Yeni sorun İdlip meselesi. Sınıra ciddi miktarda taarruz amaçlı yığınak yapıldığı söyleniyor. Bu sorun risk iştahını azaltacağından long pozisyonlar kapanmaya devam eder gibi önümüzdeki hafta.
Yeni sorun İdlip meselesi. Sınıra ciddi miktarda taarruz amaçlı yığınak yapıldığı söyleniyor. Bu sorun risk iştahını azaltacağından long pozisyonlar kapanmaya devam eder gibi önümüzdeki hafta.
Evet. Ocak ayı dağılım raporuna göre. Ama burada yönetim gün içinde hisse al sat yapmış olabilir mi? Örneğin öğle saatlerine kadar hafif eksi yatay pozisyonda gitti. İşte yöetimin ustalığı burada devreye giriyor. Buralarda satış yapıp akşama doğru hisseleri yerine koyduysa durumu lehine bile çevirebilir. Yoksa bizim gibi karşıdan seyrederse okkalı zarar kaçınılmaz olur.
Kendimce şöyle cevap vereyim. Kira çarpanını kafanıza takmayın. Daireyi alacağınız lokasyondaki fiyatları inceleyiniz. Kafanızda bir fiyat şablonu oluşsun. Değerlendirmenizi ona göre yapın. Eskiden kira çarpanı180 ay denilirdi. Şimdi ise 250 ay bulursanız hiç durmayın. Zaten bunun hesabını kendiniz de yapabilirsiniz. Sizin için en önemli kriter daireyi alacağınız yerdeki fiyatlar olmalı. Çünkü ben bu şekilde hareket ederek daire almıştım. Kolay gelsin.
Doğru ben de öyle düşünüyorum, endeks düşüyor diye fon alım veriyorsun akşam artı kapatıyor, satarken tam tersi oluyor,fonları anında alıp satmak mümkün olmuyor, işimiz şansa kalıyor çoğu zaman.
Benim gibi genelde ekran başında olanlar için hisse alıp satmak daha mantıklı aslında. Riske fazla girmek istemediğim için %10 kadar hisse ve değişken fonlardayım, %10 kadar da hisse alıp satıyorum.
Fakat hesaba bakınca son bir aydır fon alım satımından çok hisselerden kazanmışım. Ama yine de fon alıp satmayı bırakamıyorum onun da ayrı bir heyecanı var.
Yer İmleri