mu? çooook korktum.:kahkah: Yarın yine korkutmalarını bekliycem :oleyo:
DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş.
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NDAN
Şirketimiz'in 1 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul'u, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara bağlamak üzere 28 Mart 2018 Çarşamba günü saat 14:00'de Burhaniye Mahallesi, Kısıklı Caddesi, No:65 34676 Üsküdar/ İstanbul adresinde toplanacaktır. Olağan Genel Kurul Çağrı İlan Metni 6 Mart 2018 tarihli TTSG'de yayınlanacak olup; ayrıca yazımız ekinde verilmektedir.
Ekler
1- Genel Kurul Bilgilendirme dökümanı
2- Olağan Genel Kurul Çağrı İlan Metni
3- Finansal Rapor
4- Faaliyet Raporu
5- Yönetim Kurulu Kar Dağıtım Teklifi
6- Kar payı Dağıtım Tablosu
Saygılarımızla,
DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş.
YÖNETİM KURULU