DDKKM 9% dan iki gun once yaptik
20 diyenler belgelesin bari........
Garanti bankasi
cep bankacilik ta ana ekran altinda basvurular yaziyor
ona tiklayin cikan ekranda ucuncu sirada vadeli hesap yazar ona basin
cikan ekranda gene ucuncu sirada dovizden donusumlu kur korumali hesap yazar
ona tiklayin
faiz oranlarina bakin hepsi %13 yazar ISTE DDKKM
şöyle yapıyorlar ödemeyi, o gün biri gelip döviz yatırırsa o dövizi size veriyorlar
ana ambardan çıkış yok, yanı banka talep ediyor, bizde yok ki falan diyorlardır
seçimden sonrada fiziki dolar ödemesinin olacağına ihtimal vermiyorum bankalar seçim sonrası diyor
seçimden 3/6 ay sonra bekli bir fon gelir, döviz girerse girer (tahmin) o vakit veren olur, dev öncesi bu düşük kurla yabancıda zor gelir, hatta gelmez diye tahmin ediyorum
döviz tarafında asıl talep seçim sonrası gelecektir, seçimn ikinci tura kalma ihtimali çok yüksek
tl yi devüle edersen seçim öncesi/sonrası döviz bozduran vatandaş olur fiziki talep bir nevi karşılanabilir
yoksa sıkıntı sürer ve katlanarak devam eder, kısır döngüde çok sürmez,
özet olarak seçimdeh önce başkasının yatırdığını alabilen olur ancak, Amazon usulü takas :he:
Primli DDKKM var , prim baştan yatıyor , git hemen çek , ister harca , ister döviz al , ister günlüğe koy değerlendir. Bunu ing ve garanti yapıyor , hsbc ve odeo da duydum , sormadım.
Niye bunu yazdım ?
sn.Achiles ve shorts ve bir de sn.Bülent yazmış , gayet açık , net. Kimse kimseyi inandırmak zorunda değil. Ama iğneli laflar adamın canını sıkar , insan bildiğini , yaşadığı tecrübeleri niye paylaşayım ki psikolojisine düşürür.
Ben de yaptım , şubat başında 6 ay vadeli , ing den , 100 bin dolar , o zamanlar %12 faiz alabildim , primi de peşin aldım ve kullandım. O zaman ing faizleri en iyisiydi , minimum 10 bin dolar ile yapılabildiğini o gün için söylemişlerdi , bugün için sınır nedir bilmem.
Şubat başında , bankalar ile serbest piyasa arasındaki makas çok daha az idi . Ama şu an %3-4 falan makas var artık , gittikçe de artacak deniliyor. Ben şubat da yaptığım gün , 100 bin doları merkez bankası kurundan tl hesap yaptı memur , %12 faizden 6 ay için net 6 bin doların merkez bankası kurundan TL karşılığını hemen hesaba yatırdı , daha bankadan çıkmadan hemen oradan o parayı eft yapmıştım. Stopaj yok . Ama şu an , mesela arkadaşlar diyor ya %20 - 25 civarı ddkkm primli hesap. İşte gene merkez bankası kuru ile çarpılıyor , mesela dolar için 19,50 civarıdır herhalde , paranın TL karşılığı için resmi kur ile çarpıyor . Ama sana yatırılan o prim ile , aslında o söyledikleri faize göre biraz daha az faiz oranı oluyor , çünkü piyasa kuru artık %3-4 daha pahalı. Yani ben o an , şayet dolar almak istesem , 6 bin dolar değil de mesela 5900 dolar falan alabilirdim , makas daha az olduğu için . Ama bugün 5700 dolar anca alabilirim , çünkü makas gittikçe artıyor. o yüzden dolarıma göre aslında %20 değil de , mesela %18-19 falan , makasa göre hesap ile net olarak hesaplanabilir elbet.
Burada ilk defa bu uygulamayı nick ini unuttuğum biri bahsetti , bi kaç soru sordum ona , herhalde görmediği için cevap yazmadı. Ama ertesi sabah 2 şube gezince olayın ne olduğunu kavradım ve aynı gün uyguladım. Bi çok şeyi bu siteden öğrendiğim için - 1999 dan beri farklı nick ile de olsa yazarım , okurum , bi gönül bağı var artık bu site ile , o yüzden tecrübemi de paylaşmıştım.
Bu sitenin eski müdavimleri , kimin kuru sıkı palavracı , kimin doğru bilgiler verdiğini bilir . Farklı biliyorsanız , o şekilde tecrübe yaşadıysanız , donelerinizi ortaya koyarak elbet karşı çıkılabilinir , ama moral bozmak , iğneleyici laflar sokmak , olmaz ..
malesef çok haklısınız sn roxette.
dönem dönem bu başlıkta sallamasyon oran paylaşan az şark kurnazları da peydahlanmadı değil. genelde çok geçmeden ifşa olup uzadılar başlıktan. bunun yanında gerçek oranlar paylaşıp yalancılıkla yaftalanıp küsüp uzaklaşanlar da oldu malesef. hepsini gördü bu gözler.
ben hala iyi oran aldığımda bunu hemen paylaşmalıyım birilerinin işine yarasın diye düşünenlerdenim. yalan diyen ya da kanıt isteyenler s2mde değil.
böyle devam...
İng bank 30k yeşile %7 verdi opsiyonlu ddkm
burgan banktaki gişe yöneticisinin demesinde göre yurtiçi swif için aracı banka 100 k'ya kadar 5 dolar kesiyor...
TCMB: 2023 TÜFE tahmini %22.3 oldu
vakıfbank %33 32+üstü tüm vadeler.
Klasik Mevduat
HSBC
32-40
1 M +
% 35
Geçen ay kilo 600 liraydı
Bi bakayım dedim, 825 lira olmuş
%37.5
https://www.macrocenter.com.tr/fumec...uk-kg-p-d8b87a
mt'ler dediğiniz gibi hakim değil, çoğu konuda eksik bilgileri var, private olanlar da buna dahil maalesef, şu ana kadar gördüğüm böyle.
hesaplama yöntemini bilmiyordu mt ama sanıyorum vade sonunda realize olan zarara göre değişken bir rakam. 270 usd stopaj yerine 18,88 civarındayken 7k tlye yakın bir iade oldu bu sayede realize olan zarar düşmüş oldu bu işlemden. Vade sonunda ben bankaya bana ödenen opsiyon priminden fazla bir tl ödemiş oldum. yani opsiyon yerine normal kkm de kalsam daha yüksek bir getiri elde etme fırsatı olacaktı bu işlem için. faizin daha da düşmesiyle artık bu durum imkansıza yakın gibi duruyor, o yüzden opsiyon ile teşvik arasında fark yok gibi bakıyorum ben.
HSBC anam babam usulü KKM %35
arkadaslar kkm bedava peynir gibi bir oranlarla sunuluyor...
ben tekrar sisteme sokmadım...
zaten bişeyde kazanmadım...
seçim geçmesini beklicem...
büyük kriz çıkabilir...
Onhesap 500ustu kkm%30
Onplus 30+2(1500 tl harcamaya)
Vakıfbank 500k kkm %33 .düz mevduat %33
Dolara yüzde 20 li faizleri yeniden görmek istemiyorsak, ülkedeki döviz kıtlığına dur diyebilmek için, Seçimden sonra UZUN bir dönem 40-50-60 lik mevduatlara alışacağız.
Vatandaş delirmiş gibi normalde hiç almayacağı şekilde elindeki dolara endeksli şeylere gömüyor.
Dünyada ve ülkeye girişte araç bolluğu yaşanırken halen sıfır araç bulunamıyor. Herkes yatırım için al-sat için araç talep ediyor.
Çeyrek, Cumhuriyet altına hücum var. Talep geçen yılın 3 katına açıkmış.
Hükümet bir yandan her şahsa, şirkete doları yasaklarken diğer taraftan vatandaş tüm parasını dolara, altına gömüyor.
İthalat patlıyor, cari açık tarihi rekorlara gidiyor.
Bu hastalığın tek reçetesi var.
Nasıl şeker 5 Tl lik fiyatta reyonlar boşken, 20 Tl olunca doldu, Dolara da DERHAL okkalı bir deval çekip piyasanın ateşini düşüreceksin, üzerine de antibiyotik tedavisi olarak FAİZ i de TUİK in değil GERÇEK enflasyonun üstüne çıkaracaksın.
Bu kadar.
O zaman Meral hn. ın dediği gibi olur. Enflasyon yüksek olacağından memurlara da enflasyon üstü verileceğinden tüm emekliler ve memurlar zaten en az yüzde 50 zam alır.
Seçimde SANAL verilerle oluşmuş maaş artışlarına mı, yoksa gerçek verilere göre belirlenmiş ücretler mi olsun a oy atacaksın.
Sisiyemi imamoğlunamı gibi olmuş
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.