Alıntı Originally Posted by hs37 Yazıyı Oku
Sn selka ABD Türkiye'yi sizce gözden çıkarmış mıdır?
Sn.HS37 ABD Türkiye ilişkilerinde kriz görmüyorum. Sorun ve pürüz var. ABD ısrarla Türkiye'yi gözden çıkarmak istemiyor bilakis biz ısrarla inadına iş yapıyoruz...

ABD vize engelini getirip kulak çekmek istedi; biz kalp krizi geçirdik. Adamlar bile bu denli reaksiyon beklemiyordu. Ve bu tepki üzerine samimi bir şekilde üzüldüler... Açılamalarında "Vize Kalkmadı, Askıya alındı" diye yinelediler...

Keza Zarrab olayı ve Halkbank.. Çok ciddi şeyler bunlar....

Sıkıntı bizde.. Biz bu denli kırılgan yapımıza rağmen hiç geri adım atmıyoruz. ABD alet çantasındaki 100 adet aletten sadece birini kullandı USD 3,90 TL de...

Türkiye ABD nin dengi olamaz. Ama bölgede ki en ciddi devlettir. .. ABD vazgeçmek istemiyor.. İstese çoktan yapmıştı...

Mesela Zarrab ı sanık sandalyesinde alıp tanık sandalyesine oturtması ile;

Halkbank kaçakçı bir organize suç şebekesi olur, TürkiyeABD yargısı önünde kaçakçı devlet olup kara listeye alabilirler, yabancı sermaye şoka girer, likit piyasamızdan aniden USD emilir, USD 5 TL olur, kriz çıkar sonuç devalüasyon olur..

Ancak; çok naz aşık usandırır lafını da unutmamak gerekir... Suriye olayına ferdi hareket etmemiz Rusydan S400 almamız yabana atılır olaylar değil...

ABD şunu diyor...

Suriye kuzeyinde kendi kafana göre hareket etme; danış, görüş bildir, bilgi ver...
Sağda solda adamları kafana göre tutuklama, bilgi ver gerçek kanıt sun...
Bunları yapmaya devam edersen Ekonomin kırılgan; camdan kule gibi.. İnana ben bile kırılmasından korkuyorum diyor...

Burada bizim ne diyeceğim önemlidir. Haddimizi bilmek önemli... Ezik olalım demiyorum, ama had bilmek önemli...

Unutmayalım...

"AYI İLE DANS ETMEYE KALKARSANIZ; DANSIN BİTİMİNE SİZ DEĞİL AYI KARAR VERİR."