Bist 30 hisselerinde bu dediğiniz çok zor baya birşey olması lazım...ekonomik takvimde önemli lök diye alın demiyorum
Printable View
Finans bugün tesadüfen şahit olduğun bir olay yüzünden kendini paralama. Söylediklerin teoride doğru ve kulağa hoş gelebilir. Ama uygulaması sanıldığı kadar kolay değildir. Borsayı seans salonlarından takip ettiğim yıllarda günlükçüler vardı. Hatta bunların bazıları kredili işlem yaparlardı. Yani sabah alayım karı gördüm mü satayım tarzında hareket ederlerdi. Kredi alanların battığını hatta bazılarının kaçtığına şahit oldum. Kazanan bir kişiyi görmedim. Bir iki gün kazandın diyelim. üçüncü gün mutlaka çarpılırsın. Onun için dediğim gibi hayıflanıp da gecenin bu saatinde kendini paralama . iyi hafta sonları
Bu arada ben MAC ı -1,36 hesapladım. Tam emin değilim. Çünkü ilk kez hesaplama yapıyorum. Mustafa ise yanılmıyorsam -1,73 hesaplamıştı. Bakalım kaç getirecek?
Eib:%+0.65 olarak hesapladım. Yanlız Te3 fon %1 den fazla eksi gelmiş görünüyor, sanırım verilerde bir hata var.
opb eksi yazmış yeni fiyat 1,1157 (eski fiyat 1,1182) 3 günlük -0,23 götürmüş, MK-87
acc hafif eksi yazmış yeni fiyat 2,1705 (eski fiyat 2,1720) 3 günlük -0,07(tahmini tabloda -1,24 eksi gösteriyordu) MK-27
eib artı yazmış yeni fiyat 0,0617 (eski fiyat 0,0613) 3 günlük +0,64 getirmiş.MK +247
iran borsasi bugunde 100 de 3 artisla gidiyor
borsanin iki yolu var artisa ozellikle bu ulkelerde
1- kesin manipilasyon
2- hukumetin depoda olan paralarinin borsaya gelmesi
iran borsasi bir yilda 150 000 den 450 000 e gelmis. insanlarda acindan oluyor !
https://bourse.tgju.org/markets/inde...8957/technical
iyi gunler
Eib iyi getirmis boyle bir gundeSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6.05 den satip ,dusunce yerine koymazsan anlami yok, alisda %0.2.vergi de var.dovizde online alim- satim isindenn kazanc isi bitti gibiSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FID yeni fiyat 0.09347₺, -0.131%
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Aylıkta çanağı toplamış, kulbu yapıcak gibi sanki. YTD.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...483401885a.jpg
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Yeni sorun İdlip meselesi. Sınıra ciddi miktarda taarruz amaçlı yığınak yapıldığı söyleniyor. Bu sorun risk iştahını azaltacağından long pozisyonlar kapanmaya devam eder gibi önümüzdeki hafta.
Evet. Ocak ayı dağılım raporuna göre. Ama burada yönetim gün içinde hisse al sat yapmış olabilir mi? Örneğin öğle saatlerine kadar hafif eksi yatay pozisyonda gitti. İşte yöetimin ustalığı burada devreye giriyor. Buralarda satış yapıp akşama doğru hisseleri yerine koyduysa durumu lehine bile çevirebilir. Yoksa bizim gibi karşıdan seyrederse okkalı zarar kaçınılmaz olur.
Kendimce şöyle cevap vereyim. Kira çarpanını kafanıza takmayın. Daireyi alacağınız lokasyondaki fiyatları inceleyiniz. Kafanızda bir fiyat şablonu oluşsun. Değerlendirmenizi ona göre yapın. Eskiden kira çarpanı180 ay denilirdi. Şimdi ise 250 ay bulursanız hiç durmayın. Zaten bunun hesabını kendiniz de yapabilirsiniz. Sizin için en önemli kriter daireyi alacağınız yerdeki fiyatlar olmalı. Çünkü ben bu şekilde hareket ederek daire almıştım. Kolay gelsin.
Doğru ben de öyle düşünüyorum, endeks düşüyor diye fon alım veriyorsun akşam artı kapatıyor, satarken tam tersi oluyor,fonları anında alıp satmak mümkün olmuyor, işimiz şansa kalıyor çoğu zaman.
Benim gibi genelde ekran başında olanlar için hisse alıp satmak daha mantıklı aslında. Riske fazla girmek istemediğim için %10 kadar hisse ve değişken fonlardayım, %10 kadar da hisse alıp satıyorum.
Fakat hesaba bakınca son bir aydır fon alım satımından çok hisselerden kazanmışım. Ama yine de fon alıp satmayı bırakamıyorum onun da ayrı bir heyecanı var.
EIC Eski Fiyat = 0,019477
Guncel Fiyat = 0,0195199
Fiyat Degisimi = + 0,2207 %
Al sat yapacaksanız sürekli güniçi borsa takibinde iseniz neden fon alıyorsunuz ki, borsa yükselen trend de ise trend dönüşüne kadar hisse fonda kalacaksan her zaman kazanırsın, düşen kanala girmişse altın fon eurobond vs alırsın kazanırsın, ama hergün fon alıp satarsan kaçırırsınız.ben de sizler gibiyim maalesef ne zaman düşüyor diye tcd satsam hep çıkarken sattığımın üstünden tekrar aldım maalesef
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yükseliş trendinde ben MAC düşünüyorum.
TCD eski dinamizmini kaybetti gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Aslında öyle borsa ile uğraşırken fonlara gerek yok ama fonlarında hakkını yemeyeyim son birkaç aydır onlardan da kâr ettim, bağımlılık mı yaptı nedir az da olsa çeşit çeşit alıyorum işte, düşecek gibiyse biraz ekleme yapıyorum ama borsa artık çok çalkantılı sabah ayrı akşam ayrı fonlarında ne yaptığı belirsizleşti onun için bir süre fonlardan uzak durmakta yarar var bence.
Burası kulhanbeyligi yapilacak yada gözdağı verilecek yer degil ! Kaç kez uyardım ama abartan arkadaşlar var .. Uygunsuz bir mesaj varsa bize yönetime bildir ile bildirin , sizin göreviniz uygunsuz mesajlara karşı ileri geri sozler söylemek degil . Biz geregini yaparız ..
MKK dan bilgi...
FON Günlük Getiri (%) ACC -0,07034 EID 0,14495 KRF -0,24263 OPB -0,22508
Bu fon işi de eskisi gibi değil artık, ppf dışındakilerin getirisi hiç belli olmuyor, hisse ve değişkenler neyse de borçlanmalar, kiralar, katılımlar veya sepetler bile eksi getirebiliyor, bizim gibi mevduatçılar için iyice stres sebebi olmaya başladı.
Ben asıl Mayıs ayında mevduatın günü dolunca ne yapacağım onu bilmiyorum, şimdi bile elimdekini çevirmekte zorlanıyorum, faizler çok düşük, dolar veya altına alışık değiliz, fon alsak ne alacağımızı şaşırdık iyice.
Ben Mkk verilerine göre -%1.30 olarak hesapladım ama inanamadim zaten bir ayda anca bu kadar getiriyor. Hisse oranı %4-5 olarak gözüküyor bu kadar negatif getiri olması imkansız gibi. Zaten risk duzeyide 4'te. İnsallah bir hata vardır. Başka birinde varsa hesabını kontrol edebilir mi?