Evladiyelik almak için güzel yerler
Printable View
Endeskten emin olsam LEŞ FİYATA gelmiş hisseleri alacağım da...SP VE BIST100 den emin olamıyorum..
Kanımca 30 gün içinde güzel , ORTA VADELİ alım yerleri gelecek.(olası dip ve tarihi konusunda bir tahminim var)
Öyle güzel hisseler var ki konjonktör uygun olmadığından tarihi diplerde..üstelik GÜÇLÜ SAHİPLİKLERİ var..
BALIK-KARINCA olayı..zamanı gelince bu ölülerden ralli beklerim.
12*13*14 numara alım için uygundur...:)
Blombergde Marbaşın elemanı
buralar maliyetlenme için güzel yerler derken
hemen ardından yabancının gelmediği borsanın yükselmesi çok zor diyebiliyor ,ve mealen ekonomi programının değerinin anlaşılmasıyla birgün mutlaka gelecektir diyor , konuşmalarından yakalayabildiğim kadarıyla
yani buralardan alıp hammaliyeye başlayın 3 vakte kadar yatırım yapılabilir seviyeye geldiğimizde meyvelerini yiyeceksiniz gibi anladım
tabi burda 3 vakte kadar zaman dilimi olarak nereye tekabül ediyor orayı iyi tespit etmek lazım
ekg usd... halka arzdan bu yana dolar ezmiş grafiği...
https://i.hizliresim.com/kotxuc4.jpg
Bende dinledim kahvemi içerken güldürdü beni :) en hoşuma gideni yayının heyacanıyla rakam aklıma gelmiyor demeseydi diğeride pıst 100 için tl bazlı 200 günlük ortalama altında kapanış beklemiyoruz deyip altında kapanışlarla ilgili çalışmamız yok demesi:kahkah:
dip not .burdan teknik analizle uğraşan yeni arkadaşlar graflara dolar bazlı bakın pıst 100 200 günlük dolar bazlı ortalaması 2.95 lerde buranın altına stoplos koyardınız şimdi nerde 2.77 tl bakan 200 kolluyor altında daha çok panik yaratılır buda onların istediği psikolojinizi bozar.
13.5 sene psikolojik tedavi görüp hocasını tedavi etmiş kişi olarak yazıyorum:)şimdi rakı masasında yemeklerde hoca bana gülüyor nerden nereye diye
10881...........bu sefer Long.........
Bu krizi 2000-2023 kadarki zaman dilimindeki hangi krize benzetiyorsunuz.Hadi bakalım boş durmayalım kritik yapıcaz düşünceleri görelim:)
akçay ilk yorum senden gelsin hangi tarih :)
ben etliye sütlüye karışmadığım bir dönemdeyim beni pas geçin...
ama naci ağbalın şutlandıgı bir kriz olmustu...
onun altlıgımı yapılıyor anlamadım...
Çin hisse senetleri Ocak 2019’dan beri en düşük seviyede
https://www.paraanaliz.com/2024/piya...iyede-g-95661/
Siz de bizim borsa yılbaşı endekse geliyor diye telaşlanıyorsunuz 😀
topik geberik yada çok içerde fikir beyanı yok şuradan şort buradan long yazılmasını seviyor :)ah eski topikler graflar ,yorumlamalar havada uçuşuyordu.Gerçi çoğu kişi çalışıyor sadece takip ediyor burayı.
Ben şahsen viop da şuradan aldım şuradan sattım yazmanın mantığını anlamıyorum. viop gibi hızlı bir mecrada bir insan günde 5 kere short long yönlü fikir değiştirebilir. viop hisse gibi değil ki düştükçe biriktiriyorum falan densin!! Hadi hisse başlıklarında düzenli paylaşım yapan birisi zamanı gelince sattım falan yazması etik. Çünkü nede olsa birileri seni takip ediyor olabilir. Ama viop da bence gereksiz. Ama yön işaret eder gibi manipülasyon kokan lar hariç fikir beyanları tabikide olmalı. Forum bunun için var zaten.
https://i.hizliresim.com/hbxqwe9.jpg
mesaj 2185 ten devamla,
a mavi ok yeni trend ekledim, esasen dünden beri vardı,..
öncekiyle birlikte turuncu ayrımındaki direnç böylelikle kalınlaştı,
yukarı kırılımının sertlik derecesi arttı demek bu(sub),
çünkü turuncu alana geçerse hem öncekini hem de yeni oluşanı kıracak(sub),
reel durum(obj):
a kırmızı alanda fiyatlar açılıştan bu yana devam ediyor,..
psikolojik deneydir benim sorduğum soru kimisi korkuyor ağzımdan birşey çıkar başım ağrır diye, kimisi malda yakalanmış tikerim krizini diyor,kimisi çalışıyor buraya yazmıyor sadece göz ucu ile takip ediyor, kimisi hiç fikri yok tuttuğu siyasi partiden dolayı kendine yediremiyor anlatamıyor:) böyle gidiyor
burdaki fiyatlar arşa çıkınca yeni mecralara yelken açtılar...
https://i.hizliresim.com/2p03muv.png
Bunun bikaç sebebi var, diyelim ki aşada 200 kişi var ama endekis daytradeci vobcu zaten bir elin parmağını geçmez, çoğunluk hisseci
Eee malüm 20 temmuzdan beri tüm hisselerin içinden geçtiler.
Bist30 da şanslı 4 adet hisse kaldı
Pgsus
Bimas
Tavhl
Tcell
Olanlar pek zopa yemedi, diğeri ehh işte diyip sineye çekti, sessizce bekliyor
sasa var hekts var...
https://i.hizliresim.com/jjktils.jpg
https://i.hizliresim.com/7jm9t0p.jpg
çizgiler önceden hazırdır, nitekim önceden hazır olan çizgilerin, kırmızı renk xu100 le uyumludur,
çizgi çizmek istemiyorum, o nedenle kesik çizgli,..
benim için ölçü xu030,...xu030 kalın k pembe çizgi ve altta olan a mavi yelpaze ile anlamlı,
a mavi yelpaze üstüne bir şekilde çıkabilirsek ki FED/FOMC kaldı,..tekrar long py geri gelir,..
ama FED/FOMC çalışmaz ise,..o yorumuda siz değerlendirin,..
Dün tofaşı masaya yatırıp şeyttürdüydük burda, tepeden yüzde 65 düşmüş dediydik.
Bugün de Sasası olanın tasası olmazı masaya yatıralım
Tepeden buda yüzde 65 düşmüş
Yani gebermiş canları çıkmış, nasıl konuşsun sindoma abi
ak-ünlü yükleniyor
iş... azaltmıştı, hafif hafif artırıyor
bi 1092450 yaktıktan sonra... yine aşağı geliriz
https://i.hizliresim.com/be6uqmp.png
şimdi 2 kırmızı daire 2001-2008 krizleri sarı daire 2010-2013 hareketleri 2013 dan sonra gerek komşularınla ters düşme,gerek batı ile ters düşme ,yanlış siyasi kararlar,yanlış ekonomi kararlar derken gelen bantlar.
burada şunu anlatmak istiyorum dışarıda yaşı olan insanlarla halkla konuşuyorum böyle bir dönem görmedim diyor ,insanların aldığı paralar ortada,dışarda gıda ve konut , kira vs fiyatlar ortada .
yukarki grafta böyle krizler nasıl fiyatlanış görün istedim bu fiyatlamalar yapılırken gerçek yabancılar vardı ve hareketler sert oluyordu şimdi yastık görevi olan bir sistem var bunu marbaştaki sabah vatandaşın konuşmasından sonra çıkardım 200 günlük ortalama altı beklemiyoruz öyle bir çalışma yok dediğinde bir bakayım dedim.:)
bu yüzden temkinli doğru maliyetlenme peşinde olun veya kendinize bir bant belirleyin bunun üzerine atmadan oyuna dahil olmayacam diye ama o bantın altı dolu olsun.Zor bir kış olacak ekonomik anlamda.
Herifin elinde kozu var, herkese yasak olan ona serbest, basıyor açığa istediği hissenin anasını ağlatıyor.
Gücü yetse benim tahtayada basacakta totosu yemiyor
9400
dillere pelesenk olmuş.200 gn ortalama...ve her seferinde buradan dönmüşüz...
Herkes işin sırrını çözmüşse o kural işlemez...Bence 9400 rakamı 30 gün içinde kırılacak..:)
ve mart- nisan 2025 e kadar bıst100 de 14.000 görülecek...
Daha ne diyeyim...KAYITLARA GEÇSİN...Bu sefer de tutarsa 3. olacak..Dokunulmazlık isterim..:)
Kriz mi-düzeltme mi..Bunu ancak global PALA bilir..Ama şimdilik benim gördüğüm -kendimce analiz ettiğim bu..
Ama sebebini hiç anlamadığım muhtemelen birinci halkanın bile tamamının bilmediği bir sebeple
Durmak yok düşmeye devam gibi duruyor.
Sebepsiz anlamsız ya da biz haberdar olana kadar iş işten geçmiş olacak çok önemli bir sebepten dolayı …
En büyük operasyon gubrf de yaşandı, günlerce taban tabana gidince herkesin dikkatini çekti, tepeden yüzde 220 düştü 130 dan sonra biraz aldılar, bikaç yıl bu seviyelerde dip çalışır muhtemelen.
Sonra sırayla
Sasa ve hektaşta operasyon çektiler.
Onlarda bu seviyelerde dip çalışması yapar bikaç yıl muhtemelen.
Sırada hanki hisse var acaba, bana bakmayın ben doğuştan kazana düşmüşüm, en son benim kaada sıra gelir :he:
Neyise
Hisseciler çok dikkatli olsun, sıra senin hissede olabilür :whistling: