Originally Posted by
spektrum
döviz düþtü diye ülkede bir bayram havasý var ama halen dolar bu yýl baþýndan itibaren %68 primli durumda
aynen öyle,
bakalým bu konuda Nasreddin Hoca ne demiþ.
Adamýn biri Nasreddin Hocaya gitmiþ.
Hayli sýkýntýlý,Hocam ne olur derdime bir çare bul. Evim çok dar. Dört çocuk bir hatun, tek göz odaya sýðamýyoruz. Bunaldýk vallahi, diye dert yanmýþ. Hoca gayet sakin,Hallederiz. Sen bu akþam keçiyi de odaya al,demiþ. Adam þaþkýn bir halde dönmüþ. Akþam olunca keçiyi odaya almýþ.
Adam ertesi sabah telâþla hocanýn kapýsýný çalmýþ,Hocam, biz altý kiþi sýðamazken bir de keçiyi aldýk. Sabahý zor ettik,demiþ. Hoca pamuk sakalýný sývazlamýþ,Bu akþam eþeði de odaya al,diyerek içeri girip kapýyý kapatmýþ.
Zavallý adam, Bir bildiði var herhalde, diye söylenerek eve gitmiþ. Akþam olunca eþeði de odaya almýþ.
Ertesi sabah, alacakaranlýkta hocanýn kapýsýna dayanmýþ,Hocam bittik biz. Odada dönecek yer kalmadý,diye sýzlanmýþ. Hoca yine sakin, Bu akþam da ineði odaya al ve iki gün sonra gel, deyince adam çýldýracak gibi olmuþ. Hoca, Sen benim dediðimi yap hele,diyerek adamý baþýndan savmýþ.
Ýki gün sonra adam bitkin bir halde hocaya koþmuþ.Hocam periþan olduk! Çoluk çocuk uykusuz kaldýk, diye feryada baþlamýþ.
Nasreddin Hoca, Git þimdi içeriye aldýðýn hayvanlarý dýþarýya çýkar.
Adam sevinçle eve koþmuþ. Hayvanlarý dýþarýya çýkarmýþ. Hep birlikte odayý bir güzel temizlemiþler. Ardýndan adam tekrar hocaya gitmiþ,Hocam kusura bakma, benim oda saraymýþ da haberim yokmuþ. Sayende öðrendim. Allah senden razý olsun!SONUÇ : bugün yaþanan dolar hikayesi ile ayný þey deðil mi? Daha 2 ay önce dolar 8 TL idi. 18 e çýktý çatlak sesler çýktý oda daraldý 13 e düþtü herkez duacý 

hoca akýllýmý yoksa keriz buldu silkeliyormu göreceðiz
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Yer Ýmleri