http://www.investing.com/analysis/wh...next-200535260
altın için güzel bir analiz, fon alacak ve satacaklar için
Printable View
http://www.investing.com/analysis/wh...next-200535260
altın için güzel bir analiz, fon alacak ve satacaklar için
Dediğiniz endeksi investing takibine ekledim. Yazıda çok iyi İngilizcem olmadığından kardeşime cevirttiricem. Murat han ıQ nün videosunda warren Buffer in altın firmasına yatırım yaptığını öğrenmiştim. O yüzden satarken hepsini değil yarısını satmayı düşündüm fonun. Bu yolladığım iz yazıyı tam anlayınca kesin kararımı veririm. Çok teşekkür tekrar
Dolar endeksi yükseliyor, bizde dolar düşüyor :) Eurobond fonlarını kötü bir gün bekliyor.
Eurobond fonları dün merkez bankası kuru olarak 7.3674'ü almış. Bugün de saat 15.30 da eurobond fonları için kur belirlenecek. Kur saat başı ortalama değer alarak belirlendiğinden bugün de kur değeri çok düşük olmayacaktır. Kur düşüşü daha çok yarına yansır. Ben de bugün Tdg ve ipv için satış verdim.
[
Tdg ne olursa düşer? Yani bizdeki doların hareketine bağlı mı zpg gibi mi? Yoksa aft yay guh gibi mi? Bı kaç değişken mı belirliyor fiyatını? Örneğin aft için ben nasd**i ve bizdeki USD try paritesini takip listeme aldım. Tdg için bir kombinasyon önerebilir misiniz investingte?
Zpf yazicaktim zpg oldu
Jp Morgan Dolar Sat/TL AL Raporu yayımladı.
Saygılar.
Bayram değil seyran değil Eniştem beni niye öptü
JPMorgan, döviz stratejisi raporunda "dolar sat TL al" tavsiyesinde bulundu
JPMorgan'ın küresel Döviz stratejisi raporunda teknik analize dayalı "dolar sat TL al" tavsiyesi yer aldı. Raporda, kurda "Son iki haftadır açık bir şekilde yukarı yönlü ivme kaybı gözlemlendiği" belirtildi.
Raporda, kurda önemli ölçüde geri çekilme riski olduğu ve bu geri çekilme için kritik önemdeki ilk Fibonacci desteği olan 7.1890'ın kırılması gerektiği ifade edilirken, böyle bir kırılmanın daha geniş çaplı bir geri çekilmeyi getirebileceği belirtildi.
Kurumun strateji notunda "Biz 6.7800 ve 5.5000 hedefiyle, 7.6500 'zararı durdur' seviyesiyle 7.3975'ten 1 birim sattık." dendi.
Döviz içeren fonların hepsi usd/try kuruna doğrudan bağlıdır. Buna altın da dahil. TDG'de her ne kadar Türkiye eurobondları yoksa da ABD, Endonezya, Romanya gibi ülkelerin eurobond'ları var. Bu ülkelerin risk primleri, tahvil faizleri gibi faktörler de fonun fiyatını etkiler.
Döviz içeren tonlarımda investingte USD try olarak takibe aldım. Yanına o fonla ilgili başka endeksleri de koydum. Örneğin aoy fonu için hsdivn, topix, sp5mvn ve fstx endeklerini koyduğum gibi..demek istediğim bakınca yorum yapabileceğim dolar endeksiyle karışık bir fikir edinebilecegim gösterge var mı investingte bu fonla ilgili. Ya da göstergeler.
Onu anladım zaten tahvil fonu o hisse gibi endeksi olmuyor biliyorum. O yüzden son sorumda "gösterge" kelimesini kullandım. Endeksleri yabancı hisse fonlarinda takip ediyorum. İnvestingte "tahviller" kısmı var mesela. Ordan bazı ülkelerin tahvil değerlerini de görüyoruz. Bu kısımdan mı ekleyeyim? Cds dediğiniz değerleri mı kıstas aliyo bu tahvil kısmı?
GMA(%-1,91) ve OPB(%-2,44)'yi uzun zaman taşıyacağız belli oldu. İçerisinde ki hisse, eurobonds, ters repo, bono, tahvil hepsi mi zarar yazarda eksi getirisini bir türlü düzeltemez fon.
Eurobond faizlerinde yükseliş olduysa iki tarih arasında bu eurobond fonlar zarar yazıyorlar. Eurobond fonu alan birine fon yerine eurobondun kendisini almasını tavsiye ederim. Strateji olarak da dövizi topla mümkünse uygun fiyatlardan, kriz olan günler yani cds lerin yukarı fırladığı günlerde faizler yükselmişken eurobonda çevir...
ben açıkcası çoğu fonun hisse yatırımı konusunda iyi yönetilmediği hatta başka durumlarda olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bir hissede emekli fonları alıma geçip hisse arttırıyorsa uzun süre yattığını hatta eksi olduğunu çok gördüm. Hareket başlarken veya başlarında da bu fonlar genellikle satış yaparlar.
Bana hisse senedi içerikli fonlara (yurt dışı olanlar ve performans iddiası olanlar hariç) yatırım çok mantıklı gelmiyor.
İki değişiklik görünüyor.Alıntı:
Emin Engin ERTAM
01.07.2020
Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi Devam, İSTNVEST Finansal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş 2010-2014
Murat SALAR
01.07.2020
AZIMUT Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2016 Devam, AZIMUT Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. YK Üyesi Üyesi-Genel Müdür-Portföy Yöneticisi 2010 - 2015
GMA elinde tuttuğu eurotahviller Hazine ihracı değil. Banka eurobondlari Garanti ve Akbank ihracı. Bu tahvillerin getirisi de volatilitesi de daha yüksek. Alış tarihlerine de bakarsınız gayet başarılı alımlar.
Temmuz ayı sonundaki dalgalanmada bu eurobondlar da deger kaybetti ve o güne göre hala değerin altında hala. Takvim etkisi gectikce aylik zarar kapanacaktır.
Bunun üstüne Bist'teki düşüşe artı tahvil tarafında faizlerin artışıyla maalesef değer kaybı yaşadı.
NNF'nin yatırımcı sayısı güncellenmiş, 28 görünüyor.
Gecen bi gunde 15 gunde verdigini almisti
Tabi ayni gun sattim.
Altin madenleri
Altinin yukari rallisinde cok iyi getirir
Altin selalesinde ise cin gjbi carpar
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun xbank endeksi %1.47 artti. Mac’in da buna uygun guzel bi getirisi olmasini umuyorum
Rbk fonu için ne düşünüyorsunuz?
EIB % + 0,072
Mac % + 0.57
Teşekkürler.
Gün bitmeden nereden görüyorsunuz link verebilir misiniz?
Bilici yatırım yatay bile kapatsaydı getirisi demek +0,10 olacaktı.bu şartlar altında idare eder.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BLCYT Qinvest'in demirbaş hissesi, asla vazgeçmiyor. Genelde yanına ISMEN, TKFEN, CCOLA gibi hisseler ekliyordu ama iki aydır tek başına tutuyor. Şu anki oranı %2 civarı. Hisse konusundaki inatçılığını sevmesem de fon katılma belgesi tarafında KIS, PBK gibi döviz fonları, QPERP, YD3, RP8 gibi gyo fonları ve GLDTR altın fonu eklediği için mevduat üstü getiriyor.
Sanki BLCYT nikah kıymış gibiler.Geçen sene portföydeki ağırlığı daha fazlaydı.Bir ara TKFEN taşıdılar ama ISMEN hiç görmedim.Konısu açılmışken mayıs ayından bu yana yatırımlarımın yüzde 60’ı ISMEN’de.Tam bir yatırım kağıdıdır.
EIB’de her ne kadar gyo fonlarını sevmesem de şıan mevduat üstü getiri sağladığı için portföyümde tutuyorum.Aşı bulunduktan sonra hisse senedi ağırlığını %15 lere çıkaracaklarını düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada BLCYT bedelsiz onaylanmış, fona yarayabilir bu. Hak kullanım başlangıç tarihi 28 ağustos diyor, yarın fonlara alım girsek işe yarar mı ki? :)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/871209
Teşekkür ederim. Peki ppf lere bir alternatif olur mu sizce? Yoksa eıb mi almalı? İkisi arasında kararsız kaldım. Bir de bu fonun tefastaki grafik şeklindeki dağılımında "diğer" dilimi var . En büyük pay onda. Kaptaki portföy dağılımına baktığımda bunların sukuk olduğu yazıyor. Sukuk ile kira sertifikası arasındaki fark nedir?