Haklısınız üstadım.
Biz bu konuda daha emekleme aşamasındayız.
Öğreniyoruz yavaş yavaş.
Selamlar
Printable View
RTE iktidara geldiğinden bu yana tesadüfen ilk evi ayırdık babamızdan. Malum öncesinde Tansu dan buyana sürekli kriz oluyordu ücretsiz izine gidiyorduk. Korkudan hep stok yaptım. 6 ayda iki kez ücretsiz izine gittim. Ondan sonra da alışkanlık oldu. Şuan da stok yaparak hanıma zaman kalsın istiyorum. Kadın pazar manav market derken bayağı zaman gidiyor. Şuan hanım günlük kitap okuyor. Bugün soda buldum Ramazan önü biraz stoklayayim.
Şuan borsadan çok korkuyorum bir gece birşeyler oldumu hasar çok büyük oluyor. RTE döneminde bayağı borsa krizi oluyor. Koca koca tahtalar kaç gün dip oldu hatırlıyorum. Bugün öyle bir satış olsa bu parasızlıkta 15 gün dip olur.
bu adami gruba uye yapalim potansiyeli var
https://www.facebook.com/share/r/GaG...ibextid=31ks6x
Kısıtlı geliri olanlar ya iyi beslenmeyi ya iyi giyinmeyi ya tatil için para biriktirmeyi ya arabası ile gezmeyi gibi gibi bunlardan sadece birini tercih etmek zorunda artık hepsini yapmak sadece gerçek zenginlere ait
NOT:kendi evi olan birisi ancak bu tercihi yapabilir olmayan için tek çare survivor olmak
Bak sen eşşoğleşsğe buna ceza olarak eşşek gibi anırma cezası vereceksin günde 10 kez 5 er dakika bi de deftere her gün ben eşşek soyuyum yazacak.
Zira eşşek le ancak eşşşoğlu eşşek ilişki kurar bi de tecavüz ettiği eşeği nikahına alacak veya ömür boyu saman lâ bakacak.
,................
Evet Hafize Gaye inşaat çetesinin felan işine gelmemiş olabilir , şimdi bu kadına sahip çıkmalı ama babasını eğer MB ye de aldıysa ysnlış, ama tam ABD de iken arkasından iş çevrilmesi bi numara olduğunu gösteriyor.
Sevgili de yapabilir yani 4-5 akşam yemeği ile :)
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sittimin Androidi özel karakter kabul etmiyor, ultra özel karakter değil sadece sonsuzluk karakteri.
Bu konuda biraz bilen biri olarak üreticiler hariç
Sn Ayhan tabii ki daha iyi bilir, yudum zeytinyağı kesinlikle şüphelidir benim gözümde ben markaya güvenimden yıllar önce A101 de indirime gittiğinde almıştım asla boğazda yanma ve zeytinyağı acılığı yok, bazı yağlar çok kaliteli olduğundan bunu elimine ettikleri yalanına başvururlar, en son bir Cunda adası üreticisi ile tartıştım bana yapmayın bu sene yağlar biraz böyle düz çıktı dedi , bi daha almadım.
Kendi tercihim : param varsa
1 tariş asla hile hurda olmaz
2 kristal asla hile hurda olmaz (micaleff ailesinin 100 yıldır şimdi Diana ve Rosemary Micaleff yönetiyor bildiğim bu konuda tavizsiz bizim köylülerde her numara var)
Köylüden asla yağ almam, komili için bir şey diyemem ama sahibi artık ünilever mi, yudum ve komili ayrıldı diye biliyorum.
Nokta..
Benim BAĞ-GUR emekli maaaşım tastamam 10 bin gayme, yani kısıtlı maaşa giriyoruz.
Ayda 8 kere 2 kişi pideciye gitsek 1.000 × 8 = 8 bin gayme tatlıya para kalmıyor, demek ki iyi yemek işi yatar.
İyi geyinmek LC WAİKİKİ ile olmaz her halde, o işte yatar.
1 depo benzin 2 bin gayme Antalyaya varıp gelsek biter, bin gaymeye otelde yok gezme işi de yatar.
Valla 10 bin gaymenin neyini tasarruf edeceğiz, onu ben de çözemedim?
Evlenmeden olmuyor mu ? [emoji848]
Bekâr ve sevgili olarak takılınsa sadece...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazıyorum fakat yakında, herifin bir ayağı çukurda ama, bir eli de şeyinde zannedecekler.:kahkah:
Ayvalıktayım gündüz piyasayı kontrol edeceğim
Enflasyon ve davalüasyonun bir kaç yılda min. yüzde 500 lere dayandığı bir ülkede İKİ KEZ YÜZDE 25 kira artış kısıtlamasını getirdikten sonra hala duruma göre bunu uzatırız diyebilen en üst düzeyde ekonomi yetkilisi varsa;
NE DİYE TL ye geçeceğiz? Liberal ülkelerde;
1- Fiyatlarda böyle bir kısıtlama olamaz.
2- Çok olağanüstü kriz döneminde yapılmışsa ve hala bu kısıtlama kaldırılamıyorsa bunun meali: KRİZİ YARATAN DURUMDA DÜZELME YOKTUR.
3- Kaldı ki böyle bir kısıtlama emlak yatırımından kişileri uzak kılacağından kiralar (artan nüfus ve ekonominin en temel ilişkisi olan arz ve talep ile) her gün daha da artacaktır. Bu durumda ücretlinin en büyük kalemi olan kira payı nedeniyle sürekli olarak ücret artışı gündeme gelecek ve enflasyonun ateşine odun atılmış olunacaktır.
3- Tüm memur ve emekli maaşlarına, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam da krizden çıkma isteğini yansıtmamaktadır.
Bu nedenle mantıken yerel paraya dönmenin bilimsel olarak bir mantığı bulunmamaktadır.
Bunu ben buradan düşünebildiğime göre büyük yabancı fonları yöneten kişiler görmüyorlar mı?
Hayal edildiği gibi TL değerli kılınıp ithalat artar ve ülkeye yeterince döviz gelmezse dolara talep tam tersine fazla olmaz mı?
1- Yüzde 40-45 TL faizi ile ne enflasyon karşında paranın satın alma gücü nasıl korunabilir
2- Birikimiz bir yıl sonra aynı miktardaki dolar karşılığına ulaşılmazsa diye tasarruf sahibi olarak hiç kaygılanmıyorsunuz?
Fetöcülerin söylediğine göre, Türkiyede doktora sahibi kişi sayısı 500 binden fazlaymış, bu hesapla Tavşanlı'da 100 tane doktorası olan var, bunlar nerede AMK?
Zeytinyagindaki hile hurdayi gecelim diyelimki hile yok ve 100% zeytinyagi ama is bununla bitmiyor
Zeytinyagini faydali yapan tek unsur icindeki polifenol sayisidir. Bu sayi ne kadar yuksekse o kadar faydalidir dusukse sudan farki yoktur
Egitimsiz cahil insanlar zeytinyaginin tadina kokusuna goruntusune bakarak kaliteli olup olmadigini anlamaya calisir
Oysaki zeytinyaginin kalitesi yalnizca laboratuar analizi ile anlasilabilir
Turkiyede satilan zeytinyaglarinin %99 u gercek soguk sikim degildir ve organik degildir. Butun uretilen zeytinyaglari arasinda polifenol sayisi 300 u gecen ise %1 bile degildir. O %1 de son yillarda ortaya cikan butik isletmeler sayesinde uretilmistir. Onlarin satis fiyatida market fiyatinin 4-5 kati zaten.
Ozetle Turkiyede gercek zeytinyagi yoktur. Turkiyede daha polifenol nasil olculur bilen laboratuar sayisi bile azdir ki aralarinda olcum teknigi konusunda uzlasma dahi yoktur. O yuzden butik isletmeler numuneleri Atina universitesine yollar.
Organik gercek soguk sikim polifenolu yuksek zeytinyagi zaten dunyada da nadir bulunur. Zenginler gidip butik isletmelerden parayi bastirip alir fakirler ise su gibi olani kullanir. Hele koylulerin otoban kenarinda plastik bidon icinde gunesin altinda saatlerce beklemis zeytinyagi hakkinda hic konusmiim kanserden baslariz kalp krizine kadar gideriz. Daha yazacak zok sey varda uzatmiim
Ben olsam ne dolari ne de altini satmam secime kadar.niye satilsinki ucuzdan.bence harcama yapmak herturlu hatadir.
Benim anladığım yeni MB başkanı Cevdet Akçay. YouTube de Remzi Özdemirin programında Hafize Gaye Hanım'ın babası ile ilgili MB müfettişlerinin yaptığı soruşturma olduğunu hatta Mehmet Şimşek ve RTE ile arasının iyi olmadığını bu şekilde itibarsızlaştirma yolu ile istifaya zorlamak etmezse görevden alınacağını söyledi bunlar etrafta camiada duyum söylenti dedi.
Turkiyede durum bu kadar kotulesirmi?
https://www.facebook.com/reel/875917224326962
O zaman zeytinyağı tadım jürileri nedir
https://bilgeagacdergisi.com/zeytiny...i-tadimcilari/
Demek bu zeytinyağı işini dünyada bi tek sen biliyorsun sana neden G..Amed denildiğini her yazında ispat etmene ne gerek var, bi kere de ispatlama.
Ula senin gibisi az bulunur, şu bi aile filmi vardı münir özkul ve adile naşit ın turşu kavgası yaptıkları, şener şen de Münir Özkul'un kardeşi palavracı biri
Cümleleri "ben Amerika'da Hollywood da iken, ben Afrika'da aslan avlarken " felan dı.
Tanıdık geldi mi....
Asla somon baligi yemeyin
https://www.facebook.com/reel/1524723588261324
Tadim jurisinin olmasi benim dediklerimin yanlis oldugunu gostermez
Ayni sarapta oldugu gibi tadi kokusuna bakip nerede ne zaman uretildigini anliyorlar.
Lezzet ile kalite farkli seyler. Tadinin kokusunun vucuda bir faydasi yok minerallerin var. En onemliside polifenoldur
Turkiyede daha polifenolu bilen kac kisi varki bu konu konusulsun. Laboratuari var kimse guvenmiyor Yunanistana yolluyorlar numuneleri
Egitimsiz cahil insan goruntuye kokuya tada bakar. Onemli olan kalitedir, cunku vucuda fayda kaliteli gidadan gelir.
Kim Laboratuvara karşı bir şey konuştu, tabii testler mühim, ancak yukarıdaki yazıyı oku öyle gel olay sadece lezzet değil boş yapma, yazıyı sonuna kadar oku.
Adamlar tadımla üretimde hangi noktalarda yanlışlar yapılmış görebiliyor.
Ama senin dediklerin tam doğru olsa, yabancılar bizden almaz, İtalya bile ülkemizden bu yıl acayip zeytinyağı çekti litresi 500 e gidiyor. İhracat dökme zeytinyağında ihracat durduruldu.
Zaten olay, halk için lezzetli olması değil ,
sayın bisik(tirol)letçi