Sayfa 270/1078 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Sistem Takibi...

1.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    MRDIN için;
    özür dilerim yanlış görmüş olabilirim. 01-01-2018/12-01-2018 arası alanlarda GLOBAL in elinde kalan net 1787 lot ortalaması nasıl 5,652 olabildi. Hisse bu fiyatı hiç görmedi sanırım.
    Bu fiyata geldiğini hatırlamıyorum.
    Selim bey Globali tek kişi olarak görmek yanlış ama tek kurumdan yapılan işlemler sonucu ortaya çıkan maliyet bu şekilde oluyor, kolay anlaşılması için Mardin değil hissemiz Xxxx olsun fiyatı 1.00 biz bu hisseden 1000 adet alalım, ayrıca bizim kurumuda sadece biz kullanalım ) neyse hisse 1 hafta sonra 1.1 olsun ve biz 500 lot satalım, bizim elde kalan malın maliyeti 0.9 kuruş görünecektir halbuki hisse 1.00 altına düşmemiştir..

Alınan 1000 lot=1000 TL
    Satılan 500 lot*fiyat 1.1=550 TL
    Geriye kalan lot sayısı 500
    1000-550=450 bizim bu 500 lot için olan maliyet
    Lot başı maliyet =0.9

Global örneğine dönecek olursak düşük fiyattan satmış yukarıdan geri almış deminki örneğin tam tersi o yüzden aradaki lot farkıda az olunca küçük miktar hissenin maliyeti böyle yüksek çıkmış )
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

2. Globale geri dönecek olursak;

5.65-4.36= 1.29 fark Aldığı 1787 lotun maliyeti—kapanış fiyatı 4,36

Şuanki görünen zarar 2.305 TL

Fark/bölü toplam lot dersek 2305/125.000=0.018 yani Global yaklaşık 2 kademe kaybetmiş

Sallıyorum 4,32 den satmış 4.34 sattığından 1787 lot fazlasını almış.... fiyat sallama yani bu kadar net al sat değildir tabiki 5-6 kademede olmuştur bu işlemler, hepsinde aynı gün değildir...)
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

3. Lightbulb

Kabaca şu 2 işlem arasındaki fiyat farkı buna neden olmuş...

( Arda başka işlemlerde var ama bu farkın nedeni işte bu 2 işlem )

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Zaten 12günlük toplam işlemde
    1. nci İŞYAT (T/A)
    2. nci YATFİN
    3. ncü ZİRAAT
    4 ncü GLOBAL

ama satış yapmayıp yatış yapan yani elde mal tutan YATFİN ve İŞ
    ve çaktırmadan aradan kaynak yapan ATA peşinden ZİRAAT gene var. o zaman GLOBAL "bir arkadaşa bakıp çıkacam " mı demiş oluyor bu durumda. Bir nevi yancı olmuş öyle mi yorumlamak gerekiyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Yahu lutfu001
    Kardeşim gece vakti yaktırdın devreleri bana.

Veriler Sayfası aklıma gelen tüm ihtiyaçlara göre yeniden düzenlendi...

Bu defa neler eklediğimi söylemeyeceğim ama zaten herşey ortada. Sadece 1 tane gizem var. Onu bakalım ilk kim bulacak... (Cevap = Don Kişot)

Bulmaca çözme sırası sizlerde...

Yorumları ve görüşleri alayım...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Zaten 12günlük toplam işlemde
    1. nci İŞYAT (T/A)
    2. nci YATFİN
    3. ncü ZİRAAT
    4 ncü GLOBAL

ama satış yapmayıp yatış yapan yani elde mal tutan YATFİN ve İŞ
    ve çaktırmadan aradan kaynak yapan ATA peşinden ZİRAAT gene var. o zaman GLOBAL "bir arkadaşa bakıp çıkacam " mı demiş oluyor bu durumda. Bir nevi yancı olmuş öyle mi yorumlamak gerekiyor

İşte bu işleme yada işlemlere tutarlı yorum yapmak için tahtayı iyi tanımak lazım, maalesef ben tanımıyorum.

Ama illa bir yorum salla derseniz hay hay bu bizim işimiz sallayalım

5 Ocak’ta endeks düşüşü tamamlamış topluyor imajı verince Globaldeki arkadaş saldırmış almış 100 bin lotu ( sabırsız birisi herhalde) tahtayı resmen çizdiği için maliyet yüksek olmuş, ama gelelim 11 Ocak’ta yaptığı işleme malum endeks düşük açmış ve bazı kritik noktaları zorluyordu bu sabırsız arkadaş korkmuş yapıştırmış 100 bin lotu yine vermiş aşağı doğru ama bist bu ya toparlamış sonra o da sattığıyla kalmış....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    günlük veriler ve sistem sonuçları listesi download edilebilir hale gelmiş EXEL
    verilerden direkt grafik açılır olmuş

Sayfa 270/1078 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •