On hesap 19
E turuncu 19
Marifetli 19
Kiraz hesap 19
Nkolay 18 +1 gelebilir.
On hesap 19
E turuncu 19
Marifetli 19
Kiraz hesap 19
Nkolay 18 +1 gelebilir.
Saat 11.00 dolar kuru 12.348 olarak açıklanmış.
3 ayda 12.77, 6 ayda 13.20, 9 ayda 13.63, 12 ayda 14,06 üzerine çıkarsa devlete sıfır faizli dolar borç vermiş oluyoruz.
Altında çıkarsa dolar bazlı kar oluyor.
Bana biraz şey geldi. :)
Sayın Bahri bey,
Şöyle bir beyin cimnastiği yapsak nasıl olur?
Devlet %14 alt limiti koymuş üstünü ben karşılayacağım diyorsa sizin teorinizdeki bankalar birleşip niye devletin ödemeyi taahhüt ettiği miktarın bir kısmını kendi ceplerinden ödeme yükümlülüğüne girsin? Bundan karları ne olacak?
Bu yeni ürünü şu anda hangi bankalar uygulayabiliyor?..
şu anda da 32 günlük de politika faizinin 5 puan üstünde veriliyor eğer amaç vadelerin uzaması ve dolarizasyonu gerçekten kırmak ise bankalar pekala daha yüksek oran verebilir özellikle ilk yeni açılan hesaplarda cazibe artırmak için yapılabilir bekleyip göreceğiz
Burgan dün hoşgeldin 17,5 yapmıştı,bugün 18.5 yapmışlar.
Dediğinizi gayet iyi anladım bende diyorum ki bu enstrümanı teşvik etmek gerçekten isteniyorsa 32 günlük hesapların 3 6 12 diye uzaması isteniyorsa bankalar bu topa girebilir diyorum 3 aylık vadeyi yapan fazla yok halk buna pek alışık değil bu yüzden çekiciliği artırmak için yüksek oran verebilirler
Vakifbanka sordum baslamislar, fibabanka da calisma yapiyormus.
amma da kafa patlatmışsınız....
Vakıfbank ve Akbank gibi bankalardan oran alan varsa paylaşsın lütfen...
Vakifbanka internet sitesi canli destekten sordum, 3 aylik %14, ozeller daha yuksek verirse, vade sonu dolar vade basina gore dusuk cikarsa faizden zarar
Dün sabah bir Bulgar Edirne’ye gelmiş 1.000 dolar bozdurmuş 17.000 TL almış.
Bugün alışverişini yapmış, yemiş, içmiş bi de eğlenmiş. Bu akşam dönerken cebinde kalan 12.000 TL tekrar çevirmiş 1.000 dolar almış eve dönmüş.
Şimdi bu NAS probleminin sorusu şu !!!!
Bu arkadaş 1.000 dolarla geldi, 1.000 dolarla gitti. Onun yiyip içtiği 5.000 TL'yi kim ödedi ??
Hangi gerizekali %50 enflasyon varken %14 den parasini baglayacak mevduata bakalim[emoji2] bu sistem yasayamaz bakin gorun
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk lirasına yoğun ilgi: 38 yılın en büyük yükselişi
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/tur...selisi-5796479
Siz hala eleştirin, ne yapsak yaranamıyoruz.
38 yılın en büyük yükselişi..
Dolar pert oldu.:)
Bunu AKP lilerin sitelerinde yaymak lazım.
Seçim öncesi yaparlar mı yaparlar...
Bizim 1 arabaya 2 araba vergi ödeyerek ithal oto alma potansiyelimiz zaten olmadığı için devletin vergi kaybı olmaz. TR deki 2. el araç fiyatlarını da aşağı çekeceğinden enflasyona katkısı olur.
Bunu Nebatinin tweeter ına yazmak lazım.
Bir beyin cimnastiği de size yaptıralım, Devlet vade sonunda dövizin düşüşüne oynuyor, bugün 12 den sabitlediği kur vade bitiminde 9 tl olursa %14 faizi verip al paranı git diyecek, peki döviz vade gününde 15 olursa aradaki 3 tl lik farkı vermemek için merkez bankası piyasaya doğrudan müdahale edip ne kadar döviz satmalı ki attığı taş ürküttüğü kuşa değsin? (Sizce bu yöntemi denemezler mi? yani misal 10 milyar tl kur farkını ödememek için 7 milyar tl karşılığı dövizi piyasada satarlar mı? rakamlara takılmayın lütfen)
Ankaradaki Sabah ile İletişim Bakanlığı oldukça yakınlar....
Bugün ki 2 gazedete döviz kuyruğu için dev boyutta aynı foto yu kullanmışlar.
Aynı yerden mi servis ediliyor nedir?
Bu arada W. Post RTE hem faizi 14 indirip hem de doları düşürdü şeklinde yorum yapmış...
https://www.memurlar.net/haber/10068...iyi-kirdi.html
qnb de aylık 19 var ..sordum kur korumalı var mı diye çalışma yapıyoruz dedi lakin kur korumalıya 14 ten fazla vermeyiz büyük ihtimal dedi .ee şimdi ben 19 dan yaparsam , kurda gitmezse yukarı 1 ay %5 fazla faiz avantajlı olacağım dimi ?ama stopaj var %5 onuda unutmamak lazım
bu arada ykb 19,50 verdi .hatta yüksek oran bulursanız söyleyin tekrar hazineyi ararım dedi.yani bu faizler yukarı yönlü ivme kazanırsa dolar stabil olur o zaman kur korumalıya 14 le girmek bi anlam ifade etmez .
Dostlar hata olmasin
kur farkinin yuzde25 i degil
yillik olacak degerin (yillik usd %20 artarsa besi gibi) 1/4u odenir cunku donem 3 aylik
o iyi anlasilsin diye yazayim
kur 12.35ten girdiniz kur uc ay sonra 12.55 oldu diyelim 0.55-0.35 arasi deger eger sizin tl faiz 14/4ten hangisi cok ise o odenecek elbette hesabi ona gore yapin
Bankacılık adam sevme sanatıdır :oleyo:
Dehşet algı kasarlar. Örneğin mevduat faizleri hep yıllık söylenir ki yüksek görünsün sazanlar oltaya gelsin diye.
Halbuki 1 aydaki neti söylenmeli insanlar ona göre daha doğru hesap çıkarır kendi vadesine göre.
Kredi çekecekseniz de tam tersi size yıllık maliyeti değil aylık faizi söylerler ki 1 yıl vadede kol gibi size ne kadar girdiğini görmeyin yada korkmayın diye :evil:
Halbuki bu ikisinin tam tersi olması gerekli, mevduata yatırırken aylık faizi, kredi çekerken yıllık faizi söylemeliler tüketiciye.
Uzun lafın kısası vatandaşı öpen öpene, devlet ayrı öper finans sistemi ayrı öper, öpülen hep vatandaş olur.
Ha bir de crash tüm hızıyla otobanda !