Originally Posted by
selka
Sn.Bir Esnaf teþekkür ederim... Dün 3,85 TL civarý endeks açýlýr 3,87 TL yada 3,88 Tl ler zorlanýr demiþtim. Çünkü dün MB tarafýndan yapýlan iki hamlenin piyasa da önce 3,87 TL lerden 3,84 TL lere çekilmesine neden olsa da yeniden 3,87 TL ye zýplamýþtý..
Ayrýca, VÝZE krizinin kýsmen çözülmesi ve çözülmesine dair haberler ile USD ýn 3,7750 TL lere süzüleceðini ön görmüþ lakin USD ýn 3,82 TL ye kadar geri çekilip oradan geri gelmemesi üzerine piyasayý yorumlamýþtým...
Ve bu iþ ciddi sabah yeniden 3,85 TL de açýlýþ yapar 3,88 TL leri zorlar...
3,82 TL altýna gelmeyen USD piyasa ya kýsaca diyor ki;
-TCMB yandan gittim, sola saptým, çamura battým, suyu atlatým derei geçtim filan anlamam...
- Bu GLP zýrýltýsý gereðinden fazla uzadý. Bu olaðan dýþý talepler altýnda Bankalara saðlanan finansman penceresi bu olaðan dýþý durumu olaðan hala getirmenin tadý kaçtý haberin olsun...
-Ya adam gibi %8 olan politika faizini %12 lere 400 baz artýrýrsýn GLP sini ortadan kaldýrýrsýn
-Ya da ben bir çekirge gibi sýçrarým arý gibi sokarým ve soluðu 4,35 TL ler de alýrým...
TL de diyor ki;
-Ben bu siyasi gerilimlere, olaðanüstü durumlara, negatif haber akýþlarýna karþý %8 lik kalkaným dayanmýyor, sürekli dayak yiyorum...
-Þu büyüme sevdasýndan vazgeçip politika faizini en azýndan %10 yap ki dayanma gücüm olsun....
Bakalým Sn.Bir Esnaf TCMB hangisini seçecek...
Ýþin açýkcasý yukarý tükürsen býyýk, aþaðýya tükürsen sakal...
Reeskont kredilerindeki indirime raðmen (Bu piyasaya aniden 1.2 Milyar USD nakit verip 5 milyar TL yi emmek demek) Zorunlu karþýlýklarda indirime raðmen;
Ben 3,82 TL altýna gelmeyen USD dan çekinirim...