merhaba, işe giriş sebebiyle bes'e bağlanmıştım. maaşımdan hiç kesinti olmadı. girişim yapıldığına dair bilgi gelir gelmez arayıp iptal ettirdim bes istemiyorum diye. ve hesabıma iade ücreti geldi. böyle bir şey olabilir mi yanlışlık var sanki?
Printable View
merhaba, işe giriş sebebiyle bes'e bağlanmıştım. maaşımdan hiç kesinti olmadı. girişim yapıldığına dair bilgi gelir gelmez arayıp iptal ettirdim bes istemiyorum diye. ve hesabıma iade ücreti geldi. böyle bir şey olabilir mi yanlışlık var sanki?
Bugün bes şirketimden aradılar. son 1 yılda %48 getiri yapmışım (kendi hesabıma göre %28 idi ama onlar ödeme tarihlerime göre daha net hesaplamışlar). Bende sizin sunduğunuz fonlara rağmen gayet iyi yapmışım dedim :))
BES deki temsilci gayet net bir şekilde yakında befas çıkacak tüm şirketlerin fonlarından daha iyi seçimler yaparsınız dedi :)
48% cok basarili bir getiri. Tebrikler.
8 yillik ortlama yillik getirim 43% su an. Daha cok hosuma giden ve motive eden ise, son bir yilda ki getirimin, 8 yildir yatirdigim katki payindan fazla olmasi. Bilesik getiri gercekten cok guclu.
1 yıllık 60% :) altin-ppf-altin-ppf
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bana şu fon ilginç geldi. Tefasta bu fonun karşılığında başka bir fon yok sadece emeklilik müşterilerine özel.
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. B.R.I.C. ÜLKELER YABANCI DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU
Fon, performans kriteri olarak %22,5 Hang Seng Endeksi (Çin Hisse Senedi), %22,5 MICEX (Rusya
Hisse Senedi) Endeksi, %22,5 Bovespa (Brezilya Hisse Senedi) Endeksi, %22,5 Sensex (Hindistan
Hisse Senedi) Endeksi, %5 BIST-KYD DİBS 91 Gün Endeksi ve %5 BIST-KYD Repo (Brüt)
Endeksi’ni hedef almaktadır.
Parasal genişlemenin yoğun olduğu dönemlerde iyi getiri elde edebilir.
Fonun 5 yıllık getirisi %380. Yabancı para cinsinden bir yatırım aracı.
Befas açıldığında alım dönemini iyi belirlemeye çalışarak belli bir oranda portföyümde taşımayı düşünüyorum.
Giriş Aidatı Tutarı 0,00 TL
Yönetim Gider Kesintisi Tutarı. 662,62 TL
Fon Toplam Gider Kesintisi Tutarı 3342,33 TL
Ara Verme Halinde Yönetim Gider Kesintisi Tutarı 0,00 TL
Ek Performans Kesintisi
Ayrılma Halinde Yapılacak Gelir Vergisi Kesintisi Oranı (%) %15
Hangi şirket bu ? Beni hiç aramiyorlar...
Allianz hayat, avivasa, nn, garan... Hepsinde var oysaMi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam arkadaşlar,
Altın-ppf-altın değişimi yapanlar görüşlerini sunarsa seviniriz. Tuşa bastıktan bir hafta sonra işlem oluyor.
Ne kadar iyi yakalamışsınız tebrikler...
Merhaba Arkadaşlar,
Allianz Yaşam emeklilik BES fonlarının 2018 den bu yana getirisini güncelledim ve paylaşıyorum.
Bu verileri en sağdaki sütundan görebiliriz.
https://i.hizliresim.com/1gyvrg4.jpg
Allianz Yaşam BES fonlarında 2021 performansı da 3 yıllık getiriye benzer görünüyor.:)
Listenin sonunucusu bu yıl %13 lük düşüşle AMF devlet katkı fonu görünüyor.
https://i.hizliresim.com/peaixvw.jpg
Benim paylaştığım aşağıdaki listede 19 fon var.
Ancak güncel bir o kadar daha yeni fon Allianz ın sisteminde mevcut görünüyor. :)
Tabloda olmayan Allianz Yaşam Fonları:
ACV
AEC
AEP
AEZ
AFJ
AIE
AIP
ALJ
ALZ
ANJ
ANP
APG
AZH
AZL
AZS
AZT
FYU
FYY
KOA
KOE
KOS
KAYNAK:
https://www.allianz.com.tr/tr_TR/uru...ml#/fundYield/
AMF Devlet Katkı Fonu, Gerekli bilgiler aşağıdadır. Kalın harflerle işaretledim.
Portföy Dağılımı
% 14.04 - Ortaklik Paylari
% 82.86 - Devlet Tahvi̇li̇
% 0.04 - Vadeli̇ Tl Mevduat
% 2.18 - Ters Repo Tl
% 0.04 - Takasbank Para Pi̇yasasi İşlemleri̇
% 0.25 - Özel Sektör Borçlanma Araçlari
% 0.58 - Varliğa Dayali Menkul Kiymetler
Halka Arz Tarihi
30.04.2013
Kurulus Tarihi
30.04.2013
Fonun Amacı
Fon, Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik kapsamında oluşturulan ve katılımcılar adına ödenen katkı paylarının değerlendirildiği fondur.
Fonun Stratejisi
Fon, portföyünün en az %70?ini ilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığınca veya Hazine Müsteşarlığı varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen Türk Lirası cinsinden borçlanma araçları, gelir ortaklığı senetleri ve kira sertifikalarına yatırarak gelir elde etmeyi hedefler.
https://www.allianz.com.tr/tr_TR/uru...fonlari.html#/
Merhaba arkadaşlar,
Para piyasası fonu ile altın arasında bugün bir tercih yapılacak olsa hangisini hangi oranda tercih ederdiniz?
Merhaba; ben temkinli bir yatırımcı olarak Güneş ve Ay'ın aynı hizaya geldiği yani Altın'ın dolar cinsinden nispeten yüksek olduğu ve dolar/tl nin en yüksek olduğu seviyede ppf'ye geçerdim ve geçen hafta tüm BES pozisyonumu yüzde yüz altın fonundan yüzde yüz ppf fonuna geçirdim. Ama güneş tutulurken sörf yapmak isteyen de olabilir.
Sizin yerinizde olsaydım %70 ppf %30 altın yapardım.
Sebebi de faizlerin kısa vade de düşme olasılığı siyasiler düşürmek istese de pek fazla değil ve TL cinsi getiriler yabana atılmayacak seviyede.. ayrıca önceki aylara göre önemli ölçüde cazip hale geldi.. Altın ise kısa vade de 400 den 520 ye %30 prim yapmış durumda. Bir süre buralarda 460-560 arası gider gelir düşüncesindeyim.
Vakıf emeklilik te devlet katkı fonu -%7,5 larda...benchmark değeri -%11,5 larda...arada nasıl bu kadar fark olabiliyor...vakıf emeklilik bir şekilde kamu avantajını mı kullanıyor.
öte yandan fon yönetimini beğendiğim allianz ise katkı fonunda -%14 lerde...yukarıdaki tuhaflık daha da ilginç hale geliyor bu durumda...sabit getirili ve hareket alanı çok az böyle bir fonda arada nasıl bu kadar getiri farkı oluyor, hayret ediyorum.
son olarak..altın fonu ve ppf için görüşüm şu...2016 başında %100 altın fonuna geçmiş biri olarak, arada 1-2 küçük sat-al dışında pozisyonumu hala koruyorum...önümüzdeki aylarda ilk parça altın fonu sat-ppf al yapabilirim...gelişmelere göre karar vereceğim...şu an için altın fonunu azaltmak bana uygun gelmiyor.
Yaz aylarında genelde bağ bahçe işleriyle uğraşıyorum, forumda anlık yazamıyorum genelde...twitterda da takipçi sayım yüksek...işlem yaptığımda oradan yazarım, görüşlerimizi takip eden bir kitle var, oradaki ortalama bilgi düzeyi buradan düşük zaten..imzamda hesap bilgim var.
öte yandan...bes hesabım 16 yıl oldu..en başından bu yana ağırlıklı altın ve ppf fonuna yatırım yaptım...BES portföyünü last resort denen, sığınılacak son liman gibi, sigorta gibi gördüğümden...çok az işlem yapıyorum...bu nedenle benim hareket tarzım çoğu arkadaşa uymayabilir...vade yapısı önemli....bunu mutlaka dikkat almak gerekiyor...örneğin gram 530 lardan 400 lere indi, ben daynabildim, çünkü maliyetim çok aşağılarda ve bekleme gücüm, dayanma kapasitem vardı...ileriye dönük beklentilerim de devam ediyordu...bu nedenle herkes kendi durumunu çok iyi analiz edip, ona göre karar vermeli, benim için doğru olan, başka biri için yanlış bir karar olabilir.
Merhaba Sayın pit,
Mesajınızda birşey dikkatimi çekti, mümkünse yardımınızı rica edeceğim.
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. B.R.I.C. ÜLKELER YABANCI DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONUnun hangi fonlardan oluştuğunu bulmuşsunuz.
Ben de bir süredir ANADOLU HAYAT ALTIN FONUnun hangi fonlardan oluştuğunu veya başka bir deyişle sadece onsdan mı en çok etkileniyor yoksa Türkiye'de olduğumuz için örneğin gram altından da mı etkileniyor kısacası bu fonun artmasına azalmasına neler karar veriyor onu bulmaya çalışıyorum. Bu sayede daha sağlıklı kararlar vereceğimi tahmin ediyorum.
Bunu bana söyleme imkanınız var mı? Çok müteşekkir olurum. Diğer yazar arkadaşlardan da bilen varsa ve paylaşırsa yine çok müteşekkir olurum.
aslında ons da olsa gram altın da olsa günün sonunda portföyde farklılık oluşturmaz. Çünkü nihayetinde ons altın da o günün cari kurundan usd den tl ye donusturulerek hesaplanıyor keza gr altın da... ancak fonun içindeki altının oranı önemli.. bazı fonlar içeriğinde %99-100 oranında saf altın barındırmayabilir.
Kastedilen şu sanırım. Altin fonları belirli oranda altin sertifikası da bulunduruyorlar, bir ara satışı yapılmıştı bu sertifikanın, yastık altındaki altınların sisteme dahil edilmesi amacıyla çıkarılmıştı.
Ayrıca, %3-5 de olsa likit fon da bulundurabilir bu fonlar. Kimi fon yasal alt limite kadar düşürebilir altın ve altın bazlı ürünleri, kimisi max. ta tutar.
Sonuçta, hareket alanı kısıtlı olsa da, benchmark altın fonu getirisine göre, yıllık bazda %1-2 daha fazla, ya da %1-2 daha az getirebiliyor fonlar. Altının primi arttıkça, yönetim tercihlerine bağlı olarak performans farkları daha da artabilir.
Fonunuzun içeriği bu şekildeymiş.
https://i.hizliresim.com/rcp0m6g.PNG
Son 1 yılda getirisi de bu şekilde gerçekleşmiş.
https://i.hizliresim.com/5h2ubhv.PNG
Gram altından hafif daha düşük getiri elde etmiş.
BEFAS sisteminde başka şirketlerin fonlarını alabilme imkanı ne zaman devreye giriyor? Kesin bir tarih var mı? Duyurularda göremedim. Pilota başlandı yazılmış. Bize ne zaman sunulacak?
BES Fon takibi için son durum aşağıda sayın dostlarım.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Briç (ABE) fonu lider. Yıllık kazancı %80 civarı. Anadolu Hayat Emeklilik bu işi çok güzel yapıyor.
TCD - TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
%84 bist hisse senetlerinde
Son bir yılda %125 kazandırmış.
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU
%95 yabancı isse senetlerinde
Son bir yılda %106 kazandırmış.
IPJ - İŞ PORTFÖY ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KARMA FON
%70 yabancı hisse senedinde.
Son 1 yılda yüzde 97 kazandırmış.
AFT - AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
%99 yabancı hisse senedinde.
Son 1 yılda yüzde 83 kazandırmış.
Bu ve buna benzer oranlarda kazandıran yabancı hisse ağırlıklı fonlar güzel görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz.
Not: bu arada bunlar TEFASta işlem görüyor. Yukarıda bahsedilen ABEye de baktım ama o işlem görmüyor şeklinde.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abe, bes fonu. Teknoloji fonları pandemi nedeniyle revaçta. Pandemi geçince düzeltme yapacağını düşünüyorum. Pandemi sonrası emtia zengini ülkeler (briç) yükselişini sürdüreceğini düşünmekteyim.
Arkadaşlar,
BEFAS dan sonra aşağıdaki maddenin ne kadarlık bir etkisi olur? Mutlaka görmüşünüzdür bu detayı ama hesaplayan varsa ve yazarsa çok makbule geçer... Sırf "temettü fonu", "BRIC", "Koç iştiraki (bunu şimdilik alamıyoruz safran olmak lazım)" fonları için yeni poliçeler yapmayı düşünüyordum. etkisi fazla olmayacaksa hiç uğraşmayayım.
BES yönetmeliğinin 22/A maddesinin ikinci fıkrasında yer alan giriş aidatı, yönetim gider kesintisi ile fon toplam gider kesintisine yönelik kontrol işlemi uygulanmayacak.
BES yönetmeliğinin 22/A maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan fon toplam gider kesintisi iade işlemine BEFAS üzerinden
alınan diğer şirketlere ait fonlar üzerinden yapılan kesintiler dahil edilmeyecek, sadece katılımcının sözleşmesinin veya sertifikasının bulunduğu şirketin fonları dahil edilerek iade işlemi yapılacak.
An itibariyle sanal portföyüm:
% 20 FEF
% 20 ABE
% 15 AVR
% 15 CHG
% 15 AMY
% 15 NHA
:)
Benim gerçek portföy %50 abe (briç) + %50 Ah5 (hisse fon)
Firma: Anadolu Hayat Emeklilik
Yılbaşından bu yana kazanç: +%23