İyi akşamlar...
Printable View
Mardin’in takasını bende anlamıyorum, sadece Mardin’e göre yüksek bulduğum bir mal miktarı el değiştirmiş gibi geldi bana o yüzden yazdım yoksa kağıdı iyi tanıyan birisi daha mantıklı bir yorum yapabilir
Ama yine aklımdakini yazmasam olmaz :))
Global 4.33, 4.34 ve 4.35 barikat kurmuş sanki malın çoğunuda 4.35 koymuş satış maliyetinden öyle görünüyor biride gelmiş hem bu malı almış hem alt kademeleri doldurmuş gibi geldi bana tabi bunlar sadece tahmin alım satım olurken görebilsem daha iyi olurdu, Ziraatte işlem yapanı takdir ediyorum piyasa bozunca destek atmış ve karşılığını almış şimdilik :)))
Ne salladım ama :))
Benim dışımda birileri daha var. 4.30 altına düşmediği sürece ben karışmıyorum. Sanırım bu durumu kavradılar.
Global bugün 100bin mal kaybetmiş gibi ama öyle olmayabilir de. Kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. Sonuç olarak Yabancı Takası artıyor. Şimdilik yavaş yavaş ama hergün artıyor.
Vaktinde ben karışmasaydım önce düşürüp sonra toplayacaklardı. Buna engel olmuş oldum. Şimdi el mahkum düşürmeden topluyorlar.
Sanırım artık biraz daha yukarılardan toplamak zorunda kalacaklar... 👍
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olabilir ama bu kaliteyi göstermez. Yatayda da olsa yükselse de gün sayısı hep artar..
yatırım kararı vermek amacıyla daha iyi/daha kötü sıralaması için süre güvenilir bir gösterge sayılmaz. sıralama yapar, ancak amacımız sıralamanın yatırım kararına yaramasıdır.
bazı kağıtlar sığ kağıttır, patron veya belirli bir grup kontrolünde uzun süre tut/alma gibi pozisyonlarda kalabilir.
ya da bazı kağıtlar, daha sık durum (tut/alma gibi) değiştirebilir.
bu iki tür kağıttan hangisine yatırım yapsak (tut için) ya da uzak dursak (alma için) daha kârlı çıkarız emin olamayız gibime geliyor.
daha güvenilir bir indikatör buluncaya kadar grafiklere bakılır, ya da tablolara bakılırsa da bu süreler de bir gösterge olarak kullanılabilir tabii ki.
:bravo: tebrik ederim Bu meala gelen bişey yazıyordum refresh yapınca farkettim yazdığınızı.
Şimdi "AL" listesinde çıkanlara bakarken bunların kendi aralarında nasıl sıralandığını soruyordum kendime grafiğe bakayım dedim.. Neden böyle sıralandılar bu listede gelenler mesela. Gün.poz değil. Kapanış değeri sıralamada değil . Eee bunların sıralanmasındaki sır ne?
Üstad.
Var mı? acaba...
Belki de vardır... Bakmak lâzım...
Macd değer !
Sistemde MACD yok!...
RSI a baktım o da sıralanmış değil. Random olmasının bir anlamı yok. bir sıralama var . ama ne?
Haftalık RSI
Sn. Don Kişot abi gelse şimdi "bunca zaman uyutmadınız üstadı. Alın şimdi bu gece de siz uyumayın" derdi.. (Gerçi bugün 2 yazı limitini doldurmuş. gelmez daha )
hayırlı geceler dilerim.. Biraz kafa yormak lazım
hacimde değil. ona da bakmayın. ben baktım
Boşuna uğraşma!!!
Bilerek ya da isteyerek bir sıralama değil...
Tabloyu oluştururken Tablonun kendi içindeki dinamiklerden kaynaklanıyor. Modülün içine girip bakmak lâzım bu bizim konumuzun dışında olduğu için hisselerle bir ilgisi yok. Sadece Tablo 'nun sıralama algoritması...
İşi bu noktaya kadar getiridkten sonra Sistem 'i de inşaAllah arzu edilen şekle getirebilirim. İşte o zaman işin içine bir mantık girer ve önem derecesine göre sıralama yapar...
Sabah söyleyecektim ama gece rahat uyuyun diye dayanamadım söyledim. Yanıltmak istemem...
Hayırlı geceler...
Veriler Güncellenmiştir...
Grafikleri yarın güncelleyebilirim veya yetişirse gece geç vakitte olabilir. Akşama evde yokum ve şimdi çıkmam lâzım...
http://teknikanaliz.site/grafikler.html
http://teknikanaliz.site/veriler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için CTRL ile yenileyin...
Eline emeğine sağlık sn T/A. İyi hafta sonları.
Sağolun... İyi hafta sonları...
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum...
Bugün yine ufak ufak siteyi geliştirmek için çalışacağım. Veriler bölümü için şu anda yapmayı planladığım birkaç şey kaldı. İnşaAllah çok uğraştırmazlar. Bakalım yapacağım değişiklikleri ve ekelemleri bulabilecek misiniz?
Akâbinde Sistem geliştirme aşamalarına geçeceğim...
NOT: Sistenin adını değiştirmek istiyorum. Zamanında ".site" uzantısını çok ucuza almıştım şimdi 39$ civarı bir para isteniyor. Oysa ".com" uzantılar için 8-10$ gibi bir ücret söz konusu oluyor. Arada bu kadar fark olunca kendimi enayi gibi hissediyorum. Süreklilik açısından kalıcı bir domain ismi bulmamız lâzım. Elbette müsâit olanlardan...
https://i.hizliresim.com/MdljJ6.png
https://i.hizliresim.com/QVgjMA.png
Sanki bu şekilde atsam sizin için daha kullanışlı olur gibi, bundan sonra cumaları hep ayın başını baz alarak atmaya çalışayım, ama unutacak olursam lütfen hatırlatın :)
***SAFKR*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Payların İşlem Görmeye Başlaması )
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 06/12/2017 tarihinde izahnameyi onaylaması
çerçevesinde, 10-11/01/2018 tarihlerinde Borsa Birincil Piyasa'da halka arzı
gerçekleştirilen Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri İhracat
İthalat A.Ş.'nin (Şirket) 9.000.000 TL tutarında artırılan sermayesini temsil
eden paylar, Kotasyon Yönetmeliği'nin 13'üncü maddesi uyarınca kota alınarak,
halka arz edilen 9.000.000 TL nominal değerli paylar 16/01/2018 tarihinden
itibaren 1,98 TL baz fiyat ve "SAFKR.E" kodu ile Borsamız Gelişen İşletmeler
Pazarı'nda, B grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/653502
Evet Sn. T/A şuan sakin bir görünüm olduğu için çok fazla el değiştirmiyor ama bir alıcısı var bu da aylık bakılınca daha net görülüyor, bu Yatırım Finans yabancı bir kurumun ayakcısıdır yine, trend hızlanınca yada işlem hacmi artınca günlük takip etmek daha faydalı olur kanısındayım
Üstadım çok teşekkür ederim...
Bu yardımlarınıza ne kadar müteşekkirim anlatamam. Bir de hisselerin durumunu takip etmek yükünden beni kurtarıyorsunuz. Vaktimi daha verimli kullanmamda çok faydası oluyor...
Bu arada Veriler kısmında inanılmaz değişiklikler yaptım. Her birimiz bir ucundan tutunca benim yüküm de azalmış oluyor...
Veriler sayfasını grafikleri güncelledikten sonra yenileyeceğim. Şimdilik eski versiyon devam edelim. Son kontrolleri yapıp veriler sayfasının yeni versiyonunu yayınlayacağım. Şu anda grafikler güncelleniyor...
Veriler sayfasının yeni versiyonunda birçok şifre var. Şifreleri çözmeye başlayabilirsiniz... :ok:
MRDIN için;
özür dilerim yanlış görmüş olabilirim. 01-01-2018/12-01-2018 arası alanlarda GLOBAL in elinde kalan net 1787 lot ortalaması nasıl 5,652 olabildi. Hisse bu fiyatı hiç görmedi sanırım.
Bu fiyata geldiğini hatırlamıyorum.
Selim bey Globali tek kişi olarak görmek yanlış ama tek kurumdan yapılan işlemler sonucu ortaya çıkan maliyet bu şekilde oluyor, kolay anlaşılması için Mardin değil hissemiz Xxxx olsun fiyatı 1.00 biz bu hisseden 1000 adet alalım, ayrıca bizim kurumuda sadece biz kullanalım :)) neyse hisse 1 hafta sonra 1.1 olsun ve biz 500 lot satalım, bizim elde kalan malın maliyeti 0.9 kuruş görünecektir halbuki hisse 1.00 altına düşmemiştir..
Alınan 1000 lot=1000 TL
Satılan 500 lot*fiyat 1.1=550 TL
Geriye kalan lot sayısı 500
1000-550=450 bizim bu 500 lot için olan maliyet
Lot başı maliyet =0.9
Global örneğine dönecek olursak düşük fiyattan satmış yukarıdan geri almış deminki örneğin tam tersi o yüzden aradaki lot farkıda az olunca küçük miktar hissenin maliyeti böyle yüksek çıkmış :))
Globale geri dönecek olursak;
5.65-4.36= 1.29 fark Aldığı 1787 lotun maliyeti—kapanış fiyatı 4,36
Şuanki görünen zarar 2.305 TL
Fark/bölü toplam lot dersek 2305/125.000=0.018 yani Global yaklaşık 2 kademe kaybetmiş
Sallıyorum 4,32 den satmış 4.34 sattığından 1787 lot fazlasını almış.... fiyat sallama yani bu kadar net al sat değildir tabiki 5-6 kademede olmuştur bu işlemler, hepsinde aynı gün değildir...:))
Kabaca şu 2 işlem arasındaki fiyat farkı buna neden olmuş...
( Arda başka işlemlerde var ama bu farkın nedeni işte bu 2 işlem )
https://i.hizliresim.com/Z918DG.png
https://i.hizliresim.com/oOzbgb.png
Zaten 12günlük toplam işlemde
1. nci İŞYAT (T/A)
2. nci YATFİN
3. ncü ZİRAAT
4 ncü GLOBAL
ama satış yapmayıp yatış yapan yani elde mal tutan YATFİN ve İŞ
ve çaktırmadan aradan kaynak yapan ATA peşinden ZİRAAT gene var. o zaman GLOBAL "bir arkadaşa bakıp çıkacam " mı demiş oluyor bu durumda. Bir nevi yancı olmuş öyle mi yorumlamak gerekiyor
Yahu lutfu001
Kardeşim gece vakti yaktırdın devreleri bana.
Veriler Sayfası aklıma gelen tüm ihtiyaçlara göre yeniden düzenlendi...
Bu defa neler eklediğimi söylemeyeceğim ama zaten herşey ortada. Sadece 1 tane gizem var. Onu bakalım ilk kim bulacak... (Cevap = Don Kişot)
Bulmaca çözme sırası sizlerde...
Yorumları ve görüşleri alayım...
http://farm5.staticflickr.com/4602/2...a2eac4b5_b.jpg
İşte bu işleme yada işlemlere tutarlı yorum yapmak için tahtayı iyi tanımak lazım, maalesef ben tanımıyorum.
Ama illa bir yorum salla derseniz hay hay bu bizim işimiz sallayalım :)
5 Ocak’ta endeks düşüşü tamamlamış topluyor imajı verince Globaldeki arkadaş saldırmış almış 100 bin lotu ( sabırsız birisi herhalde) tahtayı resmen çizdiği için maliyet yüksek olmuş, ama gelelim 11 Ocak’ta yaptığı işleme malum endeks düşük açmış ve bazı kritik noktaları zorluyordu bu sabırsız arkadaş korkmuş yapıştırmış 100 bin lotu yine vermiş aşağı doğru ama bist bu ya toparlamış sonra o da sattığıyla kalmış....
günlük veriler ve sistem sonuçları listesi download edilebilir hale gelmiş EXEL
verilerden direkt grafik açılır olmuş