Puşta puştça davranmak gerek, nasıl o ypy'ye 5000 tır silah gönderip bizi kuşattıysa (sözde terörle savaşyor) aynı öyle, tamam dediklerinize katılıyorum deyip katılmayacaksın , mertçe hareket uluslararası ilişkilerde yok, bir biz mi akıllıyız
Printable View
ABD bugün PKK ve FETÖ'yü gizli/sinsi desteklemiyor açıkça ve meydan okuyarak destekliyor. Karşılığımız da açık ve net olmalı..
"Pusht müttefikimiz" diyorum çünkü Küba krizinden beri toprağımızda ama denetimimizde olmayan müttefikimiz sandığımız ABD'nin nükleer silahları yüzünden kendimizi hiç yere Nükleer tehdit altına soktuk.
Aynen katılıyorum da bu Türk düşmanı abd yönetimi artık türkiyeye kimse borç vermesin diyecekmiş.Bu durumda bizim borçlar bu projeler kanal istanbul falan yatar bence .Siz ne diyorsunuz.Bir de neden bu kadar proje yapıp borçlandık ki bakın namerte muhtaç olacağız nerdeyse.Varsın atatürk ve sabiha gökçenle 5 yıl daha idare ediverseydik.Osmangazi yerine arabalı vapur kullanırdık,çanakkaleliler de karşıya geçecekse vapurla geçiversinler ne olacak ki.Ha bu arada ısparta,giresun havaalanları falan sinek avlıyormuş,onlar da çevre illerdeki havaalanları ile yetinselerdi.Bu kadar site avm falan işine ise hiç girmiyorum.
ABD, Atatürk zamanında "Ağzına dahi alamayacağı teklifler"i artık "Reddedemeyeceğimiz teklifler" olarak sunuyorsa suçu kendimizde arayalım..
FETÖ, KEDİCİK ADNAN, PKK vb terör örgütleri devletteki boşluktan faydalanırlar.
Burada suçlu kesinlikle DİYANET tir. Benim gözümde DİYANET = HIYANET.
Şayet DİYANET işini eksiksiz ve tam yapsa idi, FETÖ, KEDİCİK ADNAN, PKK vb terör örgütleri barınamazdı. Cami hocaları ve müezzinleri günde toplam kaç saat çalışıyor? Teknik yeterlilikleri nedir? Kendilerini sürekli sınavdan geçerek yeniliyorlarmı? Ben daha tek bir CUMA namazında bile, hutbe sohbet içimi aydınlattı, süper bilgilendim dediğimi hatırlamıyorum!
DİYANET in bütçesine bakın, başarısını ölçün. Halk sivri zekalı olduğu için DİYANET ten hesap soramıyor.
Aynı bizim spor klüpleri gibi. Milyonlarca $€£ Para harcanmış, ortada hiçbir başarı yok, hepsi gırtlağına kadar borçlu spor klüplerinin. Hepsi iflas durumunda. Halk sivri zekalı olduğu için spor klüplerinden hesap soramıyor.
Oabilecek olan en kötü şey istedikleri yüksek faizi ödemektir, Alt yapı yatırımlarımız tamamalanmak üzere,bi düşünün bolu tüneli 3 km. 17 yılda bitiremeyip patates deposu yapmayı bile düşündüler, 16 yılda yapılan tünel 400 km.bunu şöyle açayımda fark idrak edilsin , 3000 lira parası olanla 400.000 lirası olan kadar
İyi de bu köprüleri ve tünelleri yapacak para da teknolojide bizde yok,adamlardan borç alıp adamlara havaalanı,köprü falan yaptırıyoruz,benim pek aklım ermiyor bu borç meselesine ya neyse.Amerika artık herkese baskı yapacakmış artık türklere borç vermeyin diye,sanırım artık istesek de bu kanal işi falan yattı,yeni yatırım da zor.Para olmadan o işler olmaz.Malum biz de de para yok,gırtlağa kadar borç durumu var.
Dediğine kendinde inanmıyorsun da işte sırf hükümete laf etmemek için ne şiş yansın ne kebap....sen İstanbul’da milyarlık fabrikanın sahibisin...İstanbul’u bırakıp Yozgat’ta iş yapar mısın ? Senin dediklerin buna benziyor işte...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osmangaziden devlet kasasına para mı giriyor:)))))))Borç almıyor para alıyoruz öyle mi.Ve bu işten biz karlı çıkıyoruz ,gavur zararlı çıkıyor öyle mi.Neyse ne desem boş, belki de siz haklısınızdır uzatmanın anlamı varmış gibi gelmedi bu son entry nizden sonra.Ben kendi adıma tartışmayı uzatmayı manalı görmüyorum.Hayırlısı diyelim neticede.
Bunların hepsi döner dolaşır hamiline yazılı EUROBOND alır. O para TÜRKİYE ye direk yatırım olarak girmez.
Akıllı para riski sevmez. Zaten alım yaptıklarında da BANKA HİSSE Senedi aldılar. Bankalar karı döviz bazında düşünce topuklayıp kaçtılar borsadan.
Akıllı para akıllı sisteme gelir doğrudan yatırım yapmak için. Yoksa faizle para satar sana ama asla fabrika veya üretim şirketi kurmaz kolay kolay.
Senin üniversite teknokent lerinde yılda kaç PATENT üretiliyor? Ne kadar ihracat yapmışlar?
Bu kurumların PATENT sayısı yılda 10bine ulaşsın ha o zaman o dediğiniz para hatta daha fazlası Türkiye ye gelir. Hatta hepimiz burada destek verip bayrak sallarız.
YÖK, ÜNİVERSİTELER ve TEKNOPARK lardaki teknoloji şirketleri ağzına kadar FETÖCÜ kaynıyor, bu sebeple mevcut hali yılda üç beş PATENT anca üretiliyor!
Siz manisa şehir hastanesine bakın.130 milyona mal olacak proje 2 yıllık kira bedeline ihale edildi.25 yıl kira ödenecek.Diğer şehir hastaneleri ortalama 4 5 yıllık kira bedeli ile yapılabilecekken 25 yıl kira ödenecek.O işler değişik sn kitapçı :)))))))))Hasta garantili hastane,yolcu garantili havaalanı,geçiş garantili köprü hep dolar bazında ve dünyada bu sistem bir tek bizim aklımıza gelmiş demek millet akledememiş:))))))))))
Bu Sahaf'ı çok ciddiye almayın ara ara gelir, ortalığı bulandır(dığını sanır)ır , gider...
Farklı fikirleri ciddiye alıyor buraları okuyorum, ben mi yanlış yapıyorum diye, sizlerde öyle yapın sabit fikirli olmayıp sorgular faydasını görürsünüz....
Ben Artvinliyim,turistik tesis yapılıp para kazanılabilecek bir arazim var, benden teklif parası olana 1000.000 lirayı veren arazime turistik tesis yapıp para kazanabilir, 25 yıl sonra tüm yaptıklarını bırakıp çekip gider, varsa teklifi olan buyursun, ben zaten bir şey yapabilecek durumda değilim, DEVLET de tam bnim dediğimi yapıyor
Bir de bütün bu yapılan yatırımlar TL ile finanse edilseydi, yani tcmb'nin senyoraj hakkı olan bir para biriminden olsaydı ben de destek verirdim. Ancak şunu unutmayalım ki bu borç (para) döviz olarak ülkeye sokuluyor ve geri dönüş zamanı geldiğinde döviz olarak çıkmak isteyecek ve bizi bugün olduğu gibi yine zora sokacak.Türkiye cari açığını kapatma kabiliyetine dahip bir ülke değil. Bu düzelmeden yurt dışından borç (para) almak sadece bizi daha da köşeye sıkıştırır. *Faizleri* yükseltme etkisi yaratmaktan başka bir etkide bulunmaz.
Amerika neden güçlü , çünkü tüm borcu kendi bastığı para üzerinden.
Varmısınız 2000 öncesi yaşadığınız Türkiye ve kendi refah durumunuza, küba misali
Ha bak işte o iş öyle olmadı, bana birde garanti vereceksin yıllık 40bin müşteri. Altında gelirse senden alırım. 25 yıl sonunda 25*40bin=1milyon müşteri garantiyi edeceksin yani.
Bak bu arada müşteri başına 1 gecelik konaklamada yiyecek içecek kahvaltı hariç 35USD+kdv garanti etmen gerekiyor. Yani 25 yıl sonunda 35 milyon dolar+kdv ödemeyi garanti edeceksin.
Ha tesisimi kaça mal edeceğim?3 milyon dolara. Unutmadan bu 3 milyon doları da abiniz ve babanızdan kredi alıp yapacağım.
Durum bundan ibaret. Umarım anlayabildiniz.
Keşke o akıllı devlet fabrikalar açtıraydı, hepimiz harcayacağimiza para kazanaydık eyyyyy Artvinli.....
Artvinde kaç fabrika var sorsam....
Evet iş aş yaratacak katma değer yaratan fabrikalara harcanmalıydı o borç. Ancak öyle bir durumda dahi bu borcun döviz borcu olduğunu ve eğer 16 yıldır süregelen cari açık problemimizi düzeltmez isek ileriki zamanlarda bizi ciddi anlamda köşeye sıkıştıracağını unutmamalıyız. Bugün faizleri arttıran unsurların başında borçluluk seviyemiz *ve* cari açığımız gelmektedir.
Cari açık cari fazlaya dönerse borçluluk seviyesi *problem değil* ama her ikisi de aynı anda olursa o yapılan yatırımlar çok verimli alanlara yönlendirilmelidir. İnşaat bu alanlardan değildir.
Devletin tabanı ibadet ortası ticaret zaten...köprüleri, yolları, hastaneleri kendi mi yapıyor hayrına mı bedava mı....
O kübayı sen çok ararsın...hakket komedisin...sirf boş laf