Sayfa 263/1019 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1. Bankacımla konuştum..
    20 aralık akşamı DTH ı olanlar bu dövizi MB sına swap yapıp eline geçen tl si ile bir kereliğine mahsus yeni sisteme girebiliyor..
    Ama ilk sefer MB ile..Gerisi hazine ile olacak..

TL si olanlar ise sınırsız bir şekilde hazine ile DEM yapabilecek..

Faiz oranları her bankada değişik olacak mış..Henüz belli değil dedi..Ama tabi min 14..

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB 12 ye destek vermese dolar 10 un altın açık rahat düşebilir (Veriye dayanmıyor, kendi fikrim)

İhracat ve kademeli düşüş olsun diye tutuyor olabilirler...

Zamanla kademe kademe (seçime yaklaştıkça) daha aşağılarına salacakları düşünüyorum...

Bana şu ortamda TL de kalmak çok riskli geliyor...

4 ay sonra her durumda (seviyeye göre) dolara veya bu sisteme geçeceğim.

Şu an için TL vadem gelmiş olsa yine de dolar almazdım.

Ya yeni döviz garantili sisteme girer ya da bir kaç hafta doların 10 un altına gelmesini beklerdim.
    Dolar 10 TL'nin altına düşerse 2020 yılı başında 385 USD asgari ücret alan çalışanlarımıza 2021 yılında 425 USD üzeri maaş ödüyoruz demektir. USD bazında 10% zam anlamına gelir. Türkiye Ekonomi Modeli olarak isimlendirilen ve cari fazla vermek üzerine kurgulanmış model birinci dakikada çöpe gider. Diğer taraftan uzun vadede DEM için çok büyük bir kur farkı ortaya çıkar, bu da Hazine'ye ciddi ek yük bindirir. Dolayısıyla MB kurun gevşemesine izin vermez diye düşünüyorum.

Ama eriyen rezervleri yerine koymak için bir fırsat penceresi açılabilir. Rezerv arttıkça kur ataklarına karşı direnç artar. Onun için MB bu dönemde kendisini dünyanın en büyük döviz al-satçısı olarak konumlandıracak diye tahmin ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Fabrice Yazıyı Oku
    Dolar 10 TL'nin altına düşerse 2020 yılı başında 385 USD asgari ücret alan çalışanlarımıza 2021 yılında 425 USD üzeri maaş ödüyoruz demektir. USD bazında 10% zam anlamına gelir. Türkiye Ekonomi Modeli olarak isimlendirilen ve cari fazla vermek üzerine kurgulanmış model birinci dakikada çöpe gider. Diğer taraftan uzun vadede DEM için çok büyük bir kur farkı ortaya çıkar, bu da Hazine'ye ciddi ek yük bindirir. Dolayısıyla MB kurun gevşemesine izin vermez diye düşünüyorum.

Ama eriyen rezervleri yerine koymak için bir fırsat penceresi açılabilir. Rezerv arttıkça kur ataklarına karşı direnç artar. Onun için MB bu dönemde kendisini dünyanın en büyük döviz al-satçısı olarak konumlandıracak diye tahmin ediyorum.
    Hazine döviz düşüşünde seyirci kalacak.
    Yük binmeyecek..
    Ama diğer yandan döviz 9-10 tl lere düşerse cari açık projesi iptal edilmiş demektir..
    Yüzde 50 3 ayda bi enflasyon yedik..
    8 den harekere başladı desek 12 13 tl ler döviz için olması gereken yerler gözüküyor..

Önümüzdeki dönemde dövizi sabit tutmayı başarabilirlerse enflasyonda çakılma gözlenecektir..
    Baz etkisi de cabası..
    Tabi reis in faiz enflasyon teorisi de böylece isbatlanmış!!! olur...

Enflasyon düşerse zaten kur sakinler iyice..
    Bunlarda faiz indirimlerine devam ederler..

4. Bankalar birleşip sadece 14 ü baz almayıp normal mevduat daki oranlar hatta üstüne çıkarlarsa 32 günlük normal mevduat dan çok daha cazip hale gelir böylece mevduatta vade miktarı da bankacılığın istediği uzun vadeye kayar bu sistemi çalıştırmak cazip hale getirmek kendi ellerinde

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hazine döviz düşüşünde seyirci kalacak.
    Yük binmeyecek..
    Ama diğer yandan döviz 9-10 tl lere düşerse cari açık projesi iptal edilmiş demektir..
    Yüzde 50 3 ayda bi enflasyon yedik..
    8 den harekere başladı desek 12 13 tl ler döviz için olması gereken yerler gözüküyor..

Önümüzdeki dönemde dövizi sabit tutmayı başarabilirlerse enflasyonda çakılma gözlenecektir..
    Baz etkisi de cabası..
    Tabi reis in faiz enflasyon teorisi de böylece isbatlanmış!!! olur...

Enflasyon düşerse zaten kur sakinler iyice..
    Bunlarda faiz indirimlerine devam ederler..
    Seçim öncesi cari açığı kim kaile alır.

Vatandaş doların ve enflasyonun seviyesine bakacağından 2023 ün ilk yarısında baz etkisi ile bir şeyleri başarmış gibi göstermek isteyebilirler.

Seçim öncesi yok hazineye yük binecekmiş vs... Güldürmeyin sizce hükümet hangisini önceler?

MB na para bastırıp TL karşılıkları ödetir.

ABD tarihinin en yüksek para genişlemesi yapıyor. Enflasyonu sadece yüzde 6 ya çıktı.

Bizde parayı dolara endexlediğimize göre bir yıl içinde yan etkisini hemen görmeyiz diye düşünüyorum.

Dolarla mı maaş alıyorsunuz söylemi çok ağır bir şekilde çökünce hükümet eline bu fırsat geçmişken asla bir daha böyle zırvalıklara başvurmaz.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bankalar birleşip sadece 14 ü baz almayıp normal mevduat daki oranlar hatta üstüne çıkarlarsa 32 günlük normal mevduat dan çok daha cazip hale gelir böylece mevduatta vade miktarı da bankacılığın istediği uzun vadeye kayar bu sistemi çalıştırmak cazip hale getirmek kendi ellerinde
    Ben de öyle düşünüyorum.

Yzde 14 min. Ancak bankalar daha uzun vadeye yüzde 17-18 verebilir...

7. https://www.memurlar.net/haber/10068...-ucretsiz.html

İSTANBUL Maslak Oto Sanayi ustalarından esnaf Muharrem Duman, Türk lirasının dolar karşısında yaşadığı değer kaybını protesto ederek bir kampanya düzenledi. Duman, 10 bin dolar bozdurup fişini getiren müşterilerin araçlarına 10 bin bakımını ücretsiz yapacağını söyledi.

Berber traşından seviye atlatmışlar...

Bence usta DEM ile rekabet edemez.

8. Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.memurlar.net/haber/10068...-ucretsiz.html

İSTANBUL Maslak Oto Sanayi ustalarından esnaf Muharrem Duman, Türk lirasının dolar karşısında yaşadığı değer kaybını protesto ederek bir kampanya düzenledi. Duman, 10 bin dolar bozdurup fişini getiren müşterilerin araçlarına 10 bin bakımını ücretsiz yapacağını söyledi.

Berber traşından seviye atlatmışlar...

Bence usta DEM ile rekabet edemez.
    Alım satım makası 1 lira olsa pahalıya gelir değmez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 263/1019 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •